Tribuna
PNL
Patinatorii Clubului Sportiv Şcolar scriu istorie
În premieră, Cupa României ajunge la Sibiu
Ovidiu BOICA
1747 vizualizari
În premieră, Cupa României ajunge la Sibiu
Sportivii pregătiţi de prof. Cristina Andrei şi Ion Armenciu au cucerit trofeul în urma celor 3 zile de concurs, de la Inzell, Germania.
Performanţă notabilă la final de an pentru tinerii patinatori ai Clubului Sportiv Şcolar Sibiu. Aceştia au cucerit în premieră Cupa României, trofeul ajungând astfel în vitrina clubului cu sediul pe strada Gimnasticii. "Ne-am... săturat de locuri 2 şi 3 în această competiţie şi, pentru prima dată în istoria acestui sport la Sibiu, am adus Cupa României în vitrina CSŞ-ului. Sunt momente de bucurie atât pentru noi, cei care ne ocupăm de pregătirea sportivilor, cât şi pentru aceşti copii minunai. Personal, acest trofeu îmi oferă şi mai multă satisfacţie pentru că vine la apogeul carierei de antrenor. Este foarte probabil ca 2013 să fie ultimul meu sezon în activitate pentru că, odată cu trecerea anilor, am ajuns la vârsta pensionării", a declarat prof. Ion Armenciu.
Revenind la ediţia din acest an a Cupei României la patinaj viteză, aceasta s-a desfăşurat între 20 şi 22 decembrie, la Inzell (Germania). Pentru CSŞ Sibiu, mai mulţi sportivi au reuşit să urce pe podium, contribuind în final la obţinerea trofeului. Natalia Căbulea, la categoria copii II, a ocupat locul întâi, având parte de curse fără adversare periculoase, realizând recorduri personale. La copii II băieţi, Rareş Soloveiu a început mai greu competiţia, după care şi-a intrat în ritm şi a câştigat proba de 500 de metri, insuficient însă pentru o clasare pe primul loc, la general, fiind nevoit să se mulţumească doar cu "argintul" categoriei. La copii I băieţi, la fel ca în vară, Andrei Şerbu n-a avut adversar, dominând toate probele, cu recorduri personale. Şerbu a adus astfel punctaj maxim pentru echipă. La copii I fete, locurile 1 şi 3 au fost ocupate de sibience, Cristina Zdrenghea (campioana din vară), respectiv Nicolla Băra Gherman, aceasta din urmă aflată la prima competiţie pe gheaţă. Ambele sibience au realizat, cu această ocazie, recorduri personale. La juniori III fete, deşi aflată în primul an de categorie, Ştefana Motronea a ocupat un merituos loc 3, fiind urmată îndeaproape de adversara şi colega ei, Xenia Moldovan. La juniori III băieţi, Nicuşor Avram şi Bogdan Motronea au ocupat locurile 2, respectiv 3 la general, aducând puncte preţioase pentru echipă, în vreme ce, la juniori II fete, Iulia Vasilaş - deşi mai mică decât adversarele sale - a obţinut o nesperată medalie de bronz, corectându-şi totodată recordurile personale. La juniori II băieţi, Vlad Hordobeţ - fără să fie un bun sprinter, lipsă pe care a compensat-o cu rezistenţa în probele lungi - a cucerit "argintul" în clasamentul general, punând şi el umărul la cucerirea Cupei României. Un rezultat deosebit a fost obţinut de mezina echipei, de doar 9 anişori, pe care i-a împlinit pe 14 decembrie. Andreea Gnandt, campioană absolută la Campionatele Naţionale pe role, din vară, şi-a recomfirmat valoarea nu numai prin primul loc obţinut în clasamentul general, ci şi prin două recorduri naţionale la 300 metri şi un record naţional la poliatlon.
"Astfel, cu 4 medalii de aur, 3 de argint şi 4 de bronz, la care se adaugă 3 recorduri naţionale, sportivii noştri au cucerit în premieră Cupa României, trofeu care, nefiind transmisibil, va rămâne în vitrina CSŞ-ului", a declarat, la rândul său, prof. Cristina Andrei.
"Rezultatele se datorează nu numai conducerii CSŞ-ului care, după îndelungate eforturi, a reuşit asfaltarea pistei de role, în luna noiembrie a anului trecut. În urma acestui demers, rezultatele s-au văzut încă din vară. De asemenea, aducem mulţumiri celor din conducerea clubului nostru pentru că au sprijinit financiar, în limitele bugetului, activitatea secţiei noastre, asigurând condiţii de pregătire, echipament şi participarea în competiţii, dar şi noului sponsor al patinatorilor, Metropolis Sibiu, care a îmbrăcat echipa cu un rând de costume competitive realizate la standarde internaţionale şi, bineînţeles. Ca de obicei, mulţumim părinţilor şi bunicilor patinatorilor, poate cei mai aprigi şi înfocaţi susţinători ai acestora, chiar şi la concursurile din Germania", a mai adăugat prof. Ion Armenciu.




comentarii
1 comentarii

Felicitari! o recunoastere a eforturilor voastre. sa o tineti tot asa!
fan
30.12.2013 12:01
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica