Tribuna
PNL
ISU Sibiu a simulat un accident pe A1, soldat cu 20 de victime
Ana Maria MĂTUŞOIU
1867 vizualizari
ISU Sibiu a simulat un accident pe A1, soldat cu 20 de victime
În jur de 20 de persoane, două dintre ele aflate în stare de inconştienţă, sunt victimele unui accident în lanţ, în care au fost implicate un microbuz, un autoturism, un camion care transporta animale şi o autocisternă de transport motorină. Este scenariul de groază al unui exerciţiu desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte forţe din Sibiu, joi dimineaţa, pe A1.

Autorităţile au simulat, joi dimineaţa, un accident pe tronsonul de Autostradă A1 - Centura ocolitoare a Sibiului, la intersecţia cu drumul judeţean DJ 106B. La această aplicaţie tactică au participat forţe ale Inspectoratului pen­tru Situaţii de Urgenţă Sibiu, echipaje din cadrul Poliţiei Au­tostrăzi, echipaje ale Inspec­toratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul de Jan­darmi Judeţean Sibiu şi re­pre­zentanţii Serviciului Ju­deţean de Ambulanţă Sibiu. Exerciţiul a încercat să cu­prindă situaţia care a avut loc duminică, atunci când un ca­mion care transporta aproape 100 de vaci a luat foc pe autostradă. "Am încercat să cuprindem şi ceea ce am păţit sâmbătă spre duminică cu accidentul cu animalele, cât şi partea de descarcerare, prim-ajutor medical, stingere de incendiu, bineînţeles, an­trenarea forţelor, cooperarea cu celelalte instituţii şi luarea deciziilor la nivel judeţean. Sunt implicate aproximativ 15 echipaje din cadrul instituţiei noastre, plus echipajele de la celelalte instituţii. Am gândit, ca exerciţiu, aproximativ 20 de victime", a spus col. Cosmin Laurenţiu Balcu, şeful ISU Sibiu. Din cauza numărului mare de victime, ISU Sibiu a declanşat un plan roşu de acţiune. "În momentul în care avem şapte victime se pune în aplicare acel plan, indiferent dacă eu sunt de găsit, sunt prezent sau  nu, cât şi domnul prefect, în calitate de preşe­dinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă".
 
Filmul accidentului: maşină incendiată, carambol şi aproximativ 20 de victime

Conform scenariului apli­ca­ţiei tactice, în data de 29 octombrie, în jurul orei 10, pe Autostrada A 1, pe sensul de mers Sibiu - Sălişte, la in­tersecţia cu DJ 106B, din cauza neatenţiei şi neacor­dării de prioritate un microbuz în care se aflau nouă per­soane a intrat în coliziune cu un autotren ce transporta animale mari şi care mergea regulamentar. Din cauza traficului intens, a caro­sa­bilului umed şi a nerespectării distanţei de siguranţă între autovehicule, s-au produs mai multe coliziuni în lanţ, fiind implicate un autovehicul de transport persoane, un auto­turism şi o autocisternă de transport motorină. Echipa­jele de intervenţie au acţionat, în paralel, pentru lichidarea incendiului izbucnit în urma coliziunii dintre cele două vehi­cule, pentru descarcerarea persoanelor rămase încar­ce­rate, pentru acordarea asis­tenţei medicale de urgenţă victimelor în funcţie de gra­vitatea leziunilor suferite, cât şi pentru asigurarea măsu­rilor de protecţie şi siguranţă la incendiu şi şablarea caro­sabilului. Membrii echipajelor au extras victimele din auto­turisme astfel încât manevrele întreprinse să nu conducă la agravarea leziunilor. După ce a fost realizată o evaluare primară a acestora, victimele au fost transportate în punctul medical avansat care a fost amplasat în imediata apro­piere a locului producerii accidentului.
Din cauza evenimentului, circulaţia pe Autostrada A1 - Centura ocolitoare a Sibiului pe sensul de mers Sibiu - Sălişte a fost întreruptă. Dacă unii şoferi s-au arătat deranjaţi de faptul că au trebuit să ocolească, fiind deviaţi de pe autostradă, alţii au spus că astfel de exerciţii sunt bine­venite pentru forţele care acţionează. "Da, mă bucur că au loc astfel de exerciţii. Data viitoare s-ar putea să fie cineva acolo care să aibă nevoie de ajutor", a spus un şofer.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica