Tribuna
PNL
La ULBS se discută despre educaţia nonformală
Alexandra DRAGUT
1538 vizualizari
La ULBS se discută despre educaţia nonformală
Educaţia nonformală a devenit o componentă esenţială a procesului de formare şi dezvoltare a elevilor, tinerilor şi adulţilor. În acest sfârşit de săptămână , la Universitatea ,,Lucian Blaga" din Sibiu, vor avea loc workshop-uri care să îi ajute să îşi dezvolte abilităţile educative nonformale, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Educaţie Nonformală (INEC) 2015. Lucrările conferinţei vor începe astăzi, de la ora 10, cu o sesiune în plen, care va avea loc la Centrul de Perfecţionare şi Cercetare de la Păltiniş al ULBS şi se vor încheia mâine.

Evenimentul are ca obiectiv principal schimbul de bune practici în educaţia nonformală şi dezvoltarea deprinderilor specialiştilor implicaţi în activităţi educative nonformale. Mariana Dragomir de la Asociaţia Learn&Vision Cluj-Napoca, Fausto Telleri de la Universitatea din Sassari, Italia, Manuel Avelino Pestano Perez de la Universitatea „La Laguna” din Tenerife, Spania, Karl-Heinz Aschenbrenner, de la Pädagogische Hochschule (PH) Ludwigsburg, Germania, Daniel Mara şi Carmen Sonia Duşe, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sunt cadrele didactice invitate pentru a discuta cu participanţii noi tehnici şi metode cunoscute în acest domeniu.

Avantajele activităţilor de educaţie nonformală sunt multiple şi vizează formarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradiţional de învăţământ, la care se adaugă abilităţi obţinute în condiţiile unei libertăţi de exprimare maxime. Prin educaţie nonformală, tinerii pot forma o legătură între cunoştinţele predate de profesori şi punerea lor în practică.

 






comentarii
1 comentarii

Acum ai posibilitatea sa-ti imbunatatesti venitul lunar cu sume cuprinse intre 100 si 285 euro printr-o afacere inteligenta, muncind acasa. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Nicu
10.10.2015 20:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica