Tribuna
PNL
Andreea Iridon şi Andrei Muntean la Campionatele Mondiale de gimnastică
Ovidiu BOICA
2792 vizualizari
Andreea Iridon şi Andrei Muntean la Campionatele Mondiale de gimnastică
Gimnasta originară din Tilişca a făcut deplasarea în Scoţia cu lotul României după ce, în urmă cu o săptămână, federaţia internaţională de specialitate nu a inclus-o în rândul sportivelor participante la Campionatele Mondiale. Sibianul Andrei Muntean a devenit o prezenţă constantă în lotul naţional masculin.

~Andreea Iridon a fost inclusă în lotul României pentru Campionatele Mondiale de gimnastică. În urmă cu o săptămână, Federaţia Internaţională de Gimnastică anunţa că din rândul "tricolorelor" va lipsi Cătălina Ponor şi avansa numele a şase gimnaste ca făcând parte din lotul României, printre care nu se regăsea sportiva originară din localitatea sibiană Tilişca. Cele şase erau Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu şi Andreea Munteanu, ultima fiind rezervă.
Cu o zi înaintea plecării spre Glasgow, Federaţia Română de Gimnastică a publicat, pe site-ul oficial, lista cu delegaţia ţării noastre pentru Campionatele Mondiale. Lotul feminin cuprinde 7 gimnaste, iar printre ele se regăseşte şi Andreea Iridon, alături de cele 6 amintite mai sus. Acestea sunt însoţite de antrenorii Lucian Sandu, Cristian Moldovan şi Lăcrămioara Moldovan. De asemenea, din delegația României, care este condusă de președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, vor mai face parte trei arbitri, sibianca Raluca Bugner, Dan Grecu şi Eugen Cățean, precum şi Anca Grigoraș, în calitate de delegat al federaţiei internaţionale de specialitate.
La Campionatele Mondiale de la Glasgow vor participa peste 600 de sportivi din 91 de ţări. Concursurile de calificări pe echipe, între care şi cele ale României, vor include 12 subdiviziuni la feminin şi se vor desfăşura în 23 şi 24 octombrie, respectiv 8 subdiviziuni la masculin, în 25-26 octombrie. Primele 8 clasate în calificările pe echipe, la feminin şi masculin, vor obţine calificarea directă la JO de la Rio, din 2016, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele 4 locuri disponibile la JO, în aprilie 2016. De asemenea, medaliaţii la individual-compus vor obţine calificarea directă la JO, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat deja.
Titlul mondial în 2014 a fost cucerit de SUA la feminin, respectiv China la masculin.
Echipa feminină a României s-a clasat, în 2014, pe locul 4, iar cea masculină s-a clasat pe locul 12, ratând calificarea în finală.
Campionatele Mondiale de gimnastică din 2015 sunt găzduite, în premieră, de Glasgow, între 23 octombrie şi 1 noiembrie, şi vor include concursurile de calificări, finale pe echipe, la individual-compus, precum şi pe aparate.

Un sibian în lotul masculin
Gimnastul Andrei Muntean, legitimat în prezent la Dinamo Bucureşti, nu avea cum să rateze aceste Campionate Mondiale. El a fost inclus în lot alături de Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor şi Andrei Groza (rezervă). Unul din cei trei antrenori ai lotului naţional masculin este sibianul Ioan Suciu.
Campionatele Mondiale de la Glasgow se vor decide echipele și sportivii direct calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

 

 







comentarii
1 comentarii

Domnule Boica,daca va informati mai bine aflati ca sunt trei sibieni care participa la mondiale,cel de al treilea a concurat pentru CSS Sibiu cel mai mult.
20.10.2015 18:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica