Tribuna
PNL
Vă aşteptăm deseară în Piaţa Mare!
Vă aşteptăm deseară în Piaţa Mare!

Nicolae Furdui Iancu şi An­samblul Crai Nou, Junii Si­biului, alături de unii dintre cei mai apreciaţi solişti din zonă, vor sus­ţine în această sea­ră un spectacol de ex­cepţie pe scena din Piaţa Mare. Este darul nostru pen­tru voi, cititorii noştri, pen­tru că anul acesta Tribuna împlineşte 130 de ani de la prima apariţie. Proiectul aniversar "Îm­preu­nă din 1884", cofi­nanţat de Primăria Sibiu, culminează acum cu eve­nimentul Fes­tivalul Tău.

"Festivalul Tău este darul pe care cotidianul Tribuna îl face sibienilor la aniversarea a 130 de ani de la apariţia primului număr. Ne-am dorit ca pe lân­gă articolele cu care venim zil­nic pentru a în­tâmpina nevoia de infor­maţie a sibienilor, să or­ga­nizăm şi un eveniment de amploare, de care să se bu­cure întreaga comu­nitate. Fes­ti­valul Tău este modul nostru de a mul­ţumi Sibiului şi sibie­nilor, datorită cărora avem po­si­bilitatea să spunem "La mulţi ani, Tribuna!", de­clară Mircea Biţu, director general al Casei de Presă şi Editură Tribuna.

 

Furdui Iancu şi Junii

 

Festivalul Tău se deschide în 4 iulie 2014, cu o seară de folclor, ai cărei protagonişti sunt cel mai vechi ansamblu folcloric din România şi cel mai iubit interpret de muzică populară din ţară. La ora 20, dansatori şi instrumentişti ai Ansam­blului Folcloric Profesio­nist "Cindrelul - Junii Sibiului" urcă pe scena din Piaţa Mare cu un pro­gram special pregătit de cântece şi dansuri popu­lare specifice Sibiului şi altor zone etnofolclorice ale României. Solişti în acest spectacol sunt: Ali­na Bîcă, Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Adrian Neamţu, Marcel Părău, Răzvan Năstă­sescu, Anca Mărginean, Codruţa Rodean, Came­lia Cosma Stoiţă şi Traian Stoiţă. Nicolae Furdui-Iancu, ade­vărat simbol al tradi­ţiilor şi cânte­cului popular din zona Munţilor Apuseni, va interpreta apoi câteva dintre cântecele de dra­goste şi joc, cântecele doi­nite, de cătănie şi pa­triotice care i-au adus aprecierea românilor din întreaga ţară şi de peste hotare.

 

Antract, Compact şi Elena Gheorghe

 

A doua zi de festival, 5 iulie 2014, de la ora 20, este rezervată ritmurilor pop-rock şi latino. Seara este deschisă de trupa Antract şi ale lor hituri "Una într-un milion", „Câr­ciumăreasa” şi "Inima mea". Legendara trupă Com­pact ne va cânta apoi "Cântec pentru prieteni" şi "Zâmbetul din ochii tăi".

Elena Gheorghe, unul dintre cei mai premiaţi artişti ai ultimilor ani, încheie sărbătoarea Tribu­nei, iar din recitalul ei nu vor lipsi hituri fredo­nate de generaţiile tinere, precum “Ecou” şi “Disco Romancing”. Ambele seri de festival sunt prezentate de Iuliana Tudor, vedeta care face audienţe record pentru Televiziunea Română. Intrarea la concerte es­te liberă.







comentarii
2 comentarii

de la ce ora incepe spectacolul?
aana
04.07.2014 09:00
Citeste cu atentie !!!
cititor
04.07.2014 10:06
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica