Tribuna
PNL
Medieşenii se tem că rămân fără Romgaz
Sorana MAIER
2653 vizualizari
Medieşenii se tem că rămân fără Romgaz
Comisia de Dialog Social a judeţului Sibiu s–a întrunit ieri dimineaţă într–o şedinţă extraordinară pentru a discuta situaţia creată la Romgaz, unde angajaţii au declanşat un protest de teamă că sediul central al societăţii va fi mutat la Bucureşti. Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, şi Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului, cei care au condus şedinţa extraordinară de ieri a Comisiei de Dialog Social au spus că vor trimite o adresă premierului şi miniştrilor pe această temă.
"Scopul manifestării publi­ce a nemulţumirii angajaţilor a fost de a atrage atenţia tuturor factorilor decizionali economici, politici, privind intenţia Ministerului Econo­miei, prin Oficiul Partici­paţiunilor Statului şi Priva­tizării în Industrie de a înfiinţa la Bucureşti un sediu al SNGN Romgaz. În com­ponenţa viitorului sediu se vor afla 50 de persoane, începând de la directorul general, până la toţi factorii decizionali ai societăţii, după spusele domnului director al OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, în cadrul întâlnirii din 1 aprilie a Comisiei de Dialog Social de la Bucureşti. SNGN Romgaz are la acest moment toată structura de management şi operaţională la Mediaş, începând de la exploatare, producţie, înma­gazinare, relaţii internaţio­nale, guvernanţă corpora­tivă, acti­vităţi şi personal specia­lizat, care a demonstrat de peste 100 de ani că ştie ce face", a spus Ioan Stoicovici, preşe­dintele Sindicatului Liber din Romgaz.
El a cerut sprijin lui Cindrea şi Sitterli pentru a trimite premierului nota de protest şi pentru a primi un punct de vedere.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a spus că a discutat la Bucureşti această situaţie şi a primit asigurări că este vorba doar despre un sediu secundar pentru a înlesni relaţiile comerciale cu partenerii externi care vin la Bucureşti.
Stoicovici spune că la Bucureşti nu a primit nicio motivaţie clară pentru aceas­tă mutare, iar argumentul că este prea dificil ca partenerii străini să vină la Mediaş nu este unul suficient, câtă vreme există aeroport la Sibiu.
Liderul de sindicat a declarat că toate guvernele au intenţionat să ia Rom­gazul şi să-l ducă la Bucureşti şi că ei, şi medieşenii, se vor opune acestei mutări.
"Să lase lucrurile care funcţionează aşa cum sunt", a mai spus Stoicovici.
Ioan Cindrea este de părere că situaţia a fost agravată de unele declaraţii politice făcute pe această temă şi le-a cerut angajaţilor să înceteze protestul pentru că această situaţie nu se încadrează la conflicte de muncă.

Cindrea a vorbit cu Niţă

Tot ieri, dar în cursul după-amiezii, preşedintele Con­siliului Judeţean Sibiu a declarat că a avut o discuţie cu Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie şi că a primit asigurări că Romgaz va rămâne la Mediaş.
”Am vorbit cu domnul mi­nistru Niţă că nici nu se pune problema mutării Romgaz la Bucureşti. Asta a spus întot­deauna, că este vorba des­pre un sediu secundar, co­mercial pentru a apropia din punct de vedere comercial Romgazul de cei care au nevoie. Nu se pune pro­blema mutării. Este ferm. Toate materialele de la şedinţa de dialog social au ajuns la premier, la vice­premierul Dragnea, la mi­nistrul Niţă şi ce spun este ferm, nu este niciun fel de îndoială”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Con­siliului Judeţean Sibiu ieri seară, în timp ce se afla la Gala Altfel, desfăşurată la Sala Thalia. 

Niţă vrea să mute conducerile Transgaz şi Romgaz

Potrivit unei declaraţii a ministrului Niţă, acordată Agerpres, ieri după-amiază,  acesta susţine mutarea conducerilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti.
"Conducerea Transgaz şi conducerea Romgaz se vor muta la Bucureşti, pentru a se putea implica mai uşor în proiectele viitoare - inter­conectări, valorificarea resurselor locale în beneficiul economiei locale. Este important ca aceste două companii valoroase să fie parte activă la discuţiile, respectiv la proiectele de perspectivă pentru viitorul sectorului energetic din România. Avem resurse, trebuie să şi jucăm regional pentru a deveni o forţă în această zonă. Această mutare se referă strict la top management, neexistând nicio modificare din punct de vedere al contribuţiei companiilor la economia locală", a afirmat Constantin Niţă, citat de Agerpres.

Teodor Neamţu cheamă medieşenii la miting pentru susţinerea Romgaz

Primarul Mediaşului, Teo­dor Neamţu, invită me­die­şenii la miting pentru a pro­testa împotriva mutării sediului Romgaz la Bucureşti. Edilul şef al Mediaşului a lansat joi seara un apel public pe reţeaua de socia­lizare Facebook prin care cheamă medieşenii la pro­test. "Marţi 9 aprilie 2013, ora 16, în Piaţa Corneliu Coposu (în faţa Primăriei Mediaş) va avea loc un Miting de Protest împotriva mutării sediului Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA la Bucureşti. Fac apel la socie­tatea civilă, la angajaţii din industria gazieră, la orga­nizaţiile politice din Mediaş şi din tot judeţul pentru a spune un categoric NU acestei ini­ţiative. Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţio­narilor SNGN Romgaz SA se află ”înfiinţarea unui sediu secundar” la Bucureşti. Este o decizie politică cinică, primul pas către mutarea sediului Romgaz (şi de ce nu, apoi al Transgaz) de la Mediaş la Bucureşti, prin care se încearcă practic destruc­turarea industriei gaziere din România. Acest lucru va avea efecte cata­strofale asupra municipiului Mediaş, a judeţului Sibiu şi a întregii regiuni. Am iniţiat acest miting în calitate de primar dar şi în calitate de cetăţean al acestui oraş. Este datoria noastră, a tuturor, să transmitem împreună un mesaj clar către cei care guvernează astăzi ţara: Capitala industriei gaziere din România este la Mediaş, este în Ardeal. Aici s-a născut şi aici s-a dezvoltat acest sector al economiei naţionale. Indiferent cine este la guvernare nu se poate juca, după bunul plac, cu viitorul a 45.000 de locuitori ai unui oraş plus sutele de mii de oameni din judeţ. Vom face tot ceea ce este nevoie, în limitele legii, pentru ca această iniţiati­vă să fie oprită! Contribuţia Romgaz şi Transgaz la buge­tul oraşului reprezintă peste 60% din bugetul alocat inves­tiţiilor şi un sfert din bugetul anual neconsolidat. Mutarea de la Mediaş ar însemna ca o dată la 4 ani municipiul Mediaş să aibă bugetul zero", a scris primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, pe Facebook.




comentarii
21 comentarii

sa.plecati.cat.mai.repede.de.pe.urma.voastra.orasul.sa.impartit.doua.clase.bogati.adica.voi.si.prosti.adica.restul.pentru.noi.cea.mai.buna.solutie.e.sa.plecati.va-ti.pricopsit.de.pe.banii.nostri.copii.jegurilor
fane
06.04.2013 01:02
Mai Fane,cred ca ai probleme cu somnul,ai treaba cu capra vecinului,nu am lucrat la Gaz ,dar vor avea de suferit totzi mediesenii si chiar tot judetzul ,sau noua regiune.Si cei de la Bucuresti gandesc ca tine,se unita numai la dupa salarile mari si munca daca se poate cat mai putzina
Ion
06.04.2013 07:56
Titlu gresit "Medieşenii se tem că răm
Antigaz
06.04.2013 08:32
bai da nita asta s-a pornit rau de tot pe SIBIU SI JUDET asta s-e datoreaza slabei reprezentari in parlament de aia de ne cere votu din 4 in 4 ani in 24 de ani au dat toate deconcentratele nita asta sia luat deja rolu de guvernator frustat rau este moldoveanu asta cu buletin d brasov spune un banc daca nu ai ciine la curte si stai cu un moldovean la curte scri pe poarta nu ciine rau am moldovean in gazda nu va lasati adevarati SIBIENI sunt cu voi
mediesan
06.04.2013 08:33
Salarii nesimțite și concedii exotice ca la Romgaz nu mai pupă, angajații actuali niciodată nicăieri și mai mult, unde vor merge, angajatorul
Resemnatul
06.04.2013 09:07
Sunt angajat Romgaz.
Ioan R
06.04.2013 09:24
Avem mare noroc că medieşenii
Corina
06.04.2013 13:00
Stimaţi cititori,
Cine doreşte să adreseze petiţii
ioancindrea@yahoo.com, ioan.cindrea@cjsibiu.ro, judet@cjsibiu.ro
06.04.2013 13:09
Nu mai avem ce face e clar.Si mitingul nu mai are rost.Risipa de energie.
Milu
06.04.2013 13:26
nu toti cei din gaz sunt nesimtit pentru ca nu avem cum sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, dar sunt si o gramada de trfe pe tocuri ce privesc de us si isi fatzaie gkurul numai prin malluri si shopinguri si sunt niste depravate.mai exista si cativa directori si sefi de birou libidinosi care la propriu nu trag nici apa la wc dupa ei.sfideaza lumea de zici ca ei nu mai mor niciodata.asa-s taranii de oras cand ajung pe functie.incompetenti.respect pentru modestii din gaz care stiu sa-si vada lungul nasului.e adevarat ca e rau sa-l mute dar e adevarat si ce am zis mai sus
sodoma si gomora
06.04.2013 13:34
Prin ceea ce a facut de-a lungul timpului pt. Medias, Gazul Metan a apartinut intregului Ardeal si asa a fost aparat la precedenta incercare din mai-iunie 1998 in fata lui Radu Berceanu si compania. Atunci in 1 iunie 1998 au iesit la mitingul din fata Primariei cca 7.000 de medieseni demonstrand luciditate, patriotism local si inteligenta. Va asigur ca drepturile gazistilor nu s-au marit cu nimic de atunci si totusi ceilalti (nelucratori la cele dou companii) au stiut sa puna mai presus de invidii (omenesti, justificate) ineresul local. Daca cineva crede ca "muscand de c..." pe gazisti este solutia cresterii bunastarii personale, atunci sa FACA JOCUL MITICILOR SI SA LE PUNA PE TAVA INDUSTRIA GAZULUI VECHE DE PESTE 100 ANI AICI IN Transilvania. Am Zis!
gazist vechi
06.04.2013 17:09
Mare paguba,,,ce facem cu standardul de viata???nu mai plecam in zone exotice,nu mai luam prime si privilegi,si ne ducem la privat,unde putem cistiga 1000 roni/ luna,mai lucram si 12 ore/zi si simbata daca se poate, pentru pensie vom fi pontati doar 4 ore/zi.Ce minunat sa fi burghez imbuibat pe spinarea celor multi.adios
al Capone
06.04.2013 18:16
Vedeţi oameni buni, gaziştii
Medeşanul
06.04.2013 20:57
Imi dau seama din comentariile care le faceti cat a reusit sa va indobitoceasca miticii Ura si invidia va mananca sufletul si omenia din voi( daca ati avut-o).Nu va dati seama cati bani vin la bugetul orasului si al judetului de la aceasta companie. Sa mancati mamaliga cu praz ca asta meritati. Am zis!
Amarasteanu'
06.04.2013 23:40
Niciodata nu ia interesat pe gazisti de oras si cu siguranta nu-i va interesa nci de-acum incolo. Ne arunca in fata continuu cum ca orasul, respectiv juetul se va ruina. Lozinca aruncata pt. a castiga increderea oamenilor nevoiasi, multi la numar, de care au nevoie acum, ca si pe guvernanti nostrii numai la vot. Ne ameninta ca pe viitor nu vom mai avea ce manca. Sunt interesati doar pt. serviciul si facilitatile pe care le primesc si atat. Sunt constienti ca va fi sfarsitul lor (se vor imbolnavii cu totii)
Mimi
07.04.2013 10:50
Mimi ori esti blonda ori esti blonda vopsita.UN SFERT din bugetul Mediasului provine de la gaz.Daca esti din Medias,beneficiezi si mata, ori vrei, ori nu vrei. Echpele de fotbal si de baschet si de... traiesc NUMAI datorita lor. Fiecare pietar,comerciant,etc. beneficiaza de veniturile lor.Asa-i ca nu prea ai cu ce gandi ?
@mimi
07.04.2013 15:38
Cred că aprecierile dumneavoastră faţă de mine se datorează
@@Mimi
07.04.2013 17:52
ce vrajala ieftina.sunt genul de om care vorbesc cu cartile pe fata.stimati domni spuneti-mi daca un sfert din buget vine la primaria medias de ce arata mediasul ca bagdatul dupa razboi?hai sa fim seriosi ca toti vedem ce e prin medias.transee si jeg
bravo mimi
07.04.2013 18:11
Va creşte numărul şomerilor
Tânăr şomer
07.04.2013 18:34
daca mai vorbeste mult Neamtu dupa betii de capitala regionala la Medias poate ca orasul va ramane si fara drumuriiii
dinu
07.04.2013 20:38
eu as zice sa duca nita primari in bucuresti ca astia cheltuiesc bani si nu pe cei ce fac bani. sau daca tot doreste asa ceva sa vina primar la medias si sa ramina la primarie ROM GAZ SI TRANS GAZ.
visul
07.04.2013 21:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica