Tribuna
PNL
Reabilitarea tribunalului de pe Victoriei pare să o ia din nou de la capăt
Dumitru CHISELIŢĂ
1597 vizualizari
Reabilitarea tribunalului de pe Victoriei pare să o ia din nou de la capăt

Conform bilanţului prezentat de Curtea de Apel Alba Iulia, la finele anului 2023, finalizarea lucrărilor la Tribunalul Sibiu a fost negociată cu Banca Mondială şi reabilitarea Palatului de Justiţie Sibiu s-a inclus în noul acord de împrumut "Consolidarea bazelor pentru îmbunătățirea furnizării serviciilor judiciare’’, negociat în cursul anul 2023. 

Continuarea lucrărilor de reabilitare a trecut integral în sarcina Ministerului Justiţiei, care se află în procedura de contractare a serviciilor de actualizare a proiectului tehnic în vederea continuării lucrărilor de execuţie, spune aceeaşi sursă.
În acest moment, Tribunalul și Judecătoria Sibiu își desfășoară activitatea într-un imobil închiriat, în condițiile în care nu au fost finalizate lucrările de reabilitare și extindere la Palatul de Justiție. 

Din 17 sedii sedii de instanţe, din raza Curții de Apel Alba Iulia, doar şase sunt într-o stare tehnică foarte bună și nu necesită lucrări imediate, respectiv cele în care funcționează. Acestea sunt Judecătoria Blaj, Judecătoria Câmpeni, Judecătoria Săliște, Judecătoria Mediaș, Judecătoria Hunedoara și Judecătoria Avrig.
Alte sedii de instanțe sunt însă într-o stare tehnică dificilă, cu mari deficiențe de funcționare la parametrii tehnico-fizici adecvați, respectiv Tribunalul Alba, Judecătoria Alba Iulia, Tribunalul Hunedoara, Judecătoria Deva, Judecătoria Petroșani, Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu.






comentarii
7 comentarii

Austriecilor le-a luat mai puțin de 2 ani să ridice clădirea ... :(
Erlkoenig
09.03.2024 01:31
Românașii gospodari. 1918
09.03.2024 08:30
Dati-o guvernului lui Viktor Orban! Nu jegului de guvern al Romaniri care a furat-o in 1918 de la adevaratii proprietari.
ike
10.03.2024 00:04
Cata dreptate a avut Nicu Ceausescu-- ce a construit tata voi nu sunteti in stare nici sa zugraviti-- noroc cu banii de la- banca mondiala -- carpitilor in fund, rahati cu ochi -- nu va-r murii multi inaintea voastra -- Acum vreo 8 ani ani am venit in Ro iar din cladirea fostului tribunal cadeau tencuieli si tigle---- gardul de protectie te facea sa mergi pe strada cu potential sa te loveasca masini--
10.03.2024 00:08
Ike … tu ce pâine maninci?…ce cauti pe aici… mars in stepa!
Ike ROMÂNUL
10.03.2024 02:09
@02.09
Vad ca iti place furtul, in ce mare tara de la est sa-ti zic si eu mars?
Era frumos daca dupa 1918 statul inchiria de la statul ungar sau austriac (dupa cum erau impartite atributiile si imobilele) cladirile astea, nu le confisca. Dreptul de proprietate trebuie sa fie sfant, chiar daca se schimba tara pe care e proprietatea aia. Inclusiv daca e al statului tarii care a pierdut teritoriul. Altfel sunt toti niste hoti imputiti.
ike
10.03.2024 11:25
aia n-a contstruit-o tacsu, ăla știa numa cutii de beton, ca aia în care stai
@00:08
10.03.2024 22:29
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica