Tribuna
PNL
Tarifele la Baia Neptun cresc cu 13%
Sorana MAIER
9288 vizualizari
Tarifele la Baia Neptun cresc cu 13%
Tarifele practicate de Baia Neptun din Sibiu se modifică de luna aceasta, după ce în şedinţa de joi Consiliul Local va vota noile preţuri, indexate cu rata inflaţiei din ultimii trei ani.
La bazinul de înot, un abonament lunar de o oră pe zi va creşte de la 100 de lei la 113 lei, pentru adulţi, şi de la 50 de lei la 57 lei, cu re­du­cere - pentru copii, elevi, stu­denţi şi pensionari. O oră de înot, care acum costă 4 lei, va ajunge 4,5 lei, pentru co­pii, elevi, studenţi şi pensio­nari, iar pentru adulţi se scumpeşte de la 7 la 8 lei.
Tariful la saună va fi de 10 lei pentru o oră şi 17 lei pen­tru două ore, iar abona­mentul la sala de întreţinere va creşte de la 60 lei pe lună la 68 lei pe lună.
La frizeria Băii Neptun, un tuns care costă acum 10 lei va ajunge la 11 lei, pentru femei, iar pentru bărbaţi se va scumpi de la 8 la 9 lei.
"Având în vedere faptul că tarifele nu au mai fost mo­dificate de la 1 mai 2010, pro­­punem indexarea aces­tora cu 13,18%, reprezen­tând rata inflaţiei, calculată pentru intervalul 1 mai 2010 - 31 decembrie 2012", se arată în raportul ataşat pro­iectului de hotărâre.
Bazinul de înot are un sis­tem modern de curăţare, fiind racordat la o instalaţie performantă care permite filtrarea apei prin intermediul unor straturi de nisip de cuarţ cu granulaţie variabilă, şi filtru de carbon dar şi aspirarea fundului bazinului. Aici, si­bienii pot veni pentru baie, masaj, saună, exerciţii fizice, dar şi servicii de cosmetică, coafor şi spălătorie.
Programul de funcţionare este de marţi până sâmbătă, între orele 8 şi 20, iar ve­te­ranii de război au intrarea gratuită.

Una din primele din ţară

"Situată în centrul oraşu­lui, lângă Hotelul Continental Forum, clădirea acestui complex este una dintre cele mai vechi construcţii de interes public ale Sibiului, nominalizată pe lista monu­mentelor istorice din Româ­nia. Ideea de a construi în Sibiul sfârşitului de secol XIX o baie accesibilă tuturor a fost a dr. Carl Wolff, iar Adunarea Generală a Casei de Econo­mii şi Consemnaţiuni şi-a în­suşit această idee şi a fur­nizat mijloacele de execuţie din fondurile sale de rezervă.
Construcţia este creaţia profesorului de arhitectură al Universităţii Tehnice din Mün­chen Karl Hocheder, îmbi­nând stilistic forme ale baro­cului cu elemente Ju­gendstill de sfârşit de secol XIX şi înce­put de secol XX. Profesorul Karl Hocheder a însărcinat pe unul dintre cei mai buni asis­tenţi ai săi la conducerea lu­crărilor de con­strucţie - Hans Hedners care, împreună cu meşterul sibian Gustav Mätz şi echipa sa, a ridicat atât de repede această clădire, încât inaugurarea a putut avea loc în 11 decembrie 1904.
Din punct de vedere al structurii arhitectonice baia populară a Sibiului este copia B[ii Müller din Mün­chen - realizată de acelaşi autor: în stânga holului principal de la parter, care include şi casieria, este intra­rea la bazinul de înot - pre­textul principal al construc­ţiei. Bazinul lung de 21 de metri, lat de 9 metri şi având o adâncime maximă de 3 me­tri este plasat într-un mi­nunat spaţiu arhitectural.
În dreapta holului se află saună romano-irlandeză, uni­că în ţară prin complexi­ta­tea dotărilor sale: sală de su­daţie cu 32 de cabine, sau­nă umedă, saună uscată, ba­zi­ne de alternanţă (cald şi re­ce), duşuri, spaţiu de masaj.
La etaj se află 10 cabine cu căzi şi duşuri pentru îm­băiere şi, apărute mai recent ca necesităţi în sfera servi­ciilor, cabinetele de coafor, manichiură, pedichiură şi cos­metică (frizeria este ame­najată la parter), dotate cu aparatură modernă, utili­zate de profesioniste cu multă experienţă.
La demisol funcţionează spălătoria echipată recent cu utilaje noi, o centrală termică de mare randament, iar în jurul grădinii interioare sunt amenajate sălile de întreţi­nere a condiţiei fizice şi cultu­rism.
Fiind printre puţinele băi publice din ţară care mai func­ţionează şi în prezent da­torita interesului manifes­tat de către edilii munici­piu­lui, a­cest complex dă po­si­bili­tatea celor fără adăpost sau cu venituri foarte mici să be­ne­ficieze de o baie caldă. Pe de altă parte, bazinul de înot este un excelent mijloc de recuperare pentru copii sau chiar adulţi cu boli ale siste­mului osos şi locomotor care necesită ca tratament mişca­rea în apă şi este locul ideal pentru învăţarea îno­tului", potrivit informaţiilor publicate pe site-ul munici­palităţii.




comentarii
8 comentarii

Va rugam sa incalziti si apa mai bine
De multe ori mori de frig, si copii fac innot.
Nu e posibil.
Daca e nevoie scumpti cu 50% numai sa stim ca venim si apa e calda.
inotator
17.04.2013 09:23
si pe vremea lui ceausescu , baia neptun functiona ireprosabil , cu toate serviciile un excelent centru de relaxare pt sibieni ,preturile erau accesibile pt toata lumea, Acum sa mai renovat cate ceva dar preturile sant ...nu chiar la indemana tuturor si doar pt 1 ora ,eu zic sa va mai ganditi , ca sa poti face un program cu toate serviciile , iti trebuiesc bani.Ideea era sa aiba acces toata lumea , pt cei cu dare de mana sant in alte parti.
andreea
17.04.2013 09:55
Noi, la Baia Neptun, nu primim agramați.
@andreea
17.04.2013 10:01
Pe vremuri saream de pe balcon si puteai sta toata ziua ptr.1,5 Lei
david
17.04.2013 11:10
...sustin si eu ideea cu apa mai calda ! am platit pentru curs de inot si nu am mai venit cu copilul din cauza temperaturii scazute a apei !
mia
17.04.2013 16:14
baia asta conceputa de sasi si unguri , a dat multi campioni nationali si internationali mai demult .ar trebui o placa pe zid cu numele acestora.Marirea pretului este o hotie si o piedica in dezvoltarea innotului pentru copii mai saraci dar talentati nu numai pentru umflatii bogatanilor adusi in masini care n-au loc in curtea baii.
mihai
17.04.2013 17:50
Scumpim pentru ca nu am scumpit demult. Frumos. Apa e rece, murdara, igiena precara, conditii insalubre, dar la noi calitatea e pe ultimul loc. Mai ascultati si voi vocile innotatorilor ca ei va platesc !
Sibian
17.04.2013 23:10
de 39 de ani sunt foarte multumit de baia NEPTUN dar se poate sa fie mai explicit programul de functionare.de exemplu eliberarea biletului pt. bazin la 19.51 am fost refuzat pe motiv de directive primite dela director,ceva legat de deratizare,dar in schimb casiera era dispusa ss.mi vanda un bilet la cada sau la dus idee pe care nu am luato in considerare binenteles pe scurt nu mam amuzat
sinea daniel
07.06.2014 21:46
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica