Tribuna
PNL
ULTIMA ORĂ - Mediaşul protestează, Niţă cedează: Romgaz şi Transgaz rămân în oraş
Vasile ANTIPA
2989 vizualizari
ULTIMA ORĂ - Mediaşul protestează, Niţă cedează: Romgaz şi Transgaz rămân în oraş

Între 2.000 şi 2.500 de medieşeni au protestat marţi după-amiaza pe platoul din faţa sediului Primăriei Mediaş împotriva deciziei ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, privind mutarea conducerilor Romgaz şi Transgaz din municipiul de pe Târnava Mare la Bucureşti. Încă de la ora 15.30, oamenii au început să se strângă în faţa sediului municipalităţii locale, iar la ora 16 mitingul a început. Au luat cuvântul în faţa oamenilor primarul Mediaşului, reprezentanţii sindicatelor Transgaz şi Romgaz, foşti salariaţi şi şefii principalelor partide medieşene. Toţi au subliniat importanţa păstrării celor două companii în municipiul Mediaş, plecarea acestora condamnând oraşul la sărăcie. „Este o decizie politică cinică, primul pas către mutarea sediilor Romgaz şi Transgaz de la Mediaş la Bucureşti, prin care se încearcă practic destructurarea industriei gaziere din România. Acest lucru va avea efecte catastrofale asupra municipiului Mediaş, a judeţului Sibiu şi a întregii regiuni. Am iniţiat acest miting în calitate de primar dar şi în calitate de cetăţean al acestui oraş. Este datoria noastră, a tuturor, să transmitem împreună un mesaj clar către cei care guvernează astăzi ţara: Capitala industriei gaziere din România este la Mediaş, este în Ardeal. Aici s-a născut şi aici s-a dezvoltat acest sector al economiei naţionale. Indiferent cine este la guvernare nu se poate juca, după bunul plac, cu viitorul a 45.000 de locuitori ai unui oraş plus sutele de mii de oameni din judeţ. Vom face tot ceea ce este nevoie, în limitele legii, pentru ca această iniţiati¬vă să fie oprită”, a spus primarul Mediaşului, Teodor Neamţu.
Cedează Niţă?
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat marţi că sediile celor două companii, Transgaz şi Romgaz, vor rămâne la Mediaş şi nu se vor muta la Bucureşti. În acelaşi timp, Niţă precizează că la Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare. "În urma întâlnirii, au fost făcute următoarele precizări: Sediile celor două companii vor rămâne la Mediaş.În Bucureşti, vor funcţiona activităţile de: strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare. Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale.Cele două societăţi sunt considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului român", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Protestele continuă
Cel puţin până în data de 19 aprilie 2013 vor avea loc pichetări zilnice în Piaţa Corneliu Coposu din Mediaş împotriva intenţiei de mutare a conducerilor societăţilor Romgaz şi Transgaz de la Mediaş la Bucureşti. Comisia care acordă autorizaţii pentru asemenea evenimente a avizat desfăşurarea unor pichetări zilnice, pănă în data de 19 aprilie 2013. Este posibil ca autorizarea să fie prelungită şi după această dată.






comentarii
17 comentarii

va e frica ca va pierdeti locurile de munca, sa le mute la Bucuresti mai scapam si noi de corupti si de hoti la medias
x
09.04.2013 19:08
X-ule, daca ti-s asa dragi miticii de ce nu te muti tu la Bucuresti, ar fi Ardealul mai curat cu unu...si poate te urmeaza si altii cu aceleasi idei. S-auzim si de bine.
Amarasteanu'
09.04.2013 19:29
Mai anonimule eu nici nu cred ca ai vreun nume te-ai ANONIM si anonim iti va scrie pe monument.Si prostiei se fac monumente.
Sacalul
09.04.2013 19:32
sindicalistilor dar cind a ciordit directorul 15.000.000 euro unde va pitea-ti ?
dormiti ,dormiti ,
09.04.2013 20:13
sunteti niste dobitoci si tampiti ....de ce vorbiti despre companii de stat despre furaciuni si hotii daca nu stiti ??? "Sacalul" Care e motivul de ai vorbit asa in commentu de mai devreme ???? Nu am dreptate ? Se duce economia Judetului ...Mediasul dispare in cativa ani , nu ma intere cine fura si cine nu de la romgaz , eu vb strict de oras, orasul are de suferit daca se muta aceste companii....Ponta vrea sa le bage cika in insolventa dar defapt isi vand ei intre ei pe bucati tot ...hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ANONIM
09.04.2013 20:40
Am ajuns sa isi bata joc un analfabet de moldovean de un judet intreg.Cand afirm ferm ca Judetul Sibiu trebuie sa se separe de Romania nu glumesc.Administrativ si economic.Domnul Nita vrea sa distruga Judetul Sibiu implicit TRANSILVANIA.Spiritele se incing.
sibian
09.04.2013 21:06
Voi chiar nu constientizati gravitatea situatiei??? Daca Doamne fereste o sa mute Romgazul si Transgazul toata lumea o sa aiba de suferit, nu doar angajatii. Lumea nu stie ce vorbeste! Chiar si daca ar muta doar conducerea, cum spun ei, totul o sa se schimbe! Odata ce conducerea e mutata, o sa fim ai nimanui! Asa ca, la "lupta" fratilor! Sa nu-i lasam sa ni le ia! Stam in strada oricat e nevoie!! Vor sa care tot in Bucurestiul lor imputit! Hotii!!!!
Alexandra
09.04.2013 21:06
Vai de mama voastra politicieni corupti ce va asteapta in curand.Inchideti granitele Romaniei daca vreti sa scapati.Nu mai aveti scapare.Sa intins latul pentru voi prea mult.Va jucati mult cu nervii nostri.Prea mult.
sibian
09.04.2013 21:09
O sa se mute locul unde se fac si raman banii din contractele strategice si internationale. Pleava si muncitorii pot ramane la Medias, daca grosul banilor se muta la bucale, adio arme. USL ati vrut, USL aveti. Care i-ati votat va meritati soarta, dar noi ceilalti trebuie sa-i oprim. Sa faca la mitici o sucursala eventual, daca tot ii roade grija de vizibilitatea internationala, dar nu un sediu secundar sau o filiala. Uselistilor, cat mai vreti sa furati?
stalin
09.04.2013 21:42
miine mai vin oare? ca azi mi-o chemat nevasta cu forta..e drept ca ii da 15% la salar...nu uitati de la ora 4 siunsfert ...sa fiti mutati!!!!!
unu de linga romgaz si transgaz
09.04.2013 21:59
coruptii si pdlistii din gaz ...le tremura fundul ca nu o sa mai aiba privilegii si bani de furat.orasul nu o sa aiba de suferit.o sa fie mai curat...fara ei.
morminte
09.04.2013 22:02
affdaaasadff
unu de linga romgaz si transgaz-negazat
09.04.2013 22:04
felicitari dragii mei din medias si nu numai am luptat si ne-am sustinut judetul si miticii s-au retras.
Doamne ajuta!
Toata lumea si-a unit puteriile si dreptatea a invins!
ALEX
09.04.2013 22:32
domnilor.gazisti.luati.un.sondaj.in.medias.sa.vedeti.ce.va.urasc.oameni.cu.atitudinea.voastra.care.sfidati.lumea.cu.salarile.si.primele.si.concedile.exotice.pe.care.numai.voi.vi.le.permiteti.cand.omul.de.rand.la.medias.are.un.venit.de.800ron.pe.luna.chiar.sunteti.nesimtiti.succes.domnule.nita.mutatii.cu.tot.cu.sedii.si.averi
fane
09.04.2013 23:18
ce.ati.facut.voi.pt.medias.ca.banii.nu.se.vad.la.medias.orasul.arata.trist.saracacios,murdar.nu.safacut.nimic.domnule.neamtu.decat.multa.vrajeala.si.praf.in.ohii.la.fraieri.nesimtitilor
fane
09.04.2013 23:24
auzi ce tare...2500 de unde at
medias
10.04.2013 00:01
ba da prostii sunt unii...cine sfideaza?? voi sfidati cu ideile voastre preconcepute si cu gandirea voastra limitata..cine zice ca daca lucrezi in gaz iti permiti multe?? sunt multe persoane in gaz cu salarii mici si care nu isi permit concedii exotice cum zice cineva pe aici. salarii nesimtite au cei de la conducere doar.

aaa! si apropo! nimeni nu forteaza pe nimeni sa participe la miting si nici nu se da niciun fel de spor pt participare, nu mai incercati sa starniti lumea cu minciuni frustrate!
Alexandra
10.04.2013 14:55
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica