Tribuna
PNL
Copil rătăcit în Păltiniş, găsit de jandarmi

Un copil în vârstă de 3 ani s-a rătăcit, duminică, în staţiunea Păltiniş. În jurul orei 12, un echipaj de Jandarmerie Montană din staţiune a fost sesizat pe numărul unic pentru ape­luri de urgenţă 112 că două persoane vârstnice din municipiul Bucureşti au găsit în zona Schitului un băieţel de aproximativ trei ani. Jandarmii au con­­tactat turiştii şi s-au de­plasat la locul indicat de ei, unde au găsit un copilaş speriat. „Era foar­te speriat şi plângea în­continuu. Tu­riştii au po­vestit că se plimbau prin staţiune şi au obser­vat copilul pe o că­rare mon­tană. Jandarmii au pro­pus să se deplaseze cu toţii la cel mai apropiat loc de cazare pentru a-l linişti între timp pe băieţel şi pen­tru a încerca să-i gă­sească părinţii.
Din verificările efectua­te, a fost identificat tatăl copilului la una dintre pen­siunile din staţiune, la aproximativ un kilometru de locul unde fusese gă­sit”, a spus Alexandru Costea, purtătorul de cu­vânt al Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.
Se pare că tatăl nici nu realizase că i s-a pierdut băieţelul. Din afirmaţiile apropiaţilor s-a conclu­zionat că între cabana unde locuiau părinţii şi pen­siunea unde îşi des­făşurau activitatea este o distanţă de aproximativ 500 de metri, iar băieţelul a încercat să o parcurgă singur, numai că a pornit în sens greşit întrând ast­fel pe un traseu montan.




comentarii
5 comentarii

Deci "două persoane v
jandarm
26.06.2013 08:10
Cine a facut evaluarea psihologica a celui care semneaza"jandarm"?
my
26.06.2013 08:18
nu l-au gasit jandarmii , ci doi turisti din zona . dar tre sa bifeze activitate ! @my - nu se mai face de mult , da eroare ...
ion
26.06.2013 09:22
" Primarul din Chamot a declarat teritoriul comunei ca fiind liber de arme nucleare. De indeplinirea prezentei hotarari se va ocupa jandarmul comunal."
abc
26.06.2013 12:43
Turistii au gasit copilul si au sunat la 112. Acelasi lucru l-ar fi facut sau ar fi trebuit sa il faca din punct de vedere uman si social fiecare dintre cei care au afisat comentariile de mai jos.

Activitatea Jandarmeriei Montane este de a sprijini persoanele aflate in dificultate iar in cazul de fata prin mijloacele specifice identifica parintii, preiau copilul in grija, acorda sprijin emotional, ii ofera apa daca e deshidratat, o bomboana, solicita ajutor medical de specialitate daca este cazul etc. Copilul putea sa rataceasca pe munte ore in sir daca nu era gasit. Nu are importanta de catre cine dar in cazul de fata laudabil din partea ceor care aleg sa se plimbe in natura si sa ofere un dublu exemplu acelora care scapa nesupravegheati la computer si afiseaza comentarii rautacioase.

Activitatea desfasurata de turisti si de jandarmi a fost una nobila in comparatie cu produsul unicului neuron care alearga sa isi prinda coada al altora.

Este foarte simplu sa iti spui parera sub protectia anonimatului sau atribuindu-ti identitatea institutionala pe care nu o reprezinti.

De asemenea utilitatea parerilor personale bazate pe supozitii si presupuneri fara temeiul realitatii nu dobandesc valoare de opinie fara profesionalismul sau responsabilitatea aferenta discernamantului.
Alexandru Costea
26.06.2013 14:48
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica