Tribuna
PNL
La Ambulanţă se lucrează cu maşini care ar fi trebuit casate
Laura BUCIU
2381 vizualizari
La Ambulanţă se lucrează cu maşini care ar fi trebuit casate
Ambulanţa lucrează cu 70 la sută din personalul de care ar avea nevoie * Maşinile de salvare au şi şapte sute de mii de kilometri la bord şi ar trebui casate * La Tălmaciu va exista o substaţie de Ambulanţă
Directorul Serviciului de Ambu­lanţă Sibiu, Ovidiu Luca, a anunţat, luni, că unitatea funcţionează cu 70 la sută din personalul necesar, iar maşinile folosite sunt, în general, vechi, cu perioada de casare depă­şită. Luca a spus că are maşini care au câte şapte sute de mii de kilometri la bord şi cum asta nu ar fi de ajmuns, nici personalul medical nu este atât cât ar trebui să fie. Întrebat dacă se confruntă cu lipsă de personal, directorul SAJ Sibiu, Ovidiu Luca a spus că „în medicina de urgenţă niciodată nu poţi să spui că ai destui oameni”. „Normal că există lipsă de personal. Numărul de posturi pe care le-am avut, până în urmă cu două săptămâni, erau stabilite după normative. Acestea spun că trebuie un medic la 20.000 de locuitori, că în staţie trebuie să fie cinci medici şi fiecare substaţie să aibă minim doi medici. Am avut în organigramă aceste posturi, dar multe erau blocate. După restruc­turarea de acum două săptămâni pur şi simplu aceste posturi s-au anulat. E un lucru ciudat. Lucrăm acum cu circa 70 la sută din personalul pe care ar fi trebuit să-l avem”, a declarat Ovidiu Luca.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu funcţionează cu 127 de persoane, faţă de 174 cât ar fi fost minimul necesar, în funcţie de nor­mativele aprobate. În prezent, la Ambulanţă se lucrează cu 12 me­dici, deşi înainte de restructurare numărul ar fi trebuit, pe normativ, să fie de 24. În prezent lucrează 56 de asistenţi medicali, iar înainte de restructurare erau prevăzute 80 de posturi, iar în ceea ce priveşte am­bulanţierii, aceştia erau 62, iar acum sunt 54. Şi numărul opera­torilor de telefonie s-a redus după restructurare, de la 8 la 5.

Cea mai veche maşină e din 2001

Ovidiu Luca a precizat că unitatea pe care o conduce are 24 de maşini de urgenţă, dar unele dintre ele sunt vechi, cu perioada de casare depăşită. „Cea mai veche maşină este din 2001. Perioada de casare este de şase ani, deci iată că o avem de 12 ani. Maşinile au câte şase sute – şapte sute de mii de kilometri la bord şi nu este zi lăsată de la Dumnezeu să nu avem minim o maşină în service”, a mai declarat directorul Luca.
Acesta a menţionat că norma­tivele privind utilizarea maşinilor de urgenţă prevăd că acestea ar trebui să funcţioneze 24 de ore din 24, cu un grad de ocupare de mi­nim 75 la sută, lucru care este cam greu de realizat în condiţiile în care sunt vechi şi intră des în reparaţii.
Directorul Serviciului de Ambu­lanţă a anunţat că, de la 1 iunie, se va deschide o substaţie de Ambu­lanţă în localitatea sibiană Tălma­ciu, în apropiere de zona Valea Oltului unde se produc numeroase evenimente rutiere care implică participarea echipajelor de inter­venţie.
Pentru respectiva substaţie, se va angaja un şofer, însă asistenţii vor face naveta de la Sibiu, până când se va reuşi scoaterea la concurs a unui post care va fi special pentru substaţia de la Tălmaciu, care va fi localizată peste drum de Primăria Tălmaciu.




comentarii
1 comentarii

mare manager esti mai luca.vai de capul tau, pe tine cine te-o fi impins p'aci?!
cfr
23.04.2013 10:34
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica