Tribuna
PNL
Doroftei, senator de onoare al Universităţii "Lucian Blaga"
Ovidiu BOICA
2723 vizualizari
Doroftei, senator de onoare al Universităţii
Fostul mare pugilist, în prezent preşedintele Federaţiei Române de Box, a susţinut, ieri, o lecţie deschisă studenţilor Domeniului de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a ULBS. Cu această ocazie, Leonard Doroftei a fost înştiinţat că va deveni senator de onoare al instituţiei de învăţământ superior din Sibiu, urmând a primi distincţia într-un cadru festiv în momentul în care va reveni în oraşul nostru. "Cât mai curând!", a promis mai-marele FR de Box.
Noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, s-a aflat la Sibiu, ieri, pentru scurt timp. Între Rm. Vîlcea şi Craiova, fostul campion mondial a fost oaspetele Domeniului de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii "Lucian Blaga". Doroftei a ţinut o lecţie deschisă în faţa studenţilor, răspunzând întrebărilor de tot felul. Cu o lejeritate demnă de un cadru didactic cu vechime, de care a dat dovadă de atâtea ori şi în ring, "Moşul" le-a povestit celor prezenţi despre cariera sa, despre perioada petrecută în Canada, dar şi despre planurile de viitor, din noua ipostază de preşedinte al Federaţiei Române de Box.
Doroftei a mărturisit cum şi-a făcut loc spre titlul de campion mondial profesionist al categoriei WBA: "Am avut ambiţie foarte mare şi am muncit foarte mult. Întotdeauna m-am luptat doar cu cei mai puternici decât mine. În prima rundă, mă dominau. A doua se termina la egalitate, iar în a treia îi băteam şi câştigam meciul. Apoi am mers în Canada, m-am luptat pentru centură, la profesionişţi, am câştigat-o... Am luptat de 3 ori în America, pe terenul adversarului. Nu mi-a fost frică".
Doroftei, împreună cu noii săi colaboratori din fruntea FR de Box, a pornit într-un turneu prin ţară, pentru a lua pulsul cluburilor, a sportivilor şi a vedea care sunt condiţiile în care aceştia se pregătesc. La Sibiu, Doroftei a ajuns de la Rm. Vîlcea - "am văzut acolo cea mai urâtă sală", iar din oraşul nostru a plecat spre Craiova, scuzându-se că nu poate zăbovi mai mult în rândul studenţilor şi a cadrelor didactice, dar totodată promiţând că va reveni. "Moşul" n-a scăpat însă până nu a participat la o şedinţă foto, alături de studenţii de la Educaţie Fizică şi Sport. "Am pornit în acest turneu prin ţară să vedem de unde începem. Cu siguranţă o să mă întorc la Sibiu. Ne interesează să vedem care sunt condiţiile care li se oferă pugiliştilor. Este mult de muncă, dar odată ce ne-am înhămat la aşa ceva, trebuie să facem tot posibilul pentru a revigora boxul românesc. Ca o primă măsură, am reînfiinţat loturile naţionale, care nu mai existau. Ştiu că, şi la Rm. Vîlcea, şi la Sibiu sunt sportivi talentaţi, care au activat la loturile naţioanle", a mai spus Doroftei.
Leonard Doroftei şi cei care l-au însoţit la Sibiu, printre care s-a numărat şi un fost student de la Educaţie Fizică şi Sport Sibiu, Marian Dumitru, au fost primiţi de decanul Facultăţii de Ştiinţe, conf. univ. dr. Angela Bănăduc, şi de şeful Domeniului de Educaţie Fizică şi Sport, prov. univ. dr. Dionisie Turcu. Acesta din urmă a declarat că, în numele preşedintelui Senatului ULBS, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, l-a înştiinţat pe Leonard Doroftei că va primi titlul de senator de onoare al universităţii, titlu ce îi va fi înmânat într-un cadru festiv la următoarea vizită la Sibiu.





comentarii
3 comentarii

NU INTELEG...
Senator de Onoare al Universitatii?
Are macar Liceul terminat?
UNI? Nu ICEF-ul (ICFS) terminat la FF...
Pentru ce Merite STIINTIFICE Senator de Onoare?
Ati cazut in cap sau nici nu stiti unde va este?
UNIVERSITATE?!...
Georg
19.04.2013 10:41
Bravo Dorine!!!!!
ai promis performanta, esti pe drumul cel bun.
Felicitari!!!
Manu
19.04.2013 17:04
Georg, trezeste-te. Doroftei e un tip muncitor, talentat, are cunostinte in tehnica,strategia sporturilor din ramura "atletica grea" cat tu n-ai visat. Si apoi faptele arata ceea ce suntem. Ce diplome vrei sa-i soliciti tu lui Doroftei?! Vreuna de la RodoTroto? Sau te oftici ca avem un campion mondial dispus sa dialogheze cu studentii? E plina tara de masteranzi.Apropous mr. r. O., liceu se scrie cu "l" mic. ca tine asa.
Manu
19.04.2013 17:16
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica