Tribuna
PNL
Tălmaciu: impozitele şi taxele locale indexate cu 10,4%! Primăria aşteaptă propuneri şi sugestii până în 22 martie
Dan FRÂNCU
897 vizualizari
Tălmaciu: impozitele şi taxele locale indexate cu 10,4%! Primăria aşteaptă propuneri şi sugestii până în 22 martie

Chiar dacă suntem abia în primul trimestru al anului și termenul limită pentru plata cu bonificație a impozitelor și taxelor locale aferente anului 2024 este doar la sfârșitul acestei luni, administrațiile locale au început deja pregătirile pentru asigurarea bugetelor locale de anul viitor ale unităților administrativ – teritoriale. 
Zilele trecute, la Tălmaciu, primăria a anunțat deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2025, prin indexarea cu rata inflației de 10,4% a celor existente. (Conform legislației în vigoare, anual consiliile locale au obligația de a aproba indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul următor, prin aplicarea ratei inflației înregistrată la finele anului anterior, așa cum este comunicată de Institutul Național de Statistică.) 
Respectivul proiect de hotărâre, alături de documentația aferentă (raportul compartimentului de specialitate și anexele), sunt deja publicate pe pagina de internet oficială a Primăriei Tălmaciu, dar sunt disponibile și în format tipărit, la sediul instituției, astfel că pot fi studiate de orice persoană interesată. De asemenea, în baza unei solicitări scrise depuse la registratură instituției, cetățenii pot abține o copie a întregii documentații.
Până la data de 22 martie, la Primăria orașului Tălmaciu sunt așteptate propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională. Toate documentele referitoare la această inițiativă legislativă locală se pot înainta prin intermediul poștei electronice (la adresa de e-mail primaria@talmaciu.ro) sau în format clasic (prin poștă sau direct, la adresa Primăria orașului Tălmaciu, Piața textiliștilor, nr. 17, județul Sibiu). Materialele trebuie să poarte mențiunea „Propuneri pentru  PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul orașului Tălmaciu pentru anul 2025, prin indexarea cu rata inflației de 10,4% a celor existente”.
Reprezentanții Primăria orașului Tălmaciu se vor asigura că propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, iar nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.
Dacă vor exista solicitări scrise pentru organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, transmise de către asociaţii legal constituite sau de către alte autorități sau instituţii publică, acestea trebuie depuse până la data de 27 martie 2024.
Cei interesați de informații și detalii suplimentare, pot contacta Primăria orașului Tălmaciu prin interediu numărului de telefon 0269555401 sau prin e-mail primaria@talmaciu.ro. 

 






comentarii
1 comentarii

Poate așa vor avea bani sa deconteze macar 75 la sută naveta profesorilor.
14.03.2024 17:40
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica