Tribuna
PNL
Trataţii de mii (şi milioane) de dolari
Alexandra CHEŞCU
2247 vizualizari
Trataţii de mii (şi milioane) de dolari
O viaţă trăită la superlativ pare un vis frumos. O poveste ruptă din basmele cu prinţi, prinţese, Ilene Cosânzene sau Feţi Frumoşi. Şi chiar dacă pentru majoritatea pămânenilor ea ar putea părea precum un scenariu de film, lucrurile nu stau aşa şi pentru câţiva dintre noi. Pentru cei cu conturi şi portofele generoase, care se pot delecta cu toate. Dar absolut toate deliciile la superlativ. Pe care le are viaţa de oferit.

Trenuri de legendă

Cu totul fantastice şi extraordinare sunt călătoriile cu trenul. Nu vorbim aici despre orice fel de trenuri ci despre unele de care însăşi legenda s-a lipit şi nu se dă dusă. "Golden Eagle" (Vulturul de Aur) este numele unuia dintre tre­nurile de lux care călătoreşte pe drumurile de fier ale Asiei şi care trece liniştit de pe meleagurile Rusiei cu toate frumuseţile ei, până departe, în inima Chinei urmând unele dintre punctele de reper ale Drumului Mătăsii, la preţuri cu mult peste 20.000 de dolari. Cei care vor să aibă parte de o experienţă unică în viaţă pot alege (din timp) o călătorie cu "The Royal Scotsman" (Sco­ţianul regal). Trenul promite să îi trimită pe călători în inima cu castele şi stafii a Scoţiei, totul la sume de până în 10.000 de dolari. Nici ţara noastră nu e ocolită. Pe aici trece Express-ul Dunărean, care are drum şi prin ţinutul de legendă al Transilvaniei, şuierând pe lângă satele şi oraşele Bulgariei, până pe malurile Bosforului, contra unor sume care încep de la aproximativ 5.000 de dolari, toate promi­ţând experienţe fascinante, pe măsura banilor cheltuiţi.
Şi pentru că superlativul absolut a fost atins şi în materie de trenuri, sibienii cu dare de mână pot alege să facă parte din legendă. Una care începe şi se încheie cu numele Orient Express-ului, şi care, cu cele cinci stele ale sale garantează preţuri care ating cu uşurinţă suma de 30.000 de euro (pentru două persoane).

Lacrimi de...diamant

Dacă vrei să-ţi impresionezi până la lacrimi sufletul pereche, prietenii şi să-ţi faci duşmanii verzi de invidie, o poţi face, oferindu-le şi papilelor gustative o bucurie. Asta numai dacă dispui de mai mult de 1,65 milioane de dolari, pentru că doar aşa vei avea acces la unul dintre cele mai scumpe torturi din lume. Operă de artă a cofetarului japonez Jeong Hong-yong, tortul este umplut cu fructe şi cu pietre. Preţioase. Pentru că în compoziţia prăji­turii intră şi 223 de diamante, creatorului său luându-i şase luni până să pună ultima "bomboană"  pe tort. Creaţia fabuloasă, care a luat naştere în 2005 a fost prezentată în expoziţia "Diamantele: mira­colul naturii" care s-a desfă­şurat la un magazin din Japonia, tortul fiind apoi pus în vânzare la Crăciunul din acelaşi an.

Cea mai lungă şi scumpă croazieră

Patru luni de zile durează cea mai lungă croazieră din lume, dar deşi ne trimite în vacanţă pentru 124 de zile, promite să ne lase şi fără bani, asta dacă presupunem că avem acea sumă fabuloasă de 12.000 de dolari pe zi. Cu mult peste un milion de dolari, aşadar, costă aventura cea mai lungă din lume, dar cei care au fost pe-acolo jură că face toţi banii. Mai ales dacă ne gândim că vaporul trece prin 28 de ţări, îşi răsfaţă pasagerii cu caviar, ceai din plante care au o vechime de o mie de ani, şampanie scumpă şi Rolls Royce-uri pentru transferuri.

Parfumuri de... poveste

Trei la număr sunt unele dintre parfumurile, sofisticate şi scumpe, primele din top. Acidul şi aroma proaspătă a lămâilor de Sicilia şi a stru­gurilor stau la baza creaţiei lui Annick Goutal, "EAU D’ha­drien", care costă 1.500 de dolari pentru o sticluţă de 3,4 uncii, la acelaşi preţ ridicându-se şi creaţia lui Maurice Roucel şi a lui Bernard Bourjois. Par­fumul "24 Faubourg" rea­lizat în 1995 a fost lansat de Hermes Internaţional, într-o ediţie limitată de o mie de sticle.
215.000 de dolari ar trebui să plătească pretenţioşii pentru cel mai scump parfum din lume. Produsul, "Clive Christian", creat de designerul cu acelaşi nume promite pe lângă aroma rezultată din combinaţia de iasomie, car­damom, lămâie, bergamotă şi alte citrice, o sticluţă împo­dobită cu diamante. Ce face parfumul şi mai preţios este raritatea sa, întrucât creatorul nu a realizat decât 10 astfel de mici bijuterii olfactive.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica