Tribuna
PNL
VIDEO: Scandal la Gaz Metan: Balaur, acuzat că ar fi pretins bani de la un jucător!
Vasile ANTIPA
5604 vizualizari
VIDEO: Scandal la Gaz Metan: Balaur, acuzat că ar fi pretins bani de la un jucător!
Adrian Martonca, unul din cei peste 50 de jucători care au susţinut probe de joc, în această vară, la Gaz Metan, a declarat, ieri, pe gazistul.ro, că tehnicianul Ion Balaur i-ar fi transmis că îl va păstra în echipă doar dacă îi va da suma de 5.000 de euro. Antrenorul "lupilor negri" se apără, afirmând că în cei 20 de ani în care a practicat această meserie nu a fost târât într-un asemenea scandal. Balaur e tentat să îl acţioneze în instanţă pe fotbalist. Între timp, "martorul" lui Martonca susţine că nu e nimic adevărat şi că cel care acuză a fost doar ţinta unei glume.

~Acuzaţii grave la Mediaş, la 3 zile după ce "lupii negri" au remizat la Satu Mare, cu Olimpia, scor 0-0, în etapa a VI-a a eşalonului secund! Adrian Martonca, un mijlocaj care a susţinut probe de joc la Gaz Metan, în vară, dar care nu l-a convins pe antrenorul Ion Balaur, susţine că antrenorul i-ar fi cerut suma de 5.000 de euro pentru a fi inclus în lotul pentru acest sezon. Pe gazistul.ro, site-ul suporterilor medieşeni, Martonca a afirmat următoarele: "Am fost în vară la Mediaş, iar antrenorul Ioan Balaur mi-a zis: "vrei să intri în lot, contribui cu suma de 5000 de euro!". Ştiu un coleg care a intrat pe o sumă mai mică, era finul lui Balaur. De-aia fotbalul românesc este aşa slab. Din cauza persoanelor precum domnul Balaur. I-am spus că îi dau din salariul pe care mi-l dă şi mi-a zis că el vrea toţi banii odată, că dacă pe el îl schimbă în două sau 3 etape, când îi mai dau banii?", a spus Martonca pentru gazistul.ro.
Ulterior, Martonca a adăugat că are un martor, dacă va fi dat în judecată de antrenorul Gazului Metan. Este vorba despre Marian Guţ, un alt jucător care s-a numărat printre cei aproximativ 50 care au participat la respectivul trial, şi care, de asemenea, nu a fost păstrat în lot. "Martor ar fi un băiat adus tot de dânsul, Marian Guţ. Din discuţie în discuţie, la masă mi-a spus că naşul său a vorbit cu Balaur şi a rezolvat să fie luat în echipă. Nu ştiu de ce sumă a fost vorba la el, dar mi-a arătat un mesaj în care naşul său, parcă, îi scria să meargă la Mediaş că va fi primit pentru că a aranjat el. Şi spunea că pe alţii nu-i va lua pentru că nu au pile. Acum nu ştiu dacă ar veni ca şi martor, pentru că a fost adus de Balaur", a mai spus Martonca.

Guţ: "Am făcut mişto de el"
Cel considerat de Martonca "martorul" său cheie în acest scandal, Marian Guţ, a afirmat, pentru prosport.ro, că nu e nimic adevărat şi că nu-i va ţine partea celui care îl acuză pe Balaur. "Am văzut ce a declarat. Sunt minciuni! Nu mi-a spus nimic legat de faptul că Balaur i-ar fi cerut bani. Eu am făcut mişto de el şi el a crezut. Eu am ajuns la trial, la recomandarea finului domnului Horoba, dar el m-a ajutat doar să merg la trial. Nu s-a pus problema să vorbească pentru mine ca să fiu selecţionat. Cum să fac aşa ceva? I-am arătat acel mesaj în care mi se spunea că pot să merg la trial. Am vrut să râd de el. Să fac o glumă (...) Am fost respins. Ei căutau juniori şi nu am ştiut asta. Dacă ştiam, nici nu mergeam. Mie nu mi s-a întâmplat să mi se ceară mită. Nu cred că i-a cerut nici lui. Cum să ceri 5000 de euro, când salariul unui jucător adus prin trial nu e mai mare de 500 de euro?", a povestit pentru sursa mai sus amintită Marian Guţ, jucător care, de asemenea, nu a convins la trial, iar în prezent evoluează pentru o formaţie din eşalonul judeţean Alba.

Balaur: "O să consult un avocat"
Ian Balaur a fost extrem de supărat când a auzit de respectivele acuzaţii care i s-au adus şi a spus, ieri, într- conferință de presă, că nici nu şi-l mai aminteşte pe acest jucător, care a evoluat o jumătate de repriză într-un trial organizat de Gaz Metan. "Este o mare minciună. Atunci au fost 40, poate 50 de jucători la trial. Acest jucător a fost schimbat după 20 de minute, deci n-a prezentat niciun interes. A fost adus după o recomandare primită de directorul nostru sportiv, Claudiu Boaru. Cum puteam să cer eu bani de la un jucător venit din partea unui şef de-al meu? Eu nici nu pot lua decizia de a transfera un jucător. Pot face o recomandare, dar deciziile se iau de către conducere. Am 20 de ani de antrenorat, dar nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Cereţi referinţe despre mine de la Sînmărtean, Dolha, Scutaru, jucători cu care am lucrat. O să mă consiliez cu un avocat şi vom vedea ce e de făcut. E vorba de imaginea mea totuşi”, a spus Ion Balaur în conferința de presă.
Antrenorul Gazului Metan a negat şi informaţia că ar avea un fin în echipă. Balaur a spus că finii lui sunt Viorel Moldovan, Dorel Purdea şi Francisc Dican, iar copiii lor nu au legătură cu fotbalul.

Mai sus găsiți și declarațiile video ale antrenorului Ion Balaur și directorului sportiv al clubului Gaz Metan Mediaș, Claudiu Boaru.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica