Tribuna
PNL
Când socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg... Sibienii ținteau toate cele 3 puncte la Voluntari, dar se întorc acasă cu traista goală. Măldărășanu și-a găsit nașul: nașul nașului său!
Ovidiu BOICA
705 vizualizari
Când socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg... Sibienii ținteau toate cele 3 puncte la Voluntari, dar se întorc acasă cu traista goală. Măldărășanu și-a găsit nașul: nașul nașului său!
Echipa sibiană a pierdut, în această seară, cu 1-0 la Voluntari, în a doua etapă din play-out, acolo unde, la începutul lunii februarie, a terminat la egalitate, cu un gol egalizator încasat în minutul 90+8 dintr-o lovitură de la 11 metri. Marius Măldărășanu a pierdut, astfel, în fața echipei pregătite de Florin Pîrvu, nimeni altul decât nașul... nașului său de cununie, Nae Constantin. FC Hermannstadt n-a mai câștigat pe terenul altor echipe din luna iulie, de la prima deplasare, la Iași (3-1), rămâne cu 23 de puncte și ar putea pierde locul secund din play-off la finalul acestei etape.

 

Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, e un vechi proverb românesc, proverb care se potrivește ”mănușă” celor întâmplate în această seară, la Voluntari. Măldărășanu anunța, înaintea deplasării, că targetul sunt cele 3 puncte, dar jucătorii săi se întorc la Sibiu fără niciunul.

Jocul de debutat cu șutul puțin alături al lui Balaure, din afara careului mare ('7), apoi Dumiter - omul care a scos penaltiul în prelungirile meciului de-aici, din returul sezonului regular, terminat la egalitate - a reluat slab, din interiorul careului de 16 metri, făr probleme prea mari pentru Căbuz ('9).

Poarta Voluntariului a fost sub asediu în minutul 13, când Neguț a căutat colțul lung, cu mult efect, de la 14 metri, Vâlceanu a respins în lateral, mingea a ajuns la Paraschiv, al cărui voleu, din unghi, a fost parat, de asemenea, apoi Jipa a trimis pe lângă bară, din dreptul punctului cu var.

Căbuz a mai avut două intervenții de... mărire a notei, intervenind la picioarele lui Boboc, la o verticalizare a ilfovenilor ('18), apoi a reținut, de la prima bară, mingea reluată cu capul de Matricardi, de pe colțul lung, în urma unei lovituri de la colțul terenului ('29).

 Doru Andrei a încercat să-l surprindă pe Căbuz cu un șut din unghi, la 3 minute de la reluare, dar goal-keeper-ul a respins încă o dată.

Apoi jocul s-a mutat în cealaltă jumătate de teren și părea o chestiune de minute până să se producă deblocarea tabelei. Neguț a trimis însă pe direcția lui Vâlceanu mingea aruncată în careu de Opruț și recentrată cu capul de Paraschiv ('54).

Două minute mai târziu, Opruț a trimis de puțin pe lângă bară, din marginea careului mare, mingea respinsă de Matricardi, în urma unui corner executat de Balaure.

Apoi Balaure a avut o execuție cu car ar fi putut înscrie golul etapei și al mai multor etape de-acum încolo. Mijlocașul a trimis o ”torpilă” de la aproape 30 de metri, ușor lateral stânga, cu mult efect, mingea lovind la încheietura barelor, mai-mai să plesnească, dar a ieșit în aut de poartă ('57).

În replică, Doru Andrei a pus și el mult efect într-un șut de la distanță, mingea surprinzându-l pe Căbuz, care a preferat să boxeze în față, deși șutul era pe el ('62).

Două minute mai târziu, Butean s-a dezechilibrat în aer, la o centrare din flancul drept, și mingea l-a lovit în braț. După o ușoară ezitare, ”centralul” Szabolcs Kovacs a indicat punctul cu var și Merloi a transformat cu fentă lovitura de la 11 metri, deblocând tabela ('70).

Măldărășanu a schimbat ofensiv, Pîrvu defensiv, așa că era clar cum urma să se joace în ultimele 20 de minute. Reacția sibienilor n-a fost însă pe măsură, pentru că tot ilfovenii au avut prim-planul, Merloi a trimis alături, de la mare distanță ('75), iar Căbuz l-a bloat providențial pe Carnat ('82).

Gabi iancu putea aduce egalarea, cu 3 minute înainte de final, când a trimis peste zid dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a căzut pe plasă.

Nici Opruț, revenit de la naționala mare, după amicalul de gală cu Columbia, n-a avut mai mult succes, fundașul trimițând în brațele lui Vâlceamu, din voleu, o minge centrată în cros de Butean ('90+3).

Porniți spre Voluntari cu gândul să-și ia revanșa după ce, în urmă cu mai puțin de două luni, au pierdut pe ”Anghel Iordănescu” două puncte prețioase, cu un gol egalizator primit tot din penalti, în minutul 90+8, sibienii se întorc acasă cu traista goală.

Hermannstadt rămâne cu 23 de puncte, în vreme ce Voluntariul ajunge la 17 și lupta în play-out se complică și mai mult.

 

FC VOLUNTARI: Vâlceanu - Ricardinho (Turda '85), Matricardi, Armaş - Boboc, A. Ciobanu (Merloi '63), Crepulja (Cascini '74), Aliji (M. Răduţ '85) - Raţ[, Dumiter (Carnat '63), D. Andrei. Antrenor: Florin Pîrvu.

FC HERMANNSTADT: Căbuz - Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ - Balaure (N'Goma '71), Murgia, Mino Sota Mino (Fonseca '81), Jipa (Ianis Stoica '46) - Cr. Neguţ (G. Iancu '71), D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu.






comentarii
1 comentarii

Pai noi avem =darul=de a salva cate o echipa in fiecare an ,anul trecut a fost UTA ,anul acesta am gasit pe alti ,dar grja mare ca inca 2 rezultate ca asta si intram si noi in hora ....sa vedem pe noi cine ne salveaza ...si nea Pamdele poate sa-i dea o parcela de teren si lui Kovacs ....ca de ...asa se da darul....
eu
30.03.2024 13:59
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica