Tribuna
PNL
Sibiencele Leona Trifu şi Alessia Fuchs, performanţe la "Kids Trophy", în Alpii Austriei
Ovidiu BOICA
3615 vizualizari
Sibiencele Leona Trifu şi Alessia Fuchs, performanţe la
O tânără schioare din Sibiu a urcat pe podium la tradiţionala competiţie desfăşurată în localitatea montană Zauchensee din Austria. O alta, Alessia Fuchs, a terminat pe 5. Alţi câţiva sportivi de la Ski Racing Club Sibiu au obţinut clasări merituorii la acest concurs, desfăşurat la jumătatea lunii martie.
Sibianca Leona Trifu s-a clasat pe locul 3 al categoriei Under 10 la "Kids Trophy", o competiţie desfăşurată la jumătatea lunii trecute, în localitatea austriacă Zauchensee - la sud de Salzburg - din Munţii Alpi. O al tă tânără speranţă a schiului sibian, Alessia Fuchs, a terminat pe locul 5 la U8, ceea ce reprezintă, de asemenea, un rezultat foarte bun. Cele două sportive fac parte din clubul Ski Racing Club Sibiu, unde sunt pregătite de Anda Curuţă. Performanţa celor două este cu atât mai impresionantă cu cât ele au concurat cu sportive din Germania, Slovenia, Ungaria şi chiar Austria, obişnuiţi cu renumitele pârtii din Alpi.
La Under 8, proba a fost câştigată de Laura Gfrerer, de la USC Mariaplan-Weißprisch, în 44,92 secunde. Cele mai bune 5 concurente au fost chemate pe podium, ultima dintre ele fiind sibianca Alessia Fuchs, cronometrată cu 47,48 secunde. La U10, Leona Trifu a terminat a treia cu timpul de 45,02 secunde, la aproximativ 3 secunde şi jumătate în spatele câştigătoarei, austriaca Lara Fletzberger.
Alţi câşiva copii de la Ski Racing Club Sibiu au obţinut clasări bune la "Kids Trophy". Cezar Popa a terminat pe locul 9, iar Tudor Vlad, pe 21, la Under 8. La U10, Andrei Stănescu a venit pe 24, iar Sasha Vecerdea pe 33. Maria Constantin a fost a 23-a la U12, iar la Under 14, Stelian Rareş a avut al şaptelea timp. Prin aceste performanţe, Racing Club Sibiu s-a făcut remarcat, la prima ieşire internaţională cu toata echipă, terminând în prima treime într-un clasament pe cluburi.
"Kids Trophy" a aliniat la start un număr de aproape 400 de sportivi, dintre aceştia doar 309 reuşind să şi treacă linia de sosire. Evenimentul a avut loc pe pârtia din Kölberloch, "Groapa Viţeilor“. Startul s-a dat de la o altitudine de 1515 metri, iar diferenţa de nivel a fost de 155 de metri. Concurenţii au avut de parcurs un traseu cu 33 de "porţi".
 
Pregătiţi de o mare campioană
Antrenoarea Anda Curuţă a practicat schiul la CSŞ Şoimii Sibiu. Alături de Mihaela Fera, Diana Chiriţă şi Bianca Munteanu, ea a dominat întrecerile de schi alpin din ţara noastră o bună perioadă, prin anii '80-'90. Anda Curuţă este multiplă campioană a României.
Buna sa prietenă, Mihaela Fera, a ajutat-o să ajungă în Statele Unite ale Americii, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la ligamentele încrucişate ale genunchiului piciorului stâng. Ulterior, Anda Curuţă a studiat la Plymouth State University, participând în paralel la competiţii, sub îndrumarea antrenoarei Kim Barbeau. După ce şi-a încheiat studiile, sibianca a antrenat, timp de 8 ani, echipa Skiteam al Waterville Valley Academy. După 13 de ani petrecuţi în SUA, între 1996 şi 2009, Anda Curuţă s-a întors la Sibiu, activând ca instructoare de schi pentru "Action Sport“, iar în 2011, împreună cu Ion Trifu, a pus bazele clubului Ski Racing Club.





comentarii
1 comentarii

Felicitari fetelor si antrenorilor.!!!! Ne faceti sa ne simtim mindri ca sintem sibieni.Succes si in anii urmatori.
sibianca
02.04.2013 10:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica