Tribuna
Numărul cazurilor de gripă din județul Sibiu scade. Încă un deces înregistrat
Laura BUCIU
1374 vizualizari
Numărul cazurilor de gripă din județul Sibiu scade. Încă un deces înregistrat
© Arhivă

După o perioadă cu sute de cazuri de gripă înregistrate în județul Sibiu, numărul raportat este în scădere față de începutul anului. Conform datelor centralizate de epidemiologii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiui, în săptămâna 23 – 29 ianuarie s-au raportat 74 de cazuri de gripă. Dintre acestea, 60 % sunt înregistrate la copii, la grupa de vârstă 0 - 14 ani.

A fost înregistrat și un deces. Este vorba de un bărbat de 42 de ani, nevaccinat, cu factori de risc asociați, inclusiv obezitate.

 

Peste 1.600 de sibieni răciți

 

Sibienii au infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS) merg în continuare în număr mare la medic. Au fost înregistrate 1.609 cazuri. Chiar dacă numărul este destul de mare, cazurile sunt, totuși, mai puține cu 324 față de săptămâna precedentă.

40 % dintre infecțiile acute de căi respiratorii superioare sunt sunt la tinerii cu vârsta între 15 – 49 ani.

A scăzut și numărul penumoniilor, de la 349, la 289 de cazuri, aproape jumătate dintre acestea (47%) fiind la grupul persoanelor mature și vârstnice (peste 50 de ani).

„Se menține în continuare tendința de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecțiuni, mai ales în ceea ce privește gripa, unde am înregistrat o reducere cu aproximativ 50%”, au transmis reprezentanții DSP Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA