Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Cânepa pentru tratamentul cancerului
C. MIERLUŞCĂ
1430 vizualizari

La început, cânepa indus­trială a fost folosită pentru confecţionarea celor dintâi veşminte, iar ulterior desco­perindu-se şi calităţile cura­tive ale acesteia. Spre deo­sebire de Canabis indica (este un drog periculos), Canabis sativa, cânepa sălbatică industrială, sto­pează dezvoltarea celor mai grave boli cum sunt scleroza în plăci sau cancerul.
La noi în ţară se cultivă canabis sativa şi nu canabis indica - din care se prepară drogurile. În Dobrogea fiind cultivată înainte de 1989 pe mii de hectare.
Din cauza prejudecăţilor, cultura acestei plante a scăzut. Din cânepă se fabrică hârtia şi uleiurile folosite în anumite afecţiuni. Uleiul de cânepă are în compoziţie trei acizi graşi esenţiali: Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, datorită cărora se ameliorează stările ast­matice, având o acţiune bronhodilatatoare de lungă durată. După 20 de zile de tratament, acest ulei poate reduce spasticitatea şi dure­rea neuropatică ce apare în cazul sclerozei în plăci dar şi alte afecţiuni neurologice care în stadii avansate duc la complicaţii severe. După mesele de dimineaţa şi seara, se vor lua câteva picături de ulei de seminţe de cânepă sălbatică (deoa­rece aceasta poate creşte şi spontan), diluate cu 100 ml ceai de tei. Efectele nu vor întârzia să apară. Se reco­mandă, de asemenea, în trau­matismele craniene şi ischemia cerebrală, deoare­ce reduce tensiunea intra­craniană post-traumatică.
Uleiul de cânepă previne, de asemenea, efectele se­cundare ale chimioterapiei, prelungind şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer. Uleiul de cânepă înlătură simptomele dure­roase în menopauză, înlă­tură bufeurile în menopauza instalată. Se recomandă în uscăciunea pielii şi tulbu­rările de somn. Uleiul de cânepă previne cancerul. Acest lucru se datoreşte şi conţinutului important de vitamina E din compoziţie. Cu ajutorul uleiului de câne­pă, persoanele în vârstă îşi recapătă energia şi vita­litatea.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica