Tribuna
PNL
”Împreună pentru România creştină”, la BJ ASTRA
Liuba STARII
1183 vizualizari
”Împreună pentru România creştină”, la BJ ASTRA
Platforma civică ”Împreună” organizează în perioada 16-17 noiembrie, Conferinţa Naţională, intitulată ”Împreună pentru România creştină”. Evenimentul se va desfăşura în Sala Festivă a BJ ASTRA, de la ora 16.

” Î.P.S dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi invitatul de onoare al conferinţei publice a platformei, cu titlul ”Împreună pentru România creştină”. Am ales acest titlu pentru că este îndemnul pentru ceea ce trebuie să facem împreună după referendum, când libertatea de expresie şi de credinţă a creştinilor este din ce în ce mai cenzurată, mai pusă sub control, mai disputată ca libertate fundamentală în societatea românească. Imediat după Referendum, societatea a fost pusă în faţa unui atac împotriva creştinilor şi chiar a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române prin presiunea unor plângeri abuziv formulate la CNCD, dar şi în faţa unui asalt fără precedent al ideologiei de gen în educaţie. În acest sens, se observă că, dacă în vară s-a dorit introducerea Strategiei naţionale pentru educaţie parentală, post-Referendum profesorii sunt recrutaţi în vederea realizării aceluiaşi scop de reeducare ideologică, iar copiii şi adolescenţii sunt puşi în faţa unor activităţi şcolare sau extraşcolare, dar legate de instituţiile de învăţământ, cu acelaşi scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen”, spun organizatorii.
Platforma civică apolitică "Împreună”  este compusă în prezent din 490 de ONG-uri de teritoriul întregii Românii. Ea a fost implicată în mod activ în tot cursul anului, în sensul apărării copiilor şi părinţilor în faţa acestui asalt ideologic. S-au făcut în acest sens notificări juridice, demersuri civice şi scrisori deschise cu privire la evenimentul din 19 ianuarie din Bucureşti, evenimentul din 24 februarie din Vrancea, taberele de reeducare pentru fete din Moldova, precum şi demersul cu caracter general de apărare a copiilor împotriva intruziunii ideologiei de gen şi a drepturilor părinţilor de a-şi creşte copiii potrivit propriilor convingeri. În această perioadă am realizat deci o întreagă serie de demersuri naţionale şi internaţionale, cu un efect relevant asupra problematicii vizate.

"Este momentul ca această implicare să coboare de la nivelul central al Platformei la nivelul comunităţilor locale, pentru că puterea unui demers realizat în numele mai multor ONG-uri şi persoane de pe plan local este mult mai mare decât eventuale cereri individuale formulate de părinţi", conchide Ştefan Mărculeţ, redactor al ziarului ”Lumina".

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica