Tribuna
PNL
Etapă cu aproape 40 de goluri în Liga a IV-a Sibiu și un meci întrerupt în prima repriză după ce oaspeții au rămas în șapte oameni pe teren! Rășinariul, Voința și Avrigul continuă lupta pentru titlul de campioană județeană
Ovidiu BOICA
2665 vizualizari
Etapă cu aproape 40 de goluri în Liga a IV-a Sibiu și un meci întrerupt în prima repriză după ce oaspeții au rămas în șapte oameni pe teren! Rășinariul, Voința și Avrigul continuă lupta pentru titlul de campioană județeană
Echipa lui Dragoș Năstase se menține pe primul loc în clasamentul primului eșalon județean după victoria din penultima etapă a turului. Meciul de la Rășinari a dura numai un sfert de oră pentru că Sparta a rămas în numai șapte jucători după ce juniorul Adrian Comșas-a accidentat. Medieșenii se prezentaseră la terenul de la Curmătura Ștezii cu doar 8 jucători. ”Alb-verzii” lui Cosmin Vâtcă i-au surclasat pe penultimii clasați în Liga a IV-a, Alma Sibiu (9-1), dar scorul etapei a fost realizat de cea de-a treia echipă de pe podium, FC Avrig, 12-0 cu FC Tălmaciu. Ultima etapă a turului programează un meci așteptat cu interes, între FC Inter Stars și LSS Voința, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14:00, pe ”Obor”.

 

Situația rămâne neschimbată la vârful clasamentului Ligii 1 IV-a Sibiu după ce toate cele trei echipe de pe podium au câștigat meciurile de pe teren propriu, sâmbăta trecută. În schimb, FC Inter Stars, după remiza cu Arsenalul, a rămas în urmă, fiind acum la cinci lungimi în spatele Avrigului, echipa de pe locul al treilea.

Păltiniș Rășinari a înscris de trei ori în primele 7 minute, în fața unei echipe a Spartei care a aliniat la start doar opt jucători din cauza mai multor suspendări primite după meciul cu Dumbrăveniul precum și a unpr probleme de ordin medical a unora. Meciul de pe terenul situat pe Valea Ștezii a durat numai 16 minute pentru că Adrian Comșa s-a accidentat și ”centralul” Robert Frățilă a fluierat finalul  datorită descompletării sub numărul minim de jucători a echipei oaspete.

Dragoș Năstase, antrenorul echipei din Rășinari, i-a inclus în formula de start, printre alții, pe Mircea Popa, campion mondial la minifotbal, titlu obținut recent, cu naționala, în Emiratele Arabe Unite, Bogdan Vișa, team managerul divizionarei secunde CSC 1599 Șelimbăr, și pe Radu Neguț, managerul sportiv al lui Hermannstadt, acesta din urmă reușind chiar să înscrie contra ”spartanilor”.

Năstase a început meciul cu ”unsprezecele” Mihai Pîrvu - Alexandru Barbu, Bogdan Vișa, Ionuț Bratima, Bogdan Chirilă, Bogdan Frățilă, Radu Neguț, Mircea Popa, Tudor Stoian, Adrian Vintilă, Adrian Greavu.

A doua clasată în Liga a IV-a, LSS Voința, s-a distrat cu Alma Sibiu, penultima clasată, la Cisnădie, pe ”Măgura”. Echipa lui Cosmin Vâtcă s-a impus cu 9-1, unul dintre golgeterii acesteia, Sorin Doda, marcând de patru ori.

Vâtcă a început partida cu ”unsprezecele” Călin Grecu - Gheorghe Aldea, Sorin Doda, Claudiu Giura, Gheorghe Morariu, Loren Niță, Cristobal Oprișor, Adrian Pavel, Ramzi Rekik, Ioan Timiș, Ruben Vecerdea. Au mai intrat Alexandru Badea, Gabriel Dugulan, Nicolae Marcu și Adrian Șulea.

Scorul etapei a fost realizat însă de FC Avrig, 12-0 cu FC Tălmaciu, încă de la pauză gazdele conducând cu 8-0.

Best Tegbo a deschis ”balul” după 5 minute de la startul jocului, acesta mai înscriind alte două goluri în prima repriză. Un alt jucător al lui Gabriel Tănase, Sergiu Fălămaș, a marcat însă de patru ori, prima reușită picând cu 3 minute înainte de pauză, restul de trei, în partea secundă a jocului.

Pentru FC Avrig au evoluat Paul Vlasie (Raul Lucașevschi '46) - Gabriel Băra Claudiu Stan '46), Ionuț Bărculeț, Sergiu Bucur, Daniel Colarez, Sergiu Fălămaș, Sergiu Hirțuleac, Simion Prodea, Ionuț Simion, Valerian Șpan (Samuel Chime Chimdindu '46), Best Tegbo.

 

Răsturnare spectaculoasă de scor la Șura Mică

 

Un meci palpitant a fost și cel de la Șura Mică, unde amfitrionii s-au impus dramatic după ce au înscris prin Darius Cîmpean și Aelenei în minutele 87 și 89. ”Leii” erau condui cu 3-1 la pauză de CSO Copșa Mică, Virgil Goia marcând o ”dublă” în minutele 41 și 45.

Ionuț Buteanu a egalat la un sfert de oră de la reluare, moment în care gazdele au rămas în inferioritate, dar acestea au încheiat partida cu doi oameni în minut după ce a fost trimis la vestiare și Pană, în ultimul minut.

Cele două rezultate de egalitate ale rundei s-au consemnat la Miercurea Sibiului, între uniriști și AFC Agnita, și la Sibiu, între localnicele Arsenal și FC Inter Stars. În meciul dintre Quantum/Cuantic și ”bleu-albaștrii”, gazdele au egalat în prelungiri printr-un autogol.

Etapa viitoare, ultima a turului, programează derbiul dintre ocupantele locurilor 4, respectiv 2, FC Inter Stars și LSS Voința.

Rășinariul joacă la Tălmaciu cu echipa lui Adrian Bîrză și are șanse mari să termine prima jumătate a campionatului județean pe primul loc.

În ceea ce o privește pe a treia clasată, aceasta așteaptă un pas greșit al Voinței cu ”bleu-albaștrii” pentru a o egala la puncte.

 

LIGA A IV-A SIBIU, ETAPA A XII-A

Sâmbătă, 18 noiembrie

LEII ȘURA MICĂ - CS ORĂȘENESC COPȘA MICĂ 4-3 (1-3)

Au marcat: Claudiu Popa '20, Ionuț Buteanu '61, Darius Cîmpean '87, Marian Aelenei '89 / Mihai Vanga '29, Virgil Goia '41, '45

* Adrian Voina și Ștefan Pană (ambii Leii Șura Mică) au fost eliminați în minutele 61, respectiv 90.

VOINȚA DUMBRĂVENI - ACS BRADU 2-1 (1-1)

Au marcat: Ovidiu Lazăr '16, '77 / Rareș Bîrză '28

FC AVRIG - FC TĂLMACIU 12-0 (8-0)

Au marcat: Best Tegbo '5, '12, '39, Daniel Colarez '7, Ionuț Simion '10, Sergiu Bucur '32, '36, Sergiu Fălămaș '42, '56, '67, '89, Simion Prodea '65

PĂLTINIȘ RĂȘINARI - SPARTA MEDIAȘ 3-0 (3-0) **

Au marcat: Adrian Greavu '3, Ionuț Bratima '4, Radu Neguț '7

** Jocul a fost oprit definitiv de arbitru datorită descompletării sub numărul minim de jucători a echipei Sparta.

UNIREA MIERCUREA SIBIULUI - AFC AGNITA 1-1 (0-1)

Au marcat: Bogdan Banea '71 / Sergiu Ținteanu '40

QUANTUM/CUARTIC ARSENAL SIBIU - FC INTER STARS 1-1 (0-1)

Au marcat: Claudiu Mărgărit '90+4 / Cristian Standima '24

LSS VOINȚA SIBIU - ALMA SIBIU 9-1 (5-0)

Au marcat: Sebastian Hampu '3 - autogol, Sorin Doda '10, '37, '55, '82, Ruben Vecerdea '12, Radu Aldea '34, '88, Cristobal Oprișor '76 / Ștefan Marian '78

 

* Voința Dumbrăveni a fost penalizată cu retragerea a 6 puncte conform hotărârii Comisiei de Disciplină din 1 noiembrie 2023.

ETAPA A XIII-A, SÂMBĂTĂ, 25 NOIEMBRIE, ORA 11:00

AFC Agnita - Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu

Sparta Mediaș - Unirea Miercurea Sibiului

FC Tălmaciu - Păltiniș Rășinari

ACS Bradu - FC Avrig

CS Orășenesc Copșa Mică - Voința Dumbrăveni

Alma Sibiu - Leii Șura Mică

FC Inter Stars Sibiu - LSS Voința Sibiu *

* se dispută de la ora 14:00.

 

LIGA A V-A SIBIU, ETAPA A XII-A

Duminică, 19 noiembrie

Oltul Turnu Roșu - Cibinul Cristian 1-5

Gloria Loamneș - ACS Nocrich 6-1

Corsav Veștem - Gloria Păuca 0-1

AFC Miercurea Sibiului - Unirea Ocna Sibiului 2-0

CS Săliște 2012 - Recolta Apoldu de Jos 8-3

AFC Gura Râului - ACS Chirpăr 3-2

ASA Sibiu - ACS Vurpăr 4-0

Progresul Bogatu - Vulturul Poplaca 2017 2-3

Silvatex Orlat a stat.

* ASA Sibiu a fost penalizată cu retragerea a 6 puncte prin hotărârea Comisiei de Disciplină din 13 septembrie 2023.

** Unirea Ocna Sibiului a fost penalizată cu retragerea a 6 puncte prin hotărârea Comisiei de Disciplină din 4 octombrie 2023.

ETAPA A XIII-A, DUMINICĂ, 26 NOIEMBRIE, ORA 11:00

ACS Nocrich - CS Săliște 2012

Cibinul Cristian - ASA Sibiu

ACS Vurpăr - AFC Gura Râului

Progresul Bogatu - Corsav Veștem

Culturul Poplaca 2017 - AFC Miercurea Sibiului

Unirea Ocna Sibiului - Silvatex Orlat

Recolta Apoldu de Jos - Gloria Păuca *

ACS Chirpăr - Gloria Loamneș *

Oltul Turnu Roșu stă.

* se dispută de la ora 13:00.

 

LIGA A V-A MEDIAȘ, ETAPA A XII-A

Duminică, 12 noiembrie

Viitorul Târnava - AS Valea Viilor 4-2

AS Soroștin Șeica Mică - Flavăra Gaz Metan 3-2

Viitorul Valchid - Atletic Păucea 3-3

Recolta Alma - Viitorul Ațel 1-6

Arsenal Dârlos - ACS Celectro Micăsasa 8-2

Stăruința Laslea - Speranța Biertan 4-4

AS Fotbal Curciu - Gloria Șmig 6-4

ETAPA A XIII-A, DUMINICĂ, 26 NOIEMBRIE, ORA 11:00

Speranța Biertan - AS Fotbal Curciu

Atletic Păucea - Stăruința Laslea

Flacăra Gaz Metan Mediaș - Arsenal Dârlos

AS Valea Viilor - AS Soroștin Șeica Mică

Viitorul Ațel - Viitorul Târnava

ACS Celectro Micăsasa - Viitorul Valchid *

Gloria Șmig - Recolta Alma **

* se dispută de la ora 13:00.

** se dispută de la ora 14:00.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA