Tribuna
PNL
SMURD Sălişte se inaugurează duminică
Sorana MAIER
1608 vizualizari
SMURD Sălişte se inaugurează duminică
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va fi prezent la manifestare. Locuitorii din Sălişte şi satele aparţinătoare, cei din Jina, Poiana, Tilişca, Gura Râului şi Orlat vor avea o şansă în plus în cazul în care vor suferi un accident sau vor o avea o problemă de sănătate, deoarece echipajul de urgenţă va ajunge la locul intervenţiei în timp mult mai scurt.

SMURD Sălişte va funcţiona, din 4 octombrie, în permanenţă şi va interveni în cazul accidentelor sau al situaţiilor de urgenţă care pot apărea în Mărginimea Sibiului.
Serviciul va fi inaugurat duminică în prezenţa lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Un echipaj format din 3 paramedici şi 9 pompieri pe fiecare tură, va interveni, începând de luna viitoare, în cazul urgenţelor care vor apărea în Sălişte, satele aparţinătoare, Jina, Poiana, Tilişca, Gura Râului şi Orlat.
Primăria Oraşului Sălişte a amenajat, în fostul sediu al Băii Populare, un spaţiu modern care va găzdui aceste echipaje, iar acum finalizează construcţia garajului pentru autospeciale.
"Investiţia pentru amenajarea sediului am realizat-o integral din bugetul oraşului Sălişte, iar funcţionarea efectivă a serviciului o vom suporta împreună cu celelalte localităţi deservite, motiv pentru care doresc să le mulţumesc primarilor şi consiliilor locale că se implică în acest proiect", spune primarul Horaţiu Răcuciu.
Primăriile vor suporta plata salariilor pentru cei 8 paramedici care vor fi angajaţi, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu va asigura salariile pentru pompierii angajaţi.
SMURD-ul din Sălişte va funcţiona în fosta clădire a Băii Populare din Sălişte.
Aici au fost amenajate dormitoare, băi, sală de mese, bucătărie pentru întreg echipajul, amenajări care ocupă parterul şi etajul clădirii.
Autospecialele de care va dispune serviciul vor avea la dispoziţie un garaj ultramodern situat în imediata apropiere şi a cărui construcţie se finalizează zilele acestea.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica