Tribuna
PNL
La Sala Thalia, Astra Film Festival 2015 dă startul la filme
Alexandra CHEŞCU
2604 vizualizari
La Sala Thalia, Astra Film Festival 2015 dă startul la filme
Poveştile reale, despre oameni adevăraţi sunt ingredientul principal al celei de-a XXII-a ediţii a Astra Film Festival 2015, evenimentul care ia startul în această seară, de la ora 18, la Sala Thalia. Oamenii din toate colţurile lumii, împreună cu poveştile lor de viaţă se vor întâlni în această săptămână cu publicul AFF, festivalul internaţional de film documentar şi cel mai important eveniment al toamnei sibiene. Producţiile documentare nu sunt singurele care vor face deliciul publicului în perioada 5-11 octombrie în mai multe locaţii sibiene, ci şi Astra Film Junior - festivalul dedicat copiilor şi tinerilor, muzica, workshop-urile şi dezbaterile care au ca temă filmul despre realitate.

130 de pelicule din toate colţurile lumii vor rula timp de şapte zile pe ecranele Astra Film Festival, creând un adevărat spectacol al filmului. Din ecuaţie nu vor lipsi unii dintre cei mai importanţi regizori ai momentului: Joshua Oppenheimer, nominalizat în 2014 la Premiile Oscar, Crystal Moselle, premiată la Sundance 2015 pentru filmul The Wolfpack care va fi expus în premieră în România la AFF sau Justin Schein care în cei peste 20 de ani de activitate a realizat 60 de filme şi a colaborat cu BBC, Discovery Channel sau HBO.
Deschidere inedită
După ce un an de zile s-a pregătit temeinic şi a ales cu grijă cele mai bune producţii pentru a le include în secţiunile competiţionale ale festivalului şi pentru a le arăta publicului său ales, Astra Film Festival 2015 îşi porneşte astăzi toate motoarele. O va face nu prin intermediul filmului aşa cum a făcut-o până acum, ci printr-un spectacol de teatru documentar. Cei care se vor afla în această seară la Sala Thalia, vor avea parte de un eveniment deosebit, pus în scenă de actorii Teatrului Naţional din Târgu Mureş. "Double Bind" de Kincses Réka şi Alina Nelega, care va deschide cea de-a XXII-a ediţie a AFF, va aduce pe scena Sălii Thalia 11 actori români şi maghiari, spectacolul despre minoritate şi majoritate fiind realizat cu tehnicile specifice filmului documentar.
Tot de astăzi prichindeii, elevii şi tinerii vor avea parte, încă de la orele dimineţii de primele filme prezentate în cadrul Astra Film Junior.

Astra Film Festival, în bilete şi abonamente

Sibienii şi toţi cei care vor să facă o incursiune în universurile evenimentului dedicat în întregime filmului documentar sunt aşteptaţi să vizioneze filmele în mai multe locaţii din Sibiu - Sala Thalia (Filarmonica de Stat Sibiu, str. Cetăţii, nr. 3-5); Aula Magna ULBS (str. Lucian Blaga nr. 2A); Teatrul Gong (str. Alexandru Odobescu, nr. 4); Sala Studio TNRS (Casa de Cultură a Sindicatelor, str. E. Cioran 1A); Astra Film Cinema ( Piaţa Mică, nr. 11) şi Librăria Ha­bitus (Piaţa Mică, nr. 4). Tot de aici, începând de astăzi, 5 octombrie, pot fi achiziţionate şi biletele şi abonamentele. Tichetele mai pot fi cumpărate şi online, de la http://eventbook.ro/program/astra-film-festival .
Preţul unui bilet valabil pentru o singură proiecţie este de 8 lei, pentru studenţi şi seniori preţul fiind de 5 lei. Totodată, un abonament de o zi costă 20 lei, cei care îl achi­ziţionează având posibilitatea de a urmări toate producţiile prezentate într-o zi de festival. Cei care vor acces complet la toate proiecţiile şi manifes­tările AFF, pot opta pentru un abonament în valoare de 120 lei. Abonamentul complet mai oferă acces la videobarul festivalului, în costul acestuia intrând şi catalogul AFF.

Sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României

În 2015, Astra Film Festival se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României ca o garanţie a produsului cultural de cea mai înaltă clasă. În cei 22 de ani de existenţă, AFF a devenit unul dintre principalele festi­valuri de cinema documentar din lume şi a ajutat la con­solidarea şi ascensiunea cinemaului românesc de non-ficţiune dincolo de graniţele României. Astra Film Festival este un proiect de importanţă strategică naţională, iar de-a lungul timpului prin prezenţa celor mai de seamă regizori, producători, jurnalişti, organi­zatori de festivaluri sau repre­zentanţi ai instituţiilor de cultură din ţară şi străinătate, oraşul Sibiu a devenit un punct de întâlnire între cultură şi oameni de pretutindeni.
Totodată, ediţia din 2015 se află sub egida EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, o distincţie acordată celor mai remarcabile festi­valuri europene de către un juriu internaţional format din experţi în domeniu.
Astra Film Festival 2015, Festivalul Internaţional de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM Astra şi  Fundaţia Astra Film.






comentarii
1 comentarii

pentru dominique simionescu,
te rog sa primesti un ozn (00 53 57.39;41 46 48.7) ca recunostiinta
-
05.10.2015 23:30
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica