Tribuna
PNL
Un portar de la FC Hermannstadt, testat pozitiv, pe autostrada Sibiu - Deva! Fotbalistul contestă rezultatul și așteaptă rezultatele de laborator
Ovidiu BOICA
692 vizualizari
Un portar de la FC Hermannstadt, testat pozitiv, pe autostrada Sibiu - Deva! Fotbalistul contestă rezultatul și așteaptă rezultatele de laborator
© Facebook FC Hermannstadt

 

Unul dintre portarii clubului sibian a fost testat pozitiv, joi după-amiază, pe Autostrada Sibiu - Deva, în apropierea localității Aciliu. Este vorba despre Alexandru Uțiu, un goal-keeper în vârstă de 20 de ani. Conform unui comunicat de presă al Poliției, în urma testării jucătorului ”au reieșit indicii cu provire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”.

Clubul sibian precizează că în cauză ar fi vorba de substanța benzodiazepină, prezentă în unele medicamente. Conform celor de la FC Hermannstadt, fotalistul susține însă că nu a luat niciun medicament în ultima vreme și așteaptă rezultatele unui laborator de specialitate.

”Fotbalistul FCH a fost oprit și apoi testat de polițiștii rutieri joi, 4 aprilie, în jurul orei 15:00, în timp ce se afla în trafic cu mașina personală.

Potrivit spuselor acestuia, rezultatul testării cu etilotestul a fost 0, însă la testarea pentru alte substanțe rezultatul a fost unul pozitiv.

Se pare că substanța respectivă (Benzodiazepină) este una care se regăsește în medicamente.

Potrivit fotbalistului nostru, acesta nu ar fi consumat niciun medicament sau o substanță interzisă.

Fotbalistul nostru a contestat rezultatul testării respective și așteaptă acum cu încredere rezultatul unei alte testări efectuate la un laborator de specialitate”, a anunțat clubul de pe ”Municipal” pe rețelele de socializare.

Conform unor surse însă, portarul de 20 de ani ar efectua un tratament medicamentos în această perioadă, iar medicul care i l-ar fi prescris a fost deja contactat, confirmând ipoteza. 

 

Ce sunt benzodiazepinele

 

Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente psihotrope și sunt cunoscute ca și tranchilizante minore. Sunt printre cele mai prescrise medicamente fiind utilizate ca sedative psihice deoarece diminuează anxietatea sub diferitele ei aspecte, tulburările psihosomatice, agitațiile psihiatrice.

Printre medicamentele care conțin benzodiazepinele se numără Xanax, Anxiar, Diazepam sau Bromazepam.

 

Se efectuează cercetări in-rem

 

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 14:50, pe Autostrada A1, polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Rm. Vâlcea - Deva au oprit pentru control un autoturism condus la km. 280, în zona Aciliu, pe sensul Deva - Sibiu, de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Cluj.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări in-rem în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, este comunicatul Poliției Sibiu.

 

A jucat doar 19 minute în acest sezon

 

Portarul în cauză este Alexandru Uțiu. Acesta a fost împrumutat de la CFR Cluj în urmă cu doi ani, după plecarea lui Letica la ”U” Cluj, dar a primit prea puține șanse de a apăra din partea antrenorului Marius Măldărășanu, motiv pentru care, în iarnă, a solicitat să fie lăsat să-și caute echipă.

În actualul sezon, Uțiu a bifat doar 19 minute în meciul din grupele Cupei României cu divizionara ”C” din Pecica, câștigat de sibieni cu 6-0, la Oradea.

 

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica