Tribuna
PNL
Citite, auzite: "Societatea este un spital pentru cei bolnavi incurabili"
N. I. DOBRA
1591 vizualizari
Citite, auzite:

Nu ştiu dacă-i adevărat, dar mi-a plăcut cum a zis-o Ralph Waldo Emerson, un american din secolul al XIX-lea, referindu-se la mult lăudata democraţie din Statele Unite. Nu uit lozincile din copilăria şi adolescenţa mea: "Yankee go home!" * Din ziarul "Timpul" de miercuri 18  mai 1938, o. . . breaking news: "O recepţie a suveranilor englezi a deschis tradiţionalul "sezon" londonez. Cu acest prilej, au fost văzute, pentru prima dată,  în istoria Curţii Angliei, doamnele din Casa regală purtând rochii  fără mâ­neci. Tânăra regină Elisabeth a ridicat un străvechi "tabu" care interzicea goliciunea braţelor (...)"

Actuala regină a fost o refor­matoare în mai multe sensuri. A acceptat divorţul moştenitorului tronului, a acceptat recăsătoria acestuia cu o divorţată, nu s-a opus căsătoriei nepotului cu o mulatră etc. Dacă le va lăsa pe cele din anturaj să umble şi fără chiloţi, va rămâne în isto­rie ca. . . revoluţionară. * Din ace­laşi ziar am selectat două anun­ţuri de mică publicitate: "Contabil, 30 ani, evreu, caut prietenă mig­nonă, drăguţă, desinteresată, scop căsătorie" şi "Tănăr 28 ani, venit lunar 15.000, absolut fără nici un viciu, doresc cunoştinţă cu  domnişoară sau doamnă cu un milion sau moşie - primesc scrisori serioase pe adr. Post restant Dorohoi pentru Nelu".

Asta-mi place în România: că, în multe domenii nu s-a schimbat nimic, nici chiar la mica publicita­te! * Zice unul: "La spectacol a venit toată lumea bună din oraş". Sintagma asta ("lumea bună") mi se pare o tâmpenie şi aş fi curios să mi-o traducă oarecine, fiindcă bănuiesc  că opusul ei este "lumea rea". (Pe mine în care categorie m-ar băga?) * Ca              să-şi bată joc de americani, un jurnalist i-a întrebat, pe stradă, dacă "cifrele arabe ar trebui predate în şcoli" şi aproape 60 la sută din repondenţi au spus că trebuie interzise. De la ăştia luăm noi lecţii?! * Îngrijorat de scăderea natalităţii, primarul din localitatea franceză Montereau (19.600 locuitori) le-a dat gratuit localnicilor pastile de Viagra! Bănuiesc că femeile au fost mai interesate decât bărbaţii. . . * "Prima datorie a intelectualului este să-şi critice tovarăşii de drum" (Umberto Eco). Doar că scriitorul a uitat să precizeze ce înţelege prin "tovarăşi de drum". * Argentinianul Jorge Mario Bergoglio (82 ani) este al 266-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013. Este primul papă care şi-a ales numele Francisc, în ideea evocării virtuţilor evanghelice ale celui care îşi trimite fraţii să predice mai ales prin faptele lor. Papa vrea să fie un exemplu într-o lume bântuită de sărăcie mate­rială şi de indiferenţă spirituală, o lume care, în pofida globalizării, tinde spre fărâmiţare şi ruptură. Părerea mea este că nu va reuşi, dar, vorba aceea, încercarea moar­te n-are. * Dacă vă place Hemingway, găsiţi o carte despre iubirile lui, apărută recent la Edi­tura Humanitas în care marele scriitor vorbeşte "despre aven­tură, greşeli, regrete şi pierderea adevăratei iubiri. Întrebarea care nu i-a dat pace înaintea sinuciderii era: Cum ştie un tânăr care se îndrăgosteşte pentru prima oară că aceasta va fi marea iubire şi singura a vieţii lui? "Păi, tocmai aici e frumuseţea: că nu ştie. * Apropo, trec, rar, pe lângă casa primei mele iubite din adolescenţă şi mă întreb cum aş reacţiona dacă ar apărea în poartă o băbuţă sfrijită, cu un pudel scos la pişat? Probabil că m-aş uita în partea cealaltă, spre fosta Bolta rece de odinioară. . .






comentarii
3 comentarii

Bine ca n-ar aparea vreo babaciune...
@@@
07.06.2019 22:28
curele balneare il redau pe om societatii, care il reda destul de repede curelor balneare
pv313urss
09.06.2019 13:53
a primit un inel cu rubine deoarece are curu bine
Nai Ce Fu
09.06.2019 13:55
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica