Tribuna
PNL
Lions Club Brukenthal, de cinci ani în comunitate
Lions Club Brukenthal, de cinci ani în comunitate
Ca fiecare poveste de succes, ºi cea a Lions Club Brukenthal Sibiu evocã înainte de toate oameni ºi dorinþe. În cazul acesta, dorinþa de implicare ºi numele profesorului Camelia Sava, al omului de afaceri Ovidiu Popa, al jurnalistului Rãzvan Marcu ºi al avocatului Ionuþ Cracea. Intenþiile ºi persoanele au avut îndrumare din partea mai vechilor activiºti Lions Adriana Cazan, Robert Blaj ºi ªtefan Giurgiu ºi au clãdit, în timp ºi împreunã cu mulþi alþii care li s-au alãturat pe parcurs LIONS CLUB BRUKENTHAL - una dintre cele mai active organizaþii din Sibiu. Astãzi preºedinþia clubului este asiguratã de cunoscutul medic oftalmolog Ani Ionuº, iar în componenþa sunt: ªtefan Giurgiu, Robert Blaj, Vasile ªtefãnuþã, Camelia Sand, Ovidiu Popa, Paul Porr, Ioan Deac, Martin Bottesch, Aurel Bolca, Gheorghe Barbu, Renate Nica, Adela Dobrescu, Dan Bartha, Adriana Stãnilã, Rodica Miclea, Nicoleta Suciu, Nicoleta Aleman, Ramona Todericiu, Veronica Gaigher, Ionuþ Dobrotã, Albert Joo, Ianina Roberts, Cosmin Balcu, Doru Birþ, Ioan Barb, Mariana Tolciu, Cornel Benchea, Gabriel Tischer, Tiberiu Drãgan, Sabin Luca ºi Rãzvan Marcu.
Reporter:
Clubul a crescut în fiecare an. Aþi ajuns la formula idealã?

Ani Ionuº: Þintim perfec­ þiunea ºi de aceea, deºi ne este foarte bine aºa, probabil mereu vom face schimbãri ºi mereu în bine. Scopul nostru este sã ne raportãm la comunitatea din care facem parte cu eficienþã, iar unii la ceilalþi  cu prietenie. Cititorii au aflat cã am pornit de la un grup restrâns care apoi a crescut ºi care, probabil, va mai creºte. Nu suntem prizonierii cifrelor, ne dorim sã funcþionãm bine ºi de aceea uºile clubului nostru sunt deschise celor care îmbrãþiºeazã aceleaºi valori.

- Dincolo de valori, cât conteazã sumele de care un potenþial membru dispune? Trebuie sã fie un om bogat?

- Trebuie sã fie un om dispus sã dea cetãþii ceva, dar asta nu înseamnã neapã­ rat bani. Evident cã statutul s[u spune ceva despre victoriile sale în viaþã, dar nu am fãcut din avere o condiþie de intrare în club.

- Vã aduceþi aminte de toate proiectele din cei cinci ani?

- Este foarte greu, fiindcã acest club a avut preºedinþi teribil de activi. Pot sã vã spun, însã, cã sunt proiecte pe care le-am început acum cinci ani ºi care sunt pe agenda noastrã ºi astãzi. Spre exemplu, am decis sã sprijinim câteva grãdiniþe din zone mai îndepãrtate de Sibiu, motivul fiind acela cã ºansa celor de aici de a beneficia de sprijin era mai mare decât a celor de la 20 sau 40 de kilometri. Am ajuns sã adoptãm grãdiniþele din Metiº, Retiº ºi Chirpãr, sã le dotãm cu mobilier ºi uneori chiar sã ne ocupãm de racor­ darea la apã sau de instala­ rea de geamuri termopan. Le ducem deseori copiilor jucãrii ºi rechizite, iar împreunã cu partenerii de la Clubul Lions Oberwallis (Elveþia) am trimis spre cele trei localitaþi un TIR în­ treg cu mobilier ºcolar. Le-am asigurat micuþilor inves­ tigaþii oftalmologice ºi unde a fost cazul chiar ochelari de vedere. I-am adus în vizite la Sibiu, la Zoo, la Teatrul de Pãpuºi ºi aºa mai departe...
Nu o sã ne permitã spaþiul dumneavoastrã sã amintim în detaliu sprijinul pe care îl acordãm periodic Cãminului pentru persoane vârstnice de pe strada G. Coºbuc, cel cãtre structura ºcolarã pentru nevãzãtori pe care, de altfel, noi, împreunã cu Asociaþia Nevãzãtorilor ºi Consiliul Judeþean de atunci am înfiinþat-o, nu o sã reuºim sã vorbim despre autoturismul de teren pe care l-am donat Inspectorarului pentru Situaþii de Urgenþã Sibiu, nu o sã putem detalia activitãþile din seria „@NVING{TORII” - premiem sub acest titlu oameni care au reuºit sã se facã remarcaþi, doborând bariere felurite...

- Colaboraþi cu cluburi strãine, înþeleg...

- Nu doar cu cluburi strãine. Oberwallis este, deja, mai mult decât o colaborare. Este un club care ne-a fost mereu alãturi ºi cu membrii cãruia, aºa cum trebuie sã se întâm­ ple în lionism, am devenit prieteni. Dar avem relaþii ºi cu clubul Rotary Sibiu. Am semnat un parteneriat care a facilitat apropierea dintre membri tot în scopuri favorabile comunitãþii. Îmi aduc aminte cã împreunã, ºi noi ºi ei am vândut produse în Târgul de Crãciun, iar sumele au ajuns la Liceul de Artã din Sibiu.

- Cum vedeþi prezentul ºi viitorul?

- Prezentul este legat de preºedinþia mea ºi sper sã reuºesc sã menþin ºtacheta la nivelul impus de preºedinþii dinainte. Am sprijinul tuturor colegilor ºi cred cã acesta este marele meu câºtig, cã-i am alãturi. Împreun[ vom identifica oportunitãþi noi de strângere de fonduri pentru proiecte. Momentul econo­ mic nu este cel mai fericit ºi provocarea este, deci, cu atât mai mare.
Viitorul clubului este unul pe care îl întrevãd având în vedere calitatea celor care-l formeazã. Este un viitor care înseamnã proiecte asumate ºi finalizate indiferent de greu­ tãþi. Sã nu vã imaginaþi cã nu am avut obstacole în activita­ tea noastrã. Scopul, însã, ne-a fãcut pe toþi sã nu dezar­ mãm. Avem între noi oameni dinamici, dispuºi la sacrificii ºi, apropo de viitor, avem oa­ meni care au fost investiþi cu încrederea clubului pentru a-l conduce. Nu am niciun du­ biu cã au sã reuºeascã totul.

- Urmeazã Balul Lions Brukenthal...

- Într-adevãr! Este o tradiþie balul de caritate ºi sper sã reuºim sã determinãm cât mai mulþi invitaþi sã se orienteze spre proiectele noastre atunci când decid sã sprijine o activitate.

- Mult succes!

- Vã mulþumim.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica