Tribuna
PNL
Munca a 80 de elevi şi 70 de profesori sibieni, răsplătită în diplome şi bani
Ana Maria MĂTUŞOIU
2777 vizualizari
Munca a 80 de elevi şi 70 de profesori sibieni, răsplătită în diplome şi bani
80 de elevi şi 70 de profesori de la şcolile şi liceele din judeţ au fost premiaţi, ieri, 2 octombrie, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Sibiu, în cadrul Galei Olimpicilor. Diplome şi bani, aplauze şi urări de succes pe viitor, de asta au avut parte elevii care pe parcursul anului şcolar 2014 - 2015 au cucerit premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile naţionale.

Pentru efortul depus pe parcursul anului şcolar trecut, nu mai puţin de 80 de elevi şi 70 de profesori din Sibiu au primit diplome şi premii în bani. S-au acordat premii în valoare de 300 de lei pentru cei care au obţinut locul I la olimpiadele şi concursurile naţionale, 250 de lei pentru ocupanţii locului II, 200 de lei pentru cei clasaţi pe ultima poziţie a podiumului şi câte 150 de lei pentru cei care au plecat acasă cu o menţiune. Premierea a avut loc ieri, 2 octombrie, în corpul A al Bibliotecii ASTRA, şi a fost, aşa cum a numit-o prof. Daniela Mun­tean, inspector activităţi educative la IŞJ, un preambul la Ziua Interna­ţională a Educaţiei, care se cele­brează luni, 5 octombrie.

Ştefan Firu, despre condiţiile ca şcoala românească să meargă înainte

Înainte de startul premierii, patru fete de la Palatul Copiilor Sibiu au făcut sala să vibreze prin măreţia glasului lor. Au cântat din suflet melodii populare, cântece despre iubire şi prietenie, realizând o demonstraţie de talent în faţa colegilor, a profesorilor care predau în şcolile şi liceele sibiene, dar şi a reprezentanţilor IŞJ şi ai CJS. Apoi, Ştefan Firu, inspectorul şcolar general al IŞJ, Gheorghe Bîrză, inspector şcolar general adjunct şi Radu Nechit, din partea CJS, au înmânat diplomele, mai întâi elevilor prezenţi la premiere, şi apoi profesorilor. "Vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în anul şcolar 2014 - 2015. Este o onoare pentru Consiliul Judeţean să poată contribui cu aceste premii ca o mică recunoaş­tere pentru tot ceea ce faceţi", a spus Radu Nechit, reprezentantul CJS. Elevii şi profesorii au fost felicitaţi şi de şeful IŞJ, care a ţinut să menţio­neze cele trei condiţii de bază prin care şcoala românească poate triumfa. "Eu voi spune până la epui­zare că şcoala românească poate merge înainte îndeplinind trei con­diţii: să avem elevi care pot să înveţe, să avem profesori foarte bine pregătiţi şi să avem părinţi implicaţi", a spus Ştefan Firu. La rândul său, Gheorghe Bîrză, inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Sibiu i-a felicitat pe elevi şi pe profesori pentru munca depusă.

Cristian, elevul în clasa a II-a pasionat de pirogravură şi tenis

Printre elevii premiaţi s-a aflat şi Cristian Toacşe. Elev în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială "Regina Maria" din Sibiu, micuţul Cristian a câştigat, anul trecut, locul I la Olimpiada Naţională "Meşteşuguri Artistice Tradiţionale", secţia pirogravură, unde a participat cu cinci lucrări.
Ieri, elevul a mers să îşi ridice diploma şi a dat hotărât mâna cu cei trei reprezentanţi ai IŞJ şi CJS, care l-au felicitat pentru reuşită. Cu zâmbetul pe buze şi emoţiile bine ascunse, Cristian ne-a povestit cât de fericit a fost când a obţinut locul I la Olimpiadă. "Când am venit de pe scenă, m-au aplaudat toţi. Am fost fericit", spune micuţul. În rest, elevul sibian e pasionat de sport. Iubeşte să alerge, să se caţăre, să joace tenis, atât de câmp, cât şi de masă. Atât de mult îl pasionează acest sport încât de un an, de când a primit primul set de palete, încearcă să-l înveţe şi pe fratele lui mai mic, de şase ani, să joace. "Vreau să-l învăţ pe fratele meu să joace odată tenis. De la cinci ani îl tot învăţ", a spus micuţul Cristian.
Gala Olimpicilor face parte din proiectul "Să susţinem performanţa în învăţământul sibian", proiect aprobat de Agenda Culturală a Consiliului Judeţean.






comentarii
1 comentarii

Acum ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti venitul lunar cu sume cuprinse intre 100 si 285 euro printr-o afacere inteligenta, muncind acasa. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Nicu
03.10.2015 16:09
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica