Tribuna
PNL
Bogdan Iancu încheie sezonul la Rallye International du Valais
Ovidiu BOICA
1316 vizualizari
Bogdan Iancu încheie sezonul la Rallye International du Valais
Copilotul sibian revine la etapa ERC din Elveţia, alături de Alex Filip, după ce, în urmă cu un an, echipajul format din cei doi a terminat raliul pe 8 la "două roţi motrice".

Echipajul format din bucureşteanul Alex Filip şi copilotul sibian Bogdan Iancu participă, weekendul următor, la Rallye International du Valais, ultima etapă din Campionatul European de Raliuri (ERC). Cei doi se prezintă din nou la startul raliului din Elveţia după ce, anul trecut, au obţinut un rezultat remarcabil, locul 8 în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice.
Performanţa din 2014 îi obligă pe Alex Filip şi Bogdan Iancu să obţină un rezultat mai bun decât anul trecut. Cei doi speră ca experienţa acumulată la precedenta participare la Rallye International du Valais să îi ajute să urce şi mai mult în clasament. "Este un raliu solicitant atât pentru echipaj, cât și pentru mașină. Vremea va juca un rol foarte important deoarece multe din probele speciale sunt la altitudine mare și putem avea parte oricând de zăpadă și gheață. Sper ca experiența de anul trecut să ne ajute și să obținem un rezultat cât mai bun", a declarat Alex Filip.
Cu startul în Sion și sosirea în Martigny, orașe în sud-vestul Elveției, Rallye International du Valais are 17 probe speciale cu o lungime de 233,63 km, distanța totală a raliului fiind de aproape 620 km. Ediția a 56-a a raliului se anunță una extrem de spectaculoasă, Rallye International du Valais fiind și ultima etapă din Campionatul Național. "Vom avea ocazia să trecem prin stațiuni celebre precum Crans-Montana, Nendaz, Champex sau Veysonnaz și abia aștept să luăm startul aici", a afirmat, la rândul său, copilotul Bogdan Iancu.
Atât el, cât şi Alex Filip susţin că maşina cu care vor lua startul etapei din Elveţia e pregătită sută la sută. "Mașina a fost revizuită complet de partenerul nostru tehnic Colina Motorsport și îmi doresc să terminăm ultimul raliu de anul acesta din ERC cu o evoluție bună. Mulţumesc în mod special partenerilor noştri care fac posibilă participarea noastra in Campionatul European de Raliuri”, a mai adăugat Alex Filip.
Rallye International du Valais este programat în perioada 29-31 octombrie și rezumatul acestei etape va fi transmis la nivel internațional de postul de televiziune Eurosport.

Încălzirea, la Academia Titi Aur

Prezenți la evenimentul oficial de lansare în România a modelului Renault Clio RS Trophy, Alex Filip și Bogdan Iancu și-au făcut încălzirea pentru ultima etapă a sezonului din Elveția pe circuitul Academiei Titi Aur. Pilotul Renault România a avut ocazia să testeze versiunea de circuit a noului Clio și este pregătit pentru ultima provocare din ERC. "Am parcurs peste 250 km cu modelul Renault Clio Cup alături de invitații speciali Renault România și a fost o încălzire bună pentru etapa din Elveția. Este un raliu pe asfalt, cu mici porțiuni de macadam, care mi-a plăcut foarte mult anul trecut", a spus Alex Filip. 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica