Tribuna
PNL
Sibiul, mai colorat şi mai verde
Sorana MAIER
2217 vizualizari
Sibiul, mai colorat şi mai verde

Mii de flori, ghivece mari cu flori în sensurile giratorii şi fântânii arteziene care au pornit în toate zonele din oraş înfrumuseţează Sibiul în această primăvară.
Activitatea angajaţilor Ser­viciului Parcuri şi Zone Verzi este intensă în această peri­oadă, când efectuează toa­letarea arborilor şi a gardului viu, se completează cu plante bienale amenajările florale, se plantează pomi şi urmea­ză să se instaleze pe stâlpi ghivecele cu muşcate.
25.000 de plante bienale au fost plantate în acest început de primăvară pentru a le com­pleta pe cele deja puse în teren în toamnă. De asemenea, au fost plantaţi 65 de pomi în diverse zone ale oraşului.
"O altă activitate impor­tantă este aceea de cosire a vege­taţiei. Acest tip de lucrare a fost executat până în pre­zent pe Bulevardul Corneliu Coposu, în Parcul Astra, în Pia­ţa Unirii, în Parcul Sub Arini şi în curtea grădiniţelor şi şcolilor, precum şi în zonele verzi din preajma blocurilor. Această activitate va continua pe tot parcursul sezo­nului cald pentru a oferi un aspect îngrijit zonelor verzi", spune Mirela Gligore, purtă­torul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
O nouă zonă verde se a­me­najează pe strada Nico­valei, în cartierul Lazaret, unde s-au plantat gard viu pe o porţiune de aproximativ 500 de metri, 30 de pomi şi 100 de fire de trandafir.
Vazele decorative din sen­surile giratorii sunt o noutate pentru Sibiu. Aproximativ 60 de vaze cu flori au fost in­stalate în teren în această primăvară.
La începutul lunii mai, echi­pele de lucru  vor am­plasa pe stâlpi 5.000 de muşcate, în zonele centrale ale ora­şului, dar şi  pe principalele artere din oraş.
Din cele 13 fântâni exis­tente în oraş, până în prezent au fost puse în funcţiune nouă: cea din Piaţa Mare, cele din Parcul Sub Arini, Parcul Terezian, Parcul Ti­neretului, cea de pe strada Nicolae Bălcescu, cea din giratoriul din Piaţa Aurel Vlaicu, cea din Piaţa Schiller şi cea de pe strada Dealului. Celelalte patru fântâni vor fi puse în funcţiune în scurt timp, după efectuarea repa­raţiilor.




comentarii
3 comentarii

Cand va reveni Piata Mare la verdeata de odinioara ? Ii acuzam pe comunisti ca au desfigurat-o,dar cine impiedica reinverzirea ei ? Acelasi lucru si pentru spatiul verde din zona Garii !
Demo St. Ene
27.04.2013 15:05
In Piata Mare au loc frecvent manifestari care aduna lume multa, deci nu e practic sa se puna straturi cu flori.Piata Mare poate fi prin deci un loc de odihna,dar nu si un loc cu verdeatza.
macapagal, pt Demo
27.04.2013 15:48
da asa este si eu as vrea in piata mare mai multe flori dar cu atatea evenimente nu se poate.
Dar in zona garii se poate face un parc mic ar fi chic.
Si sa puna flori pe strada balcescu pe stalpi de iluminat.
Si in parcuri sa spele bancile de la ciori este numai gainat.
alex
27.04.2013 17:16
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica