Tribuna
PNL
Meditaţii gratuite pentru BAC şi admitere la facultate
Andra MARINESCU
2182 vizualizari
Meditaţii gratuite pentru BAC şi admitere la facultate
Elevii sibieni care nu stăpânesc bine matematica şi au nevoie de ajutor pot merge la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Profesorii ULBS oferă, începând de sâmbătă, 24 octombrie, cursuri de pregătire gratuit celor care vor susţine examenele de bacalaureat şi admitere la facultate.

Matematica nu mai trebuie să fie o povară pentru cei care se tem de ea la BAC sau la admiterea în învăţământul superior. Începând de sâmbătă, cinci cadre universitare ale Facultăţii de Inginerie din cadrul ULBS vor începe cursurile de pregătire cu elevi din toţi cei patru ani de liceu. În total, vor fi 20 de şedinţe, toate sâmbăta, între orele 9 - 12. Cursurile vor fi susţinute în Aula IE 101 a Facultăţii de Inginerie, de pe bulevardul Victoriei. "La pregătire pot participa nu doar alevi din clasele a XI-a şi a XII-a, ci şi a IX-a şi a X-a, pentru că orele sunt structurate să acopere materia din toţi cei patru ani. Participarea la aceste cursuri de pregătire este gratuită şi nu implică absolut niciun angajament al elevilor, nici măcar prezenţa nu este obligatorie la toate cursurile. Există un calendar al pregătirilor şi fiecare elev poate să vină la cursul care îl interesează", a spus conf. dr. ing. Lizeta Popescu.

Poate şi la informatică

Numărul maxim de elevi care pot participa la aceste meditaţii este de 72. "Sâmbătă începem pregătirea la matematică, dar sperăm ca în curând să facem acelaşi lucru şi la informatică", a mai spus Lizeta Popescu.
Primul curs, cel de sâmbătă, se va referi la operaţiile cu numere reale, "Modulul, partea întreagă şi partea fracţionară a unui număr real. Inegalităţi". În tematica celor 20 de cursuri se înscriu şi subiecte precum funcţii, ecuaţii şi sisteme de ecuaţii, inecuaţii, progresii, numere complexe, legi de compoziţie, inele şi corpuri şi aplicaţii ale integralei definite.
Profesorii de la Inginerie fac de trei ani pregătire cu elevii de liceu, dorind să îi sprijine pe tinerii care vor să îşi consolideze cunoştinţele.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica