Tribuna
PNL
Asta la re(cidi)vista
"Linguşirea rămâne plata anticipată a trădării care ţi se pregăteşte"
Rareș BIŢU
2543 vizualizari

Cum ar suna asta în finlandeză? "Un clan ţigănesc a organizat miercuri seară o 0nuntă în centrul Timişoarei, ocupând un bulevard lângă Primărie. La ora 21, nuntaşii au avut O MARE SURPRIZĂ". ... Cum? A, nu, nu s-a furat mireasa, ci şi-au furat-o nuntaşii: "Familia de romi Cârpaci din Timişoara, care deţine peste 140 de imobile în oraş, a fost amendată de poliţişti cu 1.300 de lei, pentru tulburarea liniştii publice”! Hmm, crunt! Cruntă lovitură! O mie trei sute! De lei! Probabil toţi întregi! Devastator! Cred că data viitoare, dar ce spune eu "cred", sunt precis că la următoarea nuntă, hactanţii se vor gândi de două ori înainte să-şi mai permită să sfideze legea, primarul, primăria, trecătorii deranjaţi, vecinii şi organele atrofiate ale statului. Plus că de o mie trei sute, alimentezi cât să vadă şi fraierii de românii ce-i ăla Haudi ori Haston, fie el şi Martin, mânca-ţi-aş.

# Apropierea şcolii declanşează ceea ce Gândul crede că e războiul noilor manuale şcolare. Editori: „ Erorile de la licitaţie sunt incredibile””. Pricopie: „Am deranjat business-ul mai multor societăţi comerciale”. Mă, dacă l-a deranjat înseamnă că, până la urmă, are şi Pricopie un soi de activitate, nu? Chiar şi aşa, cine se aşteaptă ca învăţământul românesc să se ridice de pe targă e ori analfabet, ori repetentul clasei.

# Că tot vorbeam de învăţământ: "Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost trimis în judecată pentru 42 de fapte de luare de mită şi două fapte de trafic de influenţă. Procurorii instanţei supreme îl acuză că a primit bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă şi le-a promis acestora note corespunzătoare". Deci despre care învăţământ vorbim?

# "Credem în Dumnezeu. Pe toţi ceilalţi îi monitorizăm". România lucrează la sistemul NATO de supraveghere cu „drone” Global Hawk. Mă, dacă tot lucrează şi supraveghează, n-ar putea băga de seamă România asta şi cum naiba reuşesc unii s-apuce şi luna următoare dintr-o alocaţie de 38 de lei? Cum izbutesc unii să facă averi din meditaţii în vreme ce alţii se plâng că leafa de dascăl e o mizerie? De ce să te tot plângi când poţi da meditaţii la ... la ... uite, la educaţie fizică, să zicem. Asta nu se vede din dronele ălea cu care pictăm cerul, de-o să-nghesuim hulubii? Cum naiba reuşeşte poporul ăsta să facă din pus botul sportul naţional? ... Nici asta nu se vede? Nici de ce naiba se încăpăţânează pensionarii să dea toată pensia pe medicamente, în loc s-o spargă pe croaziere? În altă dezordine de idei, tre să recunosc că-i absolut grozav că prăpădenia Europei cheltuie bani pentru astfel de supravegheri, în vreme ce şapte din zece români au buda-n fundul curţii, iar ăilalţi trei sunt constipaţi. De canalizări nema, şcoli vraişte ori şosele lipsă nu mai pomenesc.

# "BOMBA ZILEI: Statul alocă LUNAR unui PUSCĂRIAS APROAPE 600 DE EURO, mai mult decât SALARIUL UNUI MEDIC". Mda, e bine c-a aflat şi evz.ro ceea ce se ştie de ani de zile. Că asta face statul: are mii de lei lunar pentru întreţinerea fiecărui maidanez, cu toate că doar gaura pe care sistemul penitenciar o dă la bugetul depăşeşte un miliard de lei anual. Dar, nu-i aşa, bine că sunt bani pentru potăile cu două şi patru labe, nu?

# Iohannis: "Ponta mă atacă, Udrea îl atacă pe Ponta, Macovei atacă pe toată lumea. Nu voi intra în acest joc. Se poate o altfel de campanie". Cu riscul de a mă repeta: politicianul e specia aia în stare să promită poduri şi acolo unde niciodată n-au fost râuri.

# Klaus Iohannis: "Dacă voi fi preşedinte, voi colabora cu Guvernul Ponta, nu voi coabita. Nu va dura mult". Politician, specie, poduri, râuri, limpede, da?

# "Spaniolii caută 800 de români pentru cules căpsuni". O veste minunată pentru suficienţi dascăli şi medici de la noi!

# Iohannis: "Dacă ajung la Cotroceni, nu voi încheia nici un fel de pact de coabitare cu Ponta". E momentul să vă reamintesc că politicianul e specia aia ocupată cu promisul, iar asta pare să îi ocupe tot timpul? Mai bine vă repet că politicienii sunt nişte .... în stare să promită poduri şi acolo unde nu-s nici râuri! Mă puteţi crede pe cuvânt: " ... " e un cuvânt care chiar nu poate fi reprodus aici, dar cu reproducerea chiar are legătură!

# În week-end, vremea rea a alungat turiştii de pe litoral direct spre eternele ambuteiaje, motiv pentru Poliţia Rutieră iar ne-a repetat care-s "rutele alternative pentru A2". Băi, de câte ori să mai repet? Cele mai bune rute, fie ele chiar şi alternative, rămân tot spre Salonic!

# În timp ce guvernarea arată ca entuziasmul unui hamal când soseşte încă un morman de geamantane, "Partidul lui Băsescu îşi schimbă candidatul la prezidenţiale: Românul nu vrea un diplomat la conducere, ci un om care să pupe şi ţigani, şi ţărani", zice la gazetă. Alo! Cum să fie domle "partidul lui Băsescu", cum vă permiteţi aşa ceva? Aţi uitat că preşedintele este echidistant pe eşichier - ce-mi place cum sună! - deci preşedintele e echidistant pe eşichier şi se trezeşte, pişichier, Gândul să scrie că-i "partidul lui Băsescu"! Băi, lampă, dar unde te crezi aici, vrei să-ţi calc pe bec? Ai uitat că trăim într-o ţară membră UE şi NATO, iar respectarea legii ne ocupă tot timpul, în timp preşedintele pri ... ăsta, pardon, în timp ce preşedintele veghează? Ce-i aşa greu de priceput?

# Acuma, serios: dacă mi ţi l-au aşezat pe Cristi Diaconescu pe făraş pentru a-i face loc Elenei Udrea, e belea: milioanele de români fierţi să le fie Cristi preşedinte nu ştiu nici măcar pe unde or să scoată cămaşa, fie ea şi de forţă, darmite cum vor trece peste şocul ăsta! Să renunţe PMP la un trădător notoriu, chiar nu m-aşteptam! Că trădătoraşi mai găseşti, iar de trădători e plin, însă traseişti din ăştia notorii, din specia trădătoris nemernicus, precum Cristi, nu-s chiar omniprezentus! Unul ca ăsta are nevoie de tupeu, de schimbarea stângii cu dreapta, de 322, de suspendarea preşedintelui ca să ajungă să reprezinte cum se cuvine şi specia, şi regnul.

# Ne-am luat cu vorba şi era să uit: deci aţi reţinut ce vrea românul? "Un preşedinte care să pupe şi ţigani, şi ţărani". Acuma, nici nu ştiu ce să mai cred: sub incidenţa acestei constatări intră şi ţigăncile împuţite? ... Ţăranii ce-s? Presupun că de ciuvici şi gâzi e vorba, nu? Doar asta ne-o spune un preşedinte care cu ţiganii s-a pupat pe faţă, la lumina zilei, în văzul lumii, făcând bale de mulţime. Şi apropo: din câte ştiu nu se mai zice ţigani, domnu preşedinte, se zice preacinstiţi reprezentanţi ai etniei rrome.

# ... de cine n-am zis? De Udrea? Păi, aici ceva nu-i cuşer: preşedintele a pomenit de "un om care să pupe ..." ori aici avem de-a face cu o femeie. Ceva nu se pupă. Clar nu se pupă. Se vede de la pupa. Ăluia care pe drum s-a întâlnit cu doi oameni şi-o femeie, cum naiba îi explicăm?

# Trebuie că la astfel de bişniţari care fac negoţ cu destinele noastre, s-o fi gândit Iorga atunci când a constatat că “Linguşirea este plata anticipată a trădării care ţi se pregăteşte”!






comentarii
2 comentarii

se pupa in piata indepedentii
si
23.08.2014 19:27
MARX A SPUS; doamne fereste-ne sa se nasca o burghezie din proletariat, si IATA-NE CA SANTEM DUSI DE RAPA, copii nostr-s manelizati{taganizati} pana-n maduva oaselor, ei nu stiu ce-i aia, vor fi sclavii UE-ului ca romania-i vanduta pe jumate, hai de bahtaloo, trziti-va romanasiilor ca ne papa rromii
Engels
26.08.2014 19:14
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica