Tribuna
PNL
Liberalii vor anchetă pentru lucrările de la autostrada Sibiu-Orăştie
Alexandra CHEŞCU
2034 vizualizari
Liberalii vor anchetă pentru lucrările de la autostrada Sibiu-Orăştie
Partidul Naţional Liberal vrea constituirea unei comisii de anchetă pentru a verifica neregulile de la autostrada Sibiu - Orăştie, informează Realitatea.net. Toate acestea vin în condiţiile în care, cel mai probabil, o bucată din autostrada Orăştie-Sibiu va fi demolată şi reconstruită pentru că la opt metri sub asfalt s-a găsit apă. Autostrada a fost inaugurată de Victor Ponta şi Ioan Rus, pe atunci ministru al Transporturilor, pe 14 noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul doi al prezidenţialelor. Din cauza problemelor semnalate la tronsonul III al autostrăzii, acesta a fost închis circulaţiei în prima săptămână a lunii septembrie 2015, pentru a putea fi făcute reparaţiile.

Potrivit unui comunicat de presă al CNADNR, citat de realitatea.net, compania naţională a impus constructorului "să refacă cei 200 – 300 m ai corpului de autostradă unde au apărut degradările prin demolarea acestuia şi refacerea corespunzătoare, în conformitate cu
proiectul tehnic aprobat".
 
Propunere din partea PNL

În aceste condiţii Mircea Dolha, secretarul Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal a venit miercuri cu propunerea de înfiinţare a unei comisii de anchetă. Liberalul consideră că demersul este necesar pentru că "Parlamentul României are obligaţia de a nu rămâne impasibil la dezastrul construirii autostrăzii Sibiu – Orăştie. Este o urgenţă, din punctul meu de vedere, înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze neregulile constatate la realizarea autostrăzii Sibiu-Orăştie, iar în acest sens voi propune conducerii PNL să susţină acest demers. Abuzurile Guvernului Ponta şi incapacitatea acestuia de a gestiona marile investiţii mult trâmbiţate duc la gre­-şeli enorme care costă Ro-mânia milioane de euro".
Liberalul mai crede că unul dintre riscuri este pierderea de finanţări europene de miliarde de euro necesare pentru infrastructură.
 
Ce spun senatorii sibieni

Contactat telefonic cu privire la acest subiect, senatorul PNL Nicolae Neagu crede că este nevoie de înfiinţarea acestei comisii de anchetă, declarându-se sigur că iniţiativa colegului său liberal va fi susţinută de PNL. "Trebuie verificat şi reverificat, pentru că am semnalat încă de la început că ar putea fi probleme. Ştiam că în zona Aciliu pământul fuge şi nu avem certitudinea că au fost luate toate datele în calcul. Este nevoie de o comisie care să lămurească situaţia", a declarat Nicolae Neagu.
La rândul său, senatorul PSD Viorel Arcaş consideră că "ar trebui să se ceară expertiză tehnică, nu comisie de anchetă. Trebuie să vedem care e problema acolo, dar nu ştiu cât de potrivită e o comisie de anchetă", a spus senatorul social democrat.






comentarii
1 comentarii

Ce comisie ?daca vrei sa
comunist party
15.10.2015 08:37
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica