Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Cititorii întreabă
C. MIERLUŞCĂ
1223 vizualizari
Mircea Tarcea din Sibiu doreşte să ştie dacă sucul de tomate (bulion) sau roşiile îi afectează pe cei care au avut ulcer de stomac.

Răspuns:
Simptomul principal al acestei afecţiuni este durerea. Caracterele diferă în funcţie de localizarea ulcerului. În ulcerul gastric durerea este localizată în capul pieptului şi survine la 30-60 de minute după masă, iar în ulcerul duodenal (prima porţiune a intestinului subţire) la 2-4 ore. Este indicat să urmăriţi aceste simptome. Bolnavii de ulcer mai acuză greaţă, arsuri, vărsături, sughiţ etc. Crizele apar mai ales primăvara şi toamna dar şi în restul anotimpurilor ca urmare a unor greşeli alimentare. Ulcerul netratat provoacă complicaţii grave: hemoragii, perforaţii etc.
Se impune un program de muncă şi odihnă respectat cu stricteţe. Suprimarea fumatului şi a băuturilor alcolice. Evitarea stresului. În niciun caz bulionul care se presupune că este fiert nu ar trebui să vă producă dureri. Medicii de specialitate recomandă bulionul în afecţiunile prostatei.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica