Tribuna
PNL
Ministerul Culturii vrea capul directorului de la "Brukenthal"
Andra MARINESCU
2281 vizualizari
Ministerul Culturii vrea capul directorului de la
Ministerul Culturii îi cere demisia lui Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional "Brukenthal", după ce acesta din urmă a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre faptul că ministerul nu a alocat bani suficienţi de la buget, pentru a acoperi cheltuielile de întreţinere a instituţiei muzeale. Reprezentanţii Ministerului Culturii spun că situaţia a fost remediată dinainte.
"Pe 29 martie, secretarul de Stat şi secretarul general al Ministerului Culturii i-au comunicat managerului Muzeului <<Brukenthal>> că situaţia a fost rezolvată, fiind alocată o suplimentare de 700.000 lei doar pentru primul semestru al anului 2013", se arată într-un co­municat de presă emis în 2 aprilie de Ministerul Culturii. Luni, 1 aprilie, Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului "Bru­kenthal", a ţinut o con­ferinţă de presă în care a prezentat colapsul financiar şi deficitul în care se află muzeul din cauza insufi­cientei subvenţii acordate de minister. "Cu toate acestea, managerul a ţinut o conferinţă de presă  în data de 1 aprilie 2013, în care a prezentat tendenţios situaţia muzeului şi nu a arătat că soluţia a fost găsită cu maximă promptitudine. Mana­gerul a anunţat, de ase­menea, că a trecut la închiderea parţială a mu­zeului", se precizează în ace­laşi comunicat. Printre mă­surile luate de con­ducerea de la "Brukenthal" se numără închiderea unor sedii ale Muzeului, între care şi parterul Palatului, oprirea centralei şi funcţionarea unui singur bec în încăpere, pentru a putea face faţă crizei şi a putea plăti datoriile la gaz şi la curent. "Chiar dacă legea spune că trei zile consecutive să fie o temperatură anume şi aşa mai departe şi după aceea se întrerupe. Noi nu avem ce face, pentru că deja suntem cu o gaură foarte mare, de 150.000 de lei aproape. Deja restanţi", a motivat Luca, adăugând şi faptul că suma alocată de minister este de nouă ori mai mică decât necesităţile.
De asemenea, ministerul îl acuză pe Luca de încăl­carea eticii profe­sionale şi a man­datului în­cre­dinţat. "Pentru acest du­blu mo­­tiv i s-a ce­rut să-şi pre­zinte de îndată de­misia", se con­clu­zio­nea­ză în comu­nicat.




comentarii
11 comentarii

puneti-l pe Lungu inapoi ca sa inceapa dezastru sau poAte defiintarea muzeului .
radu
03.04.2013 07:39
asa s-a intimplat si cu industria pui oameni care nu au comun nimic cu SIBIUL cu cripto - comunisti care afata de gargara au facut si fac numai rau SIBIULUI nu mai votati oameni care ne vinde pentru o functie s-a vedeti surprize surprize cit de curind
mmmmmm nnnnnn
03.04.2013 08:48
cel mai prost ministru al culturii din toti pe care i-a avut Romania recent. Omul ala facea pe moderatorul pe la televiziunile lui Voiculescu si a ajuns ministru. Acum in loc sa-si vada de treaba, el continua sa apara in dezbateri televizate, de data aceasta platit din bani publici. Cel care trebuie sa-si depuna demisia este ministru
sibian
03.04.2013 08:54
Mnistru
sibian
03.04.2013 12:39
Gargară ala Varan, zis și Felix motanul, dovedit de trei instanțe
Guvernatorul Transilvaniei
03.04.2013 12:55
Intrebati-l pe directoras ce salar are.....putin....nu cred
Marele Vizir
03.04.2013 13:37
foarte bine,fiindca este un nesimtit infumurat,face numai ce vrea el
babau
03.04.2013 13:56
Primul aliniat: Dinainte ,, de ce ?
g
03.04.2013 17:29
Cinste managerului ca am aflat si noi-nu ca nu am fi banuit-cit valoreaza cultura pt voi;stiinta stim cit valoreaza.
Ar trebui sa demisionati voi!!! Dupa Porr,care a indraznit sa spune care este de fapt realitatea,acum este randul altui director sa fie "mazilit".Politica pumnului in gura a USL-ului,politica minciunii,dezinformarii,tipic comunista.
"De pe banca opoziţiei, actualii membri ai USL, care conduc Rom
Vox populi
03.04.2013 17:48
capu la tractorist vrem!:)))))))
lol
03.04.2013 19:56
In ceea ce priveste etica profesionala a lui Sabin Luca, intrebati fosti studenti care nu au fost pupincuristii direbtorului precum Sonoc Alexandru. De le ei veti afla, probabil, ce intelege Sabin Luca prin etica profesionala.
Sabinel
03.04.2013 22:13
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica