Tribuna
PNL
Elevi! Vi se pregăteşte ceva
Testări naţionale din doi în doi ani şi simulări centralizate
Andra MARINESCU
1699 vizualizari
Testări naţionale din doi în doi ani şi simulări centralizate
Începând cu anul şcolar viitor, se vor susţine evaluări de tipul celei naţionale din doi în doi ani, respectiv în clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a. Asta a anunţat, ieri, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, în cadrul unei emisiuni televizate. De asemenea, a propus ca simulările pentru evaluare naţională şi pentru bacalaureat să aibă loc respectând aceleaşi condiţii ale examenului, ci nu descentralizat.
Pentru ca elevii să se obişnuiască cu testările de evaluare de nivel naţional, dar şi cu stresul şi emoţiile specifice, ministrul Educaţiei a luat hotărârea de a introduce probele examinatorii la fiecare doi ani ai ciclului primar şi gimnazial, începând cu anul şcolar 2013-2014. "Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani", a spus Remus Pricopie, citat de Mediafax. Rezultatele acestor evaluări, adaugă ministrul, nu ar trebui să conteze pentru media elevului, doar "dacă se doreşte bonificarea elevului, adică elevul care a avut un rezultat foarte bun să primească o notă maximă în catalog", explică Pricopie.

Elevii, slab pregătiţi

În cadrul aceleiaşi emisiuni, ministrul Educaţiei dezbate şi tema privind simulăile pentru bacalaureat şi evaluări naţionale, care, de acum încolo, ar trebui să aibă loc sub principiul centralizării. "Începând cu anul şcolar următor, simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele, respectiv Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor", spune Remus Pricopie, citat de Mediafax. Unul dintre motivele pentru care ia această hotărâre este acela că Inspectoratele Şcolare Judeţene pot oferi elevilor subiecte diferite în ceea ce priveşte complexitatea, afirmând că, în acest moment, elevii sunt pregătiţi destul de slab.




comentarii
3 comentarii

cu salarii de muncitori necalificati pentru profesori si invatatori n-ai cum sa ai elevi pregatiti,toti vor fi ca IGAS -BRANCONIERI.INVATAMANTUL ROMANESC ESTE IN MOARTE CLINICA
ben
29.04.2013 00:35
90% DINTRE PROFESORII TINERI-NEMULTUMITI DE SALARII(DAR CIND SE DUC LA FACULTATI NU STIU CA SALARIILE SUNT MICI?!)-NU MERITA NICI SALARIUL MINIM PE ECONOMIE!Se da mereu vina pe unii si pe altii.Cheia e in invatamintul superior, care scoate submediocrii si semianalfabeti pe banda rulanta!Astia "pregatesc"viitoarele generatii!Am intrat in colaps total!Seamana totul cu apusul Greciei antice si cu decaderea Imperiului Roman!Si, in multe cazuri,cu Sodoma si Gomora!
s.a.s.
29.04.2013 07:55
de ce generalizati?mai sunt si oameni deosebiti...destui...vina e a celor ca dvs.,care insuflati copiilor astfel de idei...intai sa cunosti omul,apoi sa-l caracterizezi!
damar
29.04.2013 13:33
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica