Tribuna
PNL
Dacă n-ai ce face cu banii, cumpără-ţi o insulă
Alexandra CHEŞCU
1645 vizualizari
Dacă n-ai ce face cu banii,  cumpără-ţi o insulă
De-ar avea cineva cel puţin 1,5 milioane de euro, cu siguranţă nu ar da fuga fuguţa să cumpere insule te miri pe unde, însă îndrăgostiţii de Grecia, de ar avea banii la dispoziţie, ar avea liniştiţi de unde să aleagă. Ne oprim asupra Greciei şi a unora dintre insulele sale scoase la vânzare, pentru că ţara aflată la mai puţin de două ore de fâlfâit de aripă este una dintre destinaţiile cele mai iubite de către români. Şi nu numai de ei, pentru că pe meleagurile însorite ale vechii Elade se opresc europeni, asiatici, scandinavi, britanici şi chiar americani. Care au plaje destule la ei acasă. Asta nu înseamnă, însă, că în alte locuri mai calde sau mai reci ale Europei şi ale lumii nu pot fi cumpărate alte asemenea minunăţii.
Şi cine nu şi-ar dori o insulă numai a lui, pe care să se refugieze împreună cu cine vrea, departe de turişti gălăgioşi, petreceri infinite? Numai cine n-are bani să o cumpere, am putea spune, dacă ar trebui să fim realişti.


Insula Gaia



Gaia este numele de botez primit de peticul de pământ iţit în Marea Ionică, în apropiere de coastele vestice ale Greciei. Insula face parte din Grupul Echinade, măsoară puţin mai mult de 17 hectare şi costă....peste 4,5 milioane de dolari. Considerată a fi locul de joacă perfect al milionarilor, Gaia este un loc paradisiac, înconjurat de apele calme şi cristaline ale Mării Ionice, plajele sale fiind ferite de
vânturile nord-vestice.
"Regiunea este minunată pentru sporturile de apă, navigaţie, pescuit, înot şi scufundări", este notat pe www.privateislandsonline.com, pagina pe care sunt scoase insulele la vânzare, adăugându-se că în cazul Insulei Gaia există permisiunea de a fi construite şase vile, dar şi aceea de a împărţi limba de pământ în şase loturi.


Nissos Makri, pentru cinci stele



Iar dacă se gândea cineva că 4,5 milioane de dolari e sumă mare, ia să vedem cum sună...aproape 17 milioane de dolari? Suma în cauză se referă la Nissos Makri, o altă insulă privată scoasă la vânzare, în
vestul Greciei. Banii pot fi cheltuiţi cu folos, ce-i drept, pentru că "pata" de pământ are 99,15 hectare şi deşi în zonă nu a fost făcută nicio investiţie, este perfectă pen­-tru un hotel de cinci stele.
Nissos Makri se află în centrul Mării Ionice, fiind una dintre cele mai sudice insule din grupul Echinadelor, în partea sud-estică a Golfului Makri. Pentru că pe insule nu se poate construi
oricum, cei care o scot la vânzare dau asigurări că pe Nissos Makri se poate construi fără probleme un hotel luxos sau vile private destinate bogaţilor.



Mica Modi



Tot în vestul Greciei, în aceeaşi Mare Ionică, şi-a găsit locul şi Insula Modi. Cu cele aproape 21 de hectare ale sale, micuţa "limbă de pământ" poate fi considerată destul de "ieftină", pentru că preţul la care a fost pusă în vânzare este de 1,5 milioane de dolari. "Insula se află în Marea Ionică, în vestul Greciei (şi estul Italiei) - scena istorică a multor bătălii între Grecia şi Roma. Colonişti din Corint au trecut Marea Ionică, în drumul lor spre Sicilia, unde au fondat colonia Siracuza", este descris locul pe site-ul menţionat, subliniindu-se totodată că zona Mării Ionice este una ce se remarcă printr-o climă caldă şi bună cu turiştii.



La “un pas" de Veneţia



Deşi cu mult mai săracă în insule decât Grecia, Italia are şi ea feliile sale private spălate de Marea Mediterană, unele dintre ele ajungând la sume ce îţi pot tăia respiraţia. 12 milioane de euro costă Insula Veneţia, o frumuseţe dezvoltată aflată în laguna de lângă Veneţia. Pata de pământ este generoasă, pentru că insula se întinde pe 219,99 hectare, teren pe care a cuprins mai multe clădiri cu aspect rural, mlaştini, o lagună dar şi acces uşor la Veneţia.  "Aici se află patru (cinci) construcţii mari care trebuie restaurate şi o vilă.", mai este precizat în descrierea insulei.



Insula Beatles



Cei care nu au chiar atât de mulţi bani de dat pe insule nu trebuie însă să se descurajeze, pentru că în alte locuri din Europa, Irlanda mai precis, frigul de acolo scade serios preţul "terenurilor" dintre ape. Una dintre acestea este mica Dorinish, aflată în Golful Clew. Insula are o întindere de doar 7,7 hectare, motiv pentru care costă puţin peste 370.000 de dolari.
"Insula oferă o privelişte excepţională din toate punctele de vedere. Spre vest se poate observa silueta dramatică a Insulei Clare şi a Oceanului Atlantic, spre nord se afl[ farul Inishgort şi Munţii Nephin..." sună o scurtă descriere a Dorinish, care se poate lăuda că l-a numărat printre deţinători, pe celebrul Beatles John Lennon. Artistul a cumpărat insula în 1967, care a ajuns să fie cunoscută şi drept Insula Beatles. Deşi în momentul achiziţiei Dorinish era nelocuită, John Lennon plănuia să construiască aici o casă de vacanţă. Moartea sa a fost şi cea care i-a adus limbii de pământ un nou proprietar, pentru că Yoko Ono i-a vândut insula deţinătorului ei de acum.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica