Tribuna
PNL
"Pam-Pam", evenimentul care vrea Sibiul în Cartea Recordurilor
Andra MARINESCU
2001 vizualizari
Sibiul vrea să intre în Cartea Recordurilor. Actorul George Constantinescu va juca, neîntrerupt, în weekend, piesa "Pam-Pam", timp de 25 de ore, în 13 locații diferite din oraș. Spectacolul-maraton este un prolog al celei de-a cincea ediții a festivalului "25 de ore de teatru non-stop", cu moto-ul "Respiră. Teatru", organizat de Asociația Culturală BIS.

În acest weekend începem deja să respirăm teatru. Și nu, nu începe festivalul "25 de ore de teatru non-stop", pentru că el va fi între 25 și 26 aprilie. Pe 28 și 29 martie, actorul George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă București,  a hotărât să așeze Sibiul în Cartea Recordurilor, jucând pe scenă, non-stop, o zi întreagă, plus o oră, spectacolul "Pam-Pam". Reprezentația este un one-man show scris acum opt decenii de Cristian Tănase, făcând referire la România de atunci, prin intermediul umorului. "Dacă vă întrebați cum reușește un actor să joace două sau trei ore de spectacol pe o scenă de teatru sunteți invitați să vedeți ce se întâmplă atunci când un actor joacă neîntrerupt același spectacol timp de 25 de ore, pe mai multe scene, în mai multe spații sau locații indoor și outdoor. Maratonul <<Pam-Pam>> este o încercare de autodepășire în artă prin răbdare, anduranță și talent, dar, totodată, un omagiu inedit și ambițios adus lui Cristian Tănase la 70 de ani de la moartea sa", spune Bogdan Sărătean, directorul festivalului "25 de ore de teatru non-stop".
În ceea ce privește gala de deschidere a maratonului "Pam-Pam", ea va avea loc sâmbătă, 28 martie, la ora 19, la Teatrul Gong, după care reprezentațiile se vor succeda preț de 25 de ore, noapte și zi, cele mai multe fiind în cafenele. La ora 9.30, piesa va fi jucată la Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada George Coșbuc, la ora 11.30 la Librăria Humanitas, iar la ora 19 maratonul se va încheia la Atrium Cafe.
Cei care vor să cumpere bilete și abonamente pot merge la Librăria Humanitas, de pe strada Nicolae Bălcescu. Un bilet costă zece lei, respectiv cinci lei, cu reducere, pentru elevi, studenți și pensionari.

 






comentarii
2 comentarii

Super! Sibiul are nevoie de cat mai multe evenimente culturale!
un sibian
26.03.2015 07:58
Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
rodica
26.03.2015 19:21
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica