Tribuna
PNL
Noul pod peste Cibin va fi gata în iarnă. AERIAL FOTO
Sorana MAIER
5695 vizualizari
Noul pod peste Cibin va fi gata în iarnă. AERIAL FOTO
Termenul pentru finalizarea construcţiei este aprilie 2016, însă constructorul vrea să finalizeze noul pod până la sfârşitul anului. Structura metalică a podului şi placa de beton au fost turnate, iar acum se lucrează la aleile pietonale, iluminat şi semaforizare. Podul costă aproximativ 13 milioane lei.

Noul pod care traversează râul Ci­bin în dreptul pieţei agroalimen­tare va fi gata anul acesta, cu câteva luni mai repede faţă de termenul prevă­zut în contract.
"Termenul limită prevăzut pentru fi­nalizarea lucrărilor este aprilie 2016, însă constructorul şi-a mani­festat intenţia de a încheia lucrările până la sfârşitul acestui an", spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Pri­măriei Sibiu.
Structura metalică a podului şi pla­ca de beton a acestuia au fost fina­li­zate, iar acum se lucrează la amena­jarea aleilor pietonale de pe maluri, betonarea grinzilor podului, amena­jarea tubulaturilor pentru ilu­minatul public şi semaforizare şi am­pla­sarea reţelelor de gaz şi telefonie pe pod. În paralel, s-a în­ceput refa­cerea racordului cu străzile adia­cente.
Contractul pentru construcţia podu­lui a fost încheiat în iulie 2014 cu asocierea SC Prodial SRL - SC Arcada Company SA Galaţi - SC Repcons SRL - SC Termo Sibiu SRL - SC Consinstal Energy SRL - SC Teleconstrucţia SA.

Întreaga lucrare costă aproximativ 13 milioane lei

În contract au fost prevăzute  de­montarea podului existent, monta­rea unei pasarele provizorii pentru circulaţia pietonilor, modernizarea reţelelelor de apă şi canalizare, a reţelelor de telecomunicaţii, a celor de gaz şi electricitate care traver­sează Cibinul, amenajarea de alei pietonale sub pod şi construcţia noii structuri a podului.
Noul pod va avea patru benzi destinate traficului, faţă de două cât avea înainte, trotuare, piste speciale pentru biciclişti.
Este construit pe structura a patru arce metalice, unite câte două în zona trotuarelor, iar aleile de promenadă vor fi amenajate pe fiecare mal, în dreptul podului, asemănătoare cu cele construite la podul Neculce.







comentarii
4 comentarii

Cautam colaboratori in cel mai cautat program! Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala, asa cum puteti observa si din multitudinea de anunturi. Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: gabuntz_pr20@yahoo.com
Gabriela
09.10.2015 12:30
Acum ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti venitul lunar cu sume cuprinse intre 100 si 285 euro printr-o afacere inteligenta, muncind acasa. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Nicu
09.10.2015 13:16
Buna treaba
Nelu
09.10.2015 23:13
Ma bucur sa constat ca proiectele locale importante se finalizeaz? la timp
Pe de alta parte , singurul proiect mai important , gestionat de la centru este un dezastru....si ma refer aici la renovarea tribunalului care are int
dorel
10.10.2015 19:10
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica