Tribuna
PNL
Sibiul, a şasea destinaţie din lume, de vizitat în 2016
Andra MARINESCU
3856 vizualizari
Sibiul, a şasea destinaţie din lume, de vizitat în 2016
De-a lungul timpului, Sibiul a fost în numeroase topuri mondiale, care îl recomandau turiştilor. De curând,oraşul de pe Cibin a mai obţinut o clasare fruntaşă: locul şase, în top 100 cele mai convenabile oraşe la nivel mondial, ce trebuie vizitate în anul 2016, potrivit unui studiu realizat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din întreaga lume.

Pentru a treia oară con­se­cutiv, fosta Capitală Culturală Europeană a fost inclusă în topul anual Best Value Index. Sibiul a mai făcut parte din acest top, dar acum, în pre­mieră, a reuşit să urce în top 10, după cum se arată în analiza remisă Agerpres. În ediţiile anterioare ale topului, Sibiul era între primele 20 de destinaţii cu cel mai bun raport calitate - preţ din întreaga lume, împreună cu Braşov şi Eforie Nord, dar în acest an este singurul oraş din Româ­nia recomandat turiştilor ce doresc să meargă în vacanţe sau să îşi petreacă concedii la preţ bun în 2016. "Această situaţie se datorează indicelui său ce a crescut pe lista ac­tua­lă de la 96, 02% la 96,55%. Acesta este calculat pe baza reputaţiei hotelurilor din Sibiu şi a preţurilor medii de cazare ce au scăzut de la 275 de lei/ seară la 243 lei/ seară", infor­mează Agerpres.

Un oraş chinezesc, pe primul loc

Alte destinaţii europene, în Best Value Index, înaintea Si­biului, sunt Mostar din Bosnia Herţegovina, Veliko Târnovo din Bulgaria şi Novi Sad din Serbia. Aici, media preţurilor de cazare pentru o seară într-o cameră dublă standard este de 225 lei, 190 lei sau 239 lei.

Primul loc în topul Best Va­lue Index este ocupat de ora­şul Fenghuang din China. Pentru realizarea acestui top au fost luate în considerare, pentru fiecare destinaţie în parte, un număr minim de 50 de unităţi de cazare, ce cuprind cel puţin 150 de evaluări ale utilizatorilor.







comentarii
1 comentarii

povesti nemuritoare!!!
un sibian
26.10.2015 07:42
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica