Tribuna
PNL
Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" culege premii din toată ţara
Andra MARINESCU
3474 vizualizari
Şcoala Populară de Arte şi Meserii
Sunt talentaţi, tineri şi frumoşi şi au viitorul în faţă, pe care îl privesc cu optimism. Până acum, au strălucit mai mult pe scenele locale, dar îşi doresc să depăşească graniţele judeţului şi ale ţării şi să promoveze folclorul autentic românesc. Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" din Sibiu au fost recompensaţi cu nenumărate premii, ridicând numele instituţiei de cultură pe culmile succesului. Multe nume mari au pornit pe drumul carierei de pe strada Avram Iancu nr. 10, locul unde, an de an, talentele se lustruiesc.

În fiecare an, şcoala Popu­lară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" din Sibiu primeşte nenumă­rate premii, prin elevii săi, care participă la concursuri. "Mă bucur foarte mult că Şcoala Populară de Arte şi Meserii <<Ilie Micu>> din Sibiu a reuşit să formeze, în ultimii ani, o pepinieră de interpreţi pentru folclorul autentic românesc, dezvoltând abilităţile unor tineri talentaţi ale căror nume s-au conturat deja pe scene mari ale muzicii populare", a spus Alina Pinca, artist şi director al Şcolii Populare. Dintre tinerele talente, o amintim pe Claudia Olariu, fostă elevă la cursul de "Canto - muzică populară", acum la "Măiestrie", Anul II, care a primit Premiul II la Festivalul "Iosif-Sivu şi Cosmin Golban" din Timişoara, ce a avut loc în perioada 3-4 septembrie, şi Premiul pentru interpretare şi ţinută scenică la Festivalul "Maria Tănase" din Craiova, din 28 septembrie - 3 octombrie 2015.

Ioana Bogdan, fata ce poartă "Cununa de Cântec Românesc"

O voce caldă şi care "spune" dragostea pentru folclor este şi cea a Ioanei Bogdan. A fost elevă la cursul de "Canto - muzică populară", iar acum este colegă cu Claudia Olariu, la "Măiestrie", Anul II. În ultimul timp, a primit Premiul I la Festivalul "Cununa de Cântec Românesc", de la Ploieşti, ce a avut loc pe 19 septembrie, Premiul I la Festivalul "Dan Moisescu" din Topalu (7 - 9 octombrie 2015) şi Trofeul Festivalului "Cânt şi joc pe Hârtibaci", ce s-a desfăşurat la Agnita, între 10 - 11 octombrie. Un alt nume care promite succese pe scena muzicii populare este şi Luminiţa Dejan, elevă la cursul de "Canto - muzică populară", în Anul II. Tânăra a primit Premiul I la Festivalul "Regio - Fest 2015", din Slatina, ce a avut loc în perioada 21 - 23 septembrie. Diana Nistor, elevă în anul al doilea tot la cursul de "Canto - muzică populară", s-a întors cu Premiul III atât de la Festivalul "Din Comoara Satului", din Ghiroda, în luna mai, cât şi de la Festivalul "Tradiţii" de la Şimleu Silvaniei, de la sfârşitul lunii mai - începutul lui iunie.

Acordeonul şi instrumentele de suflat au adus alte distincţii

Nu numai fetele au avut suc­ces pe scenele marilor con­cursuri naţionale. Sebastian Tiron, elev la "Măiestrie", Anul I, la cursul de acordeon, a adus Şcolii Populare sibiene foarte multe premii în ultimii ani, cel mai recent fiind Premiul I al Festivalului "Regio - Fest 2015" Slatina- secţiunea orgă-acordeon, iar Mihai Creangă, elev la cursul de instrumente de suflat, anul III, a obţinut Premiul III, la Festivalul,, Regio – Fest" 2015 -secţiunea instrumente de suflat.

Cursanţi din toate zonele ţării

Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" din Sibiu provin din mai multe judeţe: Sibiu, Hunedoara, Braşov, Alba, Vâlcea, Argeş, Satu Mare, Cluj, Gorj etc. Nu toţi au studiu în domeniu, având, în viaţa de zi cu zi, diverse profesii, de la ingineri, la agenţi de vânzări sau fiind chiar pensionari, ca Ioan Bogorin, care, la 75 de ani, a venit să înveţe lucruri fru­moase la cursul de pictură.
La Sibiu, există clase de canto muzică populară, canto muzică uşoară, orgă - acordeon, instrumente de suflat, chitară, pictură şi actorie. De asemenea, Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" şi-a extins activitatea şi în judeţ, creându-se clase externe şi la Orlat, unde copiii învaţă să cânte la fluier, la Aţel, unde învaţă să creeze icoane pe sticlă, şi la Slimnic, unde studiază jocul popular. În plus, s-au realizat clase de artă tradiţională la Gura Râului, Loamneş şi Valea Viilor, iar la Cristian a fost creat un grup vocal.
Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Ilie Micu" are, în anul şcolar 2015 - 2016, nu mai puţin de 500 de elevi.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica