Tribuna
Două premii şi o menţiune pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu la Festivalul Internaţional de Interpretare "Ursuleţul de Aur" de la Baia Mare
Două premii şi o menţiune pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu la Festivalul Internaţional de Interpretare

Nataşa Acu (locul II), Petra Polgar (locul III) şi Ioana Haşegan (menţiune), eleve de la clasa de canto muzică uşoară coordonată de Iulian Ţicală, de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu, au obţinut două premii şi o menţiune la unul dintre cele mai vechi festivaluri internaţionale pentru copii din România, ajuns la cea de a 38-a ediţie, Festivalul Internaţional de Interpretare "Ursuleţul de Aur" de la Baia Mare, organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale în perioada 24-26 iunie 2022.
Preşedintele juriului a fost compozitorul Horia Moculescu, care nu a avut deloc o misiune uşoară, la acest festival au participat 150 de concurenţi din zece ţări (România, Rusia, Ucraina, Malta, Serbia, Bulgaria, Italia, Lituania, Letonia şi Cipru).
Profesorul Iulian Ţicală a revenit după 20 de ani la acest festival important. "A fost o bucurie extraordinară pentru mine să participăm la Festivalul Internaţional "Ursuleţul de aur", ediţia a XXXVIII- a cu o parte din elevii mei, reprezentând cu mândrie Şcoala Populară de Arte şi Me­serii "Ilie Micu" din Sibiu, de asemenea, sunt foarte mândru de ei au demonstrat încă o dată că munca pe care o depunem împreună la şcoală nu este în zadar. Au câştigat premii importante într-o com­petiţie foarte strânsă, au participat 150 de concurenţi, foarte buni, din 10 ţări. Doresc să spun că am simţit şi nostalgie, la acest festival, la care aceşti minunaţi copii au concurat, acum 20 de ani a participat şi profesorul lor", a declarat profesorul Iulian Ţicală.
Nataşa Ştefania Acu, eleva care s-a întors la Sibiu cu premiul II la secţiunea negative - solişti începători, a impresionat din nou la un festival internaţional, după ce a luat două premii la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional "Her­mannstadtFest".
"Am participat cu mare drag la Festivalul Internaţional" Ursuleţul de Aur ".Am luat locul II cu piesa "Înger bun din cer" a  com­pozitorului  Codruţ Croitoru şi doresc să îi mulţumesc pe această cale pentru încre­derea acordată. A fost foarte frumos şi special fiind atâţia copii, am trăit nişte emoţii foarte mari înainte de a intra pe scenă dar când am primit premiul  am fost foarte fericită", a mărturisit Nataşa Ştefania Acu.
Petra Polgar, cea care a avut şansa să urce duminică seara, pe scena de la FITS, cu Horia Brenciu, a obţinut premiul III tot la secţiunea negative - solişti începători din cadrul festivalului de la Baia Mare.
"Am participat la Festivalul Internaţional "Ursuleţul de Aur" din Baia Mare unde am interpretat piesa "Fight Song" din reper­toriul internaţional şi am obţinut 
premiul III. Ma bucur foarte mult că am participat la acest prestigios concurs unde am întâlnit copii deosebit de talentaţi şi o atmosferă plăcută. Mi-a plăcut mult organi­zarea festivalului şi juriul. Am avut destul de multe emoţii dar toate construc­tive! Le mulţumesc părinţilor, colegelor cu care am participat şi domnului profesor de canto pentru toată susţinerea pe care mi-au oferit-o", a spus Petra Polgar.
Ioana Haşegan, eleva care a fost re­compensată cu o menţiune la secţiunea negative - duelul campionilor de la Festivalul Internaţional de Interpretare "Ursuleţul de Aur" de la Baia Mare, a declarat după ce s-a terminat competiţia: "Acest concurs a fost o experienţă foarte frumoasă! Cu siguranţă nu a fost uţor, iar concurenţa a fost mare.Într-un final emoţiile au dispărut în momentul urcării pe scenă! Participarea la Festivalul Internaţional "Ursuleţul de Aur" a fost o plăcere!"
Reamintim că, atât Ioana Haşegan, cât şi Petra Polgar au fost şi ele premiate la Sibiu la "HermannstadtFest".

Manager, Alina Pinca-Vintilă






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA