Tribuna
PNL
Proiectul ”Pune mâna pe Chitară în Școală”: un sprijin pentru educația muzicală în școlile din județul Sibiu
Proiectul ”Pune mâna pe Chitară în Școală”: un sprijin pentru educația muzicală în școlile din județul Sibiu

La mijlocul acestei luni s-a încheiat la Sibiu un proiect inedit, care și-a propus să abordeze altfel educația muzicală din școli. Proiectul "Pune mâna pe Chitară în Școală", o inițiativă dedicată îmbunătățirii educației muzicale în școlile din ciclul primar, a fost organizat de Asociația Culturală Play și co-finanțat de AFCN si Primăria Sibiu. Desfășurat pe o perioadă de 5 luni, acest demers a avut la bază oferirea de resurse educaționale și activități practice pentru învățători, contribuind astfel la consolidarea capitalului cultural în rândul tinerei generații.

În cadrul proiectului a fost dezvoltat Kit-ul "Pune mâna pe chitară" dedicat învățătorilor, conținând un set de instrumente necesare pentru a introduce elemente de educație muzicală în sălile de clasă, gândit și construit de profesioniști. Acest kit a inclus un manual de chitară adaptat pentru începători, caiete de cântece și tutoriale video, facilitând astfel procesul de învățare și îmbogățind experiența educațională muzicală a cadrelor didactice.

În paralel, cursul de muzică "Pune mâna pe chitară" a fost conceput special pentru învățătorii din mediul rural din județul Sibiu. Peste 40 de participanți din mai multe școli (din Sibiu, Cisnădie, Șelimbăr, Veștem, Miercurea Sibiului, Orlat, Nocrich, ș.a.) au avut astfel acces liber la cunoștințe de predare a instrumentului la clasă, au practicat și au consolidat competențele necesare în predarea chitarei.

Un aspect distinctiv al proiectului a fost reprezentat de Atelierele de chitară cu artiști consacrați. Participarea unor folk-isti reprezentativi precum Emeric Imre și Ducu Bertzi, în cadrul acestor ateliere va oferi învățătorilor șansa de a împărtăși experiențe și cunoștințe cu profesioniști din industria muzicală, consolidând astfel învățarea printr-o abordare practică și interactivă.

Finalizarea proiectului în luna noiembrie, marchează o contribuție semnificativă la îmbogățirea peisajului educațional. Această inițiativă este parte integrantă a angajamentului Asociației Culturale Play de a dezvolta capital cultural în rândul copiilor și tinerilor, oferindu-le oportunitățile necesare pentru a aprecia și participa activ la activități artistice și culturale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: punemanapechitara@gmail.com

Despre Asociația Culturală Play

Asociația Culturală Play are misiunea de a promova educația culturală și accesul la artă pentru toți membrii comunității, cu un accent deosebit pe implicarea copiilor în activități culturale și artistice autentice, de calitate.

Proiectul este co-finanțat de AFCN și de Primăria Sibiu.







comentarii
1 comentarii

struna de chitara alimenteaza sufletul -- mana pe SAPA alimenteaza trupul-- fara sapa nici chitara nu canta -- no lasa ca ne canta fara talente tufele si palamizile din campurile nelucrate -- si ce mai alearga nestingherit cantand din frunza uscata -vantul prin padurile chelite -- noi cantam la ghitara -- ( cultura) fara -cultura agricola inseamna tacere - mormant-- e buna si cultura asta muzicala dar va venii jalea daca nu ne trezim la realitate--
23.11.2023 23:05
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA