Tribuna
PNL
”Sibiu before & after”, expusă din nou la Primăria Sibiu
Sorana MAIER
3313 vizualizari
”Sibiu before & after”, expusă din nou la Primăria Sibiu
Expoziţia de fotografie cuprinde peste 200 de imagini comparative ale principalelor zone ale Sibiului înainte şi după reabilitare şi este din nou expusă în Curtea Interioară a Primăriei Sibiu. Sibienii au mai putut să vadă această expoziţie şi în luna iunie, când ”Sibiu before & after” a fost primul eveniment din cadrul proiectului Tribuna Music & More, cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2015. Imaginile surprind Piaţa Mare, Piaţa Mică, Oraşul de Jos, dar şi cartierele Sibiului aşa cum arătau ele în anii 2000, alături de imagini actuale ale aceloraşi locuri.

Sibienii şi turiştii pot să revadă zilele acestea expoziţia de fotografie Sibiu before & after, care este expusă din nou în curtea interioară a Primăriei Sibiu, până în data de 6 noiembrie.
Expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii ale Sibiului, strânse de-a lungul anilor în arhiva cotidianului Tribuna, alături de alte peste 100 de fotografii realizate
"astăzi" şi care recreează povestea transformării recente a oraşului.
În imagini este surprinsă transformarea evidentă a Sibiului. În anii 2000, oraşul arăta cu totul altfel faţă de acum, Piaţa Mare era o zonă prost asfaltată, cu o statuie masivă în mijloc, Nicolae Bălcescu era o stradă tipică pentru un mic oraş de provincie, cu faţade decolorate şi învechite, asfaltată grosolan şi lipsită de viaţă. Şi acelaşi peisaj îl puteai găsi în mai toate zonele istorice ale oraşului.
Piaţa Mare, Piaţa Mică, Pasajul Scărilor, Oraşul de Jos, Piaţa Gării, Podul Gării, Podul Neculce, Piaţa Unirii,  Bulevardul Victoriei şi Calea Dumbrăvii sunt doar o parte din zonele Sibiului surprinse în această expoziţie.
Autorii fotografiilor de arhivă sunt fotografii sau redactorii Tribunei, Daniel  Bălţat, Rareş Biţu, Liviu Catalan, Dumitru Chiseliţă, Fred Nuss sau Eugen Pop, iar fotografiile din perioada recentă sunt semnate de Răzvan Negru.
Expoziţia a fost vernisată iniţial în luna iunie, când a fost lansat şi albumul catalog al expoziţiei. “Sibiu, before & after” a fost primul eveniment din proiectul Tribuna Music & More, cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2015. În acelaşi proiect a fost inclus şi Festivalul TRIBUNA Music&More, care i-a avut invitaţi pe Aurel Tămaş, Ceata Junilor, Iuliana Tudor, Anna Lesko, Pavel Stratan şi Anya.






comentarii
1 comentarii

Abia acum inteleg de ce lasa Primaria unele strazi in asa hal de paragina inainte de a le reface intr-un tarziu. Ca sa fie discrepantele mai mari in pozele astea! Va stiti la marketing nu gluma
ahhhaaaa...
30.10.2015 10:41
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica