Tribuna
PNL
Ceaiul din coajă de mesteacăn elimină calculii renali
C. MIERLUŞCĂ
1896 vizualizari

Calculii renali pot fi eliberaţi indiferent de dimensiuni, cu coajă de mesteacăn. Coaja albă, proaspătă, de mestea­căn, se mărunţeşte bine pe un tocător de lemn. Peste această coajă se toarnă 500 ml apă rece şi se pun îm­preună la fiert, la foc moderat. După 15 minute, se ia totul de pe foc şi se strecoară printr-un tifon dublu. Această cantitate se bea în cursul unei zile.
Dacă în 24 de ore nu se elimină piatra, reţeta se repetă. A doua zi dispar şi durerile. Acest tratament este un bun diuretic, atât pentru rinichi, cât şi pentru colecist.

Frunzele şi florile de fragi elimină calculii renali şi biliari

Se vor consuma ceaiuri sau sucuri de fragi. Fragii proas­peţi elimină pietrele pe bază de acid uric. Fragile au proprietăţi hipotensive, ajută la scăderea glicemiei. Se culeg fragii cu tot cu frunze şi se pun la uscat. Se păs­trează într-un săculeţ de pânză. Ceaiul se obţine din infuzia a două linguriţe fructe şi frunze într-o jumătate de litru apă clocotită, timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea după mesele principale ale zilei.

Înainte de tratament, se indică folosirea fragilor pen­tru a vedea dacă organismul nu face alergie la aceste fructe, deoarece pot apărea probleme digestive sau der­matologice.

 






comentarii
4 comentarii

fragii fragezi de-i manaci / tu pietre le dai branci
piperoxan
26.10.2015 14:53
mesteacan si apa rece / si colecistita-ti trece
piperoxan
26.10.2015 15:01
mesteca mesteacan mult / si devi pe loc mai cult
piperoxan
26.10.2015 15:19
bea infuzii cat mai des / si toti calculii iti ies
piperoxan
26.10.2015 17:23
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica