Tribuna
PNL
Transformă-te într-o Audrey Hepburn contemporană!
Alexandra CHEŞCU
2467 vizualizari
Transformă-te într-o Audrey Hepburn contemporană!
Rafinamentul, distincţia, eleganţa, feminitatea şi delicateţea sunt, toate cinci, calităţi care nu trebuie să lipsească nicidecum din lista obligatorie de trăsături şi farmece a oricărei Eve. Asta dacă vrea să fie cu adevărat valoroasă în ochii ei şi a celorlalţi, nefiind vorba aici de amatorii de scuipat seminţe pe stradă şi de ţopisme. Ca să fie atrăgătoare, o femeie nu trebuie să fie doar frumoasă, valoarea ce porneşte inevitabil din interior oglindindu-se în bunul gust, în delicateţea spiritului şi într-o educaţie aleasă. Simbolul eleganţei absolute este legendara Audrey Hepburn, cea care, dacă este urmărită îndeaproape, prin puterea exemplului poate transforma orice tânără din Sibiu şi de oriunde, ce vrea să fie specială, într-o adevărată apariţie.
Androgin este genul spre care pare să tindă societatea contemporană, bărbaţii exacerbându-şi trăsăturile feminine în defavoarea masculinităţii, femeile, la rândul lor, pierzându-şi delicateţea şi graţia, pentru un comportament mai masculin. Tocmai din acest punct de vedere o reîntoarcere la eleganţă, într-o lume dominată de acelaşi gen de oameni, le promite îndrăzneţelor o ieşire din anonimat, spectaculoasă.
Uşor de zis, greu de făcut, am spune. Pentru că atât statutul de piţipoancă, la fel ca lipsa feminităţii sunt, toate, oglinda minusurilor din educaţie. În general. Aşadar, fără câteva cunoştinţe elementare de cultură generală, cu ajutorul cărora orice fată sau băiat să fie în stare să lege o cât de uşoară conversaţie, arta nu mai e artă, estetica nu mai este estetică, calitatea nu mai este calitate, în locurile goale făcându-şi loc, întotdeauna, vulgaritatea. Care nu este şi nu va fi nicidecum compatibilă cu lumea bună şi cu high class-ul.

Începe cu inima ta!

"Frumuseţea unei femei nu stă în trăsăturile feţei ei, frumuseţea fiind reflectată de sufletul ei. Este grija pe care o oferă cu dragoste, este pasiunea pe care o arată. Frumuseţea unei femei creşte odată cu trecerea anilor", spunea cu farmec actriţa Audrey Hepburn, fără să ştie că de fapt, dădea definiţia frumuseţii adevărate şi a punctului din care porneşte, de fapt, eleganţa.
Într-o lume nepăsătoare ca a noastră, bunătatea şi grija faţă de ceilalţi se educă şi se învaţă. Şi aici este, de fapt, acel "je ne sais quoi", ce ţi se oglindeşte în privire, flăcăruia care îţi arde în ochi şi care îi face pe ceilalţi să graviteze în jurul tău, fără ca măcar să ştie de ce o fac.

Apoi ai grijă la restul!

Curat, îngrijit şi simplu sunt cele trei cuvinte cheie ce stau la baza eleganţei, expresia caldă şi senină de pe chip fiind musai să vină însoţită de postură. Dreaptă ca lumânarea spuneau bunicile noastre şi nu vorbeau prostii, o postură bună riscând, totuşi să fie stricată de nişte pantofi murdari, scâlciaţi sau de hainele necălcate, rupte sau pătate.
Părul are, şi el, importanţa sa, un coc sau o coadă "de cal" asigurându-ţi o apariţie curată, nu de "muma pădurii".
Îmbrăcămintea e şi ea, evident, importantă, o rochie de seară purtată în miez de zi sau tenişii la un spectacol de operă, ruinând orice ţinută.

Vorba dulce....

S-a întâmplat, nu de puţine ori, ca o femeie să fie fascinantă până când deschide gura. Tocmai de aceea, eleganţa presupune un om complet, deci şi vorba are importanţa ei.
* nu există un egal între eleganţă şi vulgaritate, orice înjurătură ieşită din gura unei femei aducându-i câte un uriaş minus.
*atitudinea pozitivă are rolul ei în a crea imaginea perfectă, a fi elegantă nefiind egal cu a fi o gâsculiţă. Vulgaritatea din partea unor neciopliţi trebuie tratată cu capul sus şi cu spatele, în niciun caz cu o înjurătură trimisă printre dinţi indolentului.
* "salut", "vă/te rog" şi "mulţumesc" sunt cuvinte obligatorii
* văităturile în gura mare despre miile de probleme personale nu interesează pe nimeni (în afară de apropiaţi) şi nu fac cinste nimănui

"Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi", vorba lui Lenin

Eleganţa nu se obţine peste noapte, un aspect deosebit de important în a o avea fiind educaţia:
* în niciun caz nu trebuie subevaluată importanţa educaţiei, continua învăţare fiind un plus atât pentru minte care e ca un muşchi, cât şi pentru propria personalitate
* învăţarea e mama înţelepciunii, cea care te ajută să răspunzi aşa cum trebuie oricărei provocări intelectuale sau nu
* o limbă străină sau mai multe stăpânite la perfecţie, cunoştinţele despre "câte-n lună şi în stele", ikebana şi chiar arta culinară au darul de a conferi acea încredere atât de fermecătoare şi de atrăgătoare





comentarii
3 comentarii

felicitari pentru acest articol ,face cinste oeicarui ziar cu pretentii
Vm
15.04.2013 07:30
Un articol de o "eleganţă scriitoricească deosebită.
Simplu dar profund, el valorează mai mult dec
...
16.04.2013 12:56
frumos
eu
16.04.2013 15:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica