Tribuna
PNL
DGASPC Sibiu caută asistenţi maternali profesionişti
Alexandra CHEŞCU
1597 vizualizari

Direcţia Generală de Asis­tenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu caută asis­tenţi maternali. De altfel, in­stituţia a şi început recrutarea persoanelor interesate. Aces­tea  sunt aşteptate să se pre­zinte la sediul Direcţiei Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (Sibiu, str. Mitropoliei, nr.2) sau la Serviciul Management de Caz pentru Asistenţă Ma­ternală (tel. 0269.23.20.66 int.43) pentru a primi toate in­formaţiile necesare şi a fi con­siliate de specialiştii ser­viciului.
Cei interesaţi să devină a­sistenţi maternali profesio­nişi trebuie, însă, să ţină cont de câteva condiţii : să aibă ca­pacitate deplină de exer­ciţiu; să aibă domiciliul în ju­deţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative; prin comporta­men­tul în societate, starea să­nătăţii şi profilul psiho­logic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui pă­rinte, referitoare la creş­terea, îngrijirea şi educarea copiilor săi; să aibă în folo­sinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utlizatorilor săi; să aibă minimum 10 clase; să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănă­tate; să fie dispusă şi să aibă capacitatea să primeas­că co­pil/copii în plasament în re­gim de urgenţă, cu vârste cu­prinse între 0 şi 3 ani, având in vedere situaţia de risc.
Mai multe informaţii referi­toare la condiţiile de atestare ca asistent maternal profesio­nist pot fi găsite pe site-ul DGASPC Sibiu- www.dasib. ro

Nu oricine poate fi asistent maternal

Pe de altă parte, nu toţi cei care îndeplinesc condiţiile de mai sus pot fi asistenţi mater­nali. Potrivit DGASPC Sibiu, nu poate fi asistent ma­ternal profesionist cel care: a suferit o condamnare prin ho­tărâre judecătorească, răma­să defi­ni­tivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o in­compatibilă cu profesia de a­sistent maternal profesio­nist; părintele decăzut din drep­turile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părinteşti prin ho­tărâre judecătoreas­că ră­masă definitivă şi irevo­ca­bilă; persoana care su­feră de boli cronice psihice sau boli cronice transmisi­bile; persoana care are pro­priii copii daţi în plasament.
La sfârşitul anului 2013 erau înregistraţi în evidenţele DGASPC Sibiu 174 de asis­tenţi maternali care aveau în plasament 352 de copii. În prezent, sunt angajaţi 165 de asistenţi maternali profesio­nişti care au în plasament 318 copii. În anul 2014 s-au angajat 8 asistenţi maternali profesionişti din cadrul Di­recţiei Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (Si­biu, str. Mitropoliei, nr.2).




comentarii
2 comentarii

Intradevar se cauta asistenti maternali pentru ca foarte multi parasesc sistemul,renunta dupa 10/15 ani la meseria de asistent maternal.In momentul in care devii asistent viata ta se schimba radical,nu vei mai avea viata personala ,o sa/i neglijezi pe cei dragi ,concediul il vei petrece cu cei doi copii din plasament,nu poti parasi localitatea fara sa anunti,nu ai dreptul la concediu fara plata sau sa te imbolnavesti,Trebuie sa sustii financiar toate medicamentele ,analizele,consultatiile,cheltuielile de locuit care incepand de acum nu se mai deconteaza,toate acestea dintr/un salariu minim pe economie.
eu stiu
09.01.2015 21:21
Intradevar nu oricine poate fi asistent maternal,doar cei care sunt dispusi sa sprijine financiar sistemul de asistenta sociala,ni se spune ca trebuie sa lucram 80% cu sufletul si restul pentru a astepta sa fim remunerati pentru munca depusa.
In consecinta daca aveti un suflet atat de mare sunte-ti asteptati sa deveniti colegii nostrii,adica a acelora care stigam de ani de zile sa ne plateasca sambetele,duminicile ci concediul de odihna.
tot eu bugetar
09.01.2015 21:26
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica