Tribuna
PNL
Mere din belsug, la Fântânele si Sibiel
Locuitorii din satele Fântânele si Sibiel ii invită pe sibieni la primul târg de mere din soiuri traditionale, vechi. Târgul se va desfăsura mai întâi la Căminul Cultural din Fântânele, după care se mută la cel din Sibiel.
Duminică, 19 octombrie, cele mai bune soiuri de mere se vor vinde la Căminul Cultural din Fântânele, la târgul care se desfăşoară între orele 12-18. O săptămână mai târziu, pe 26 octombrie, târgul îşi mută locaţia la Căminul Cultural din Sibiel. Orele de desfăşurare rămân aceleaşi. Cele două evenimente le oferă participanţilor ocazia de a degusta mere din soiuri vechi, având astfel posibilitatea să-şi amintească de cele deja cunoscute ori, dimpotrivă, să descopere altele noi. De la cele două târguri puteţi cumpăra soiuri de mere despre care organizatorii spun că nu se mai găsesc în comerţul actual. „Într-o scurtă plimbare, aveţi ocazia să redescoperiţi cele două localităţi şi, din perspectiva unei frumoase poveşti a pomiculturii româneşti, să regăsiţi gustul merelor din copilăria dumneavoastră şi să vă bucuraţi de un peisaj rural veritabil, dominat încă de imaginea livezilor-fâneaţă”, spun organizatorii. Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului „Conservarea in situ şi valorificarea durabilă a diversităţii biologice a soiurilor de măr şi păr din zona rurală Sibiel-Fântânele”, proiect cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Graţie proiectului, Federaţia Trai Verde a efectuat un studiu ştiinţific cu privire la soiurile de mere şi pere din zonă. În urma studiului, au fost identificate şi inventariate peste 30 de soiuri de mere şi circa opt soiuri de pere.




comentarii
5 comentarii

Bravo pentru initiativa.
Dorin
16.10.2014 07:29
consumati mere!sanatate curata!initiatiav buna
dara
16.10.2014 11:13
Un articol pe care nu mă feresc să-l categorisesc ca fiind dezinformare CRASĂ.
un cacovean
16.10.2014 14:27
Nu citim atenți! Nu știm exact despre ce este vorba, dar blamăm! Este vorba de un t
De la cacovean la cacovean
16.10.2014 16:00
Jura-te ca nu aduceti mere de la Anghel, de la viile Sibiului!!! Ma lasi, cu tezaurul genetic??? Nu mai aveti unde vinde merele (nu se mai trec, din remorca, in Turnisor)si le promovati acum pe bani europeni! Ma umfla rasul cand vad ce proiecte au putut finanta aia!
@de la cacovean la cacovean
16.10.2014 21:13
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica