Tribuna
PNL
APM Sibiu a descoperit acte falsificate
Alexandra CHEŞCU
2337 vizualizari
APM Sibiu a descoperit acte falsificate

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu a identificat pe parcursul anului 2014 şi în anul 2015 copii xerox ale unor acte de reglementare "pretins a fi emise de instituţia noastră, acte false", se arată într-un comu­nicat de presă transmis de instituţie. Potrivit documentului, în urma verificărilor s-a constatat că "acestea preluau parţial elemente din decizii emise de autoritatea de mediu pentru alte documentaţii, fiind aduse modificări în ceea ce priveşte soli­citantul, sediul acestuia, denumirea proiectului/planului şi locaţia de implementare".
Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu au mai arătat că actele în cauză aveau drept scop "obţinerea unor aprobări ulterioare din partea administraţiei publice locale, aprobări ce impuneau existenţa actului emis de autoritatea de mediu".
„Falsul material în înscris oficial şi uzul de fals constituie infracţiuni.  Atenţionăm că APM Sibiu a sesizat organele abilitate privind astfel de situaţii şi că în urma demersului nostru, organele de cercetare penală fac investigaţii cu privire la actele respective. Având în vedere faptul că aceste acţiuni, în speţă falsificarea actelor de reglementare, sunt uşor de identificat şi dovedit, credem că cei care au intenţia să ocolească legea se vor gândi de două ori înainte să o facă, ştiind care sunt riscurile la care se expun. Considerăm că este de datoria noastră să apărăm legea şi ori de câte ori vom des­coperi asemenea fapte, le vom sesiza poli­ţiei pentru a fi cercetate.”, a declarat Bogdan Gheorghe Trif, directorul executiv APM Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica