Tribuna
PNL
Greva de la Poştă s-a încheiat! Liderul sindicatului Vasile Herciu: "Suntem mulţumiţi cu creşterile salariale obţinute, dar n-am înţeles de ce a fost nevoie să facem grevă generală pentru asta"
Greva de la Poştă s-a încheiat! Liderul sindicatului Vasile Herciu:
© foto: Răzvan NEGRU

Miercuri, 3 aprilie, greva generală a angajaţilor din Compania Naţională Poşta Română s-a încheiat. Şi la Sibiu, greviştii şi-au reluat activitatea.
 
-Mulţumit de rezultate, domnule Vasile Herciu? 
-Suntem mulţumiţi mai ales că marţi, 2 aprilie, s-a semnat şi contractul colectiv de muncă. La această oră trebuie să fie şi înregistrat la ITM. Pentru informarea tuturor colegilor mei precizez că este vorba de două etape: în prima, de la 1 iulie a.c, salariul minim creşte la 3.700 lei brut. Apoi, în a doua etapă, de la 1 septembrie a.c, veniturile nete ale factorilor poştali vor creşte cu sume între 350 şi 370 lei, bani care vor ajunge la oameni începând cu luna octombrie a.c. Ne bucură aceste majorări, ele ne responsabilizează, dar n-am înţeles de ce a fost nevoie să facem grevă generală şi să ne punem în dificultate clienţii, timp de două zile, pentru nişte solicitări absolut legitime? Pentru noi, poştaşii, clienţii noştri, inclusiv abonaţii la ziarul "Tribuna", sunt familia noastră extinsă. Le intrăm zilnic în case de atâţia ani, ne cunoaştem, participăm, empatizăm cu bucuriile şi necazurile lor, şi nu suntem mulţumiţi deloc când le ducem trei ziare într-o zi, cum s-a întâmplat ieri. Sunt sigur că toţi colegii mei vor conştientiza că aceste creşteri salariale trebuie însoţite, obligatoriu, de îmbunătăţirea serviciilor pentru toţi clienţii Poştei. 

Miercuri, înainte de masă, mai mulţi abonaţi ne-au transmis telefonic că poştaşii le-au dus "Tribuna" pe ultimele trei zile şi că s-ar bucura dacă ar putea citi ziarul în ziua apariţiei. Asta este şi solicitarea noastră pentru poştaşi. (M.B.)






comentarii
5 comentarii

Bătaie de joc, nu creșteri salariale! Liderii sindicali sunt pionii ministerului, nu țin cu angajații poștei. Huo, șacalilor!
B.Utoru
03.04.2024 16:44
M-as mira ca burtosul din mijloc sa fie pe teren toata ziua (pe jos, sau pe bicicleta )......
miniME
03.04.2024 18:12
li s-a dat ceva maruntis asa ca hai la munca! oare li se deconteaza si ochelarii ca la altii?
04.04.2024 09:00
De la 1 iulie oricum creste salariul minim brut la toată lumea. Deci ar fi crescut și la noi ,fără greva. De ce sint liderii de sindicat mulțumiți de rezultate? Dacă ar fi obținut ceva PESTE salariul minim ,atunci ar fi fost o realizare...
Dima
04.04.2024 19:41
Nu prea au fete de oameni fericiti ,dar este un castig.Cred ca ii preocupa mult cosul zilnic si preturile la energie.Nu prea cred ca vom avea o calitate marita a seviciilor ,dar tarifele la serviciile postale vor creste.
BULA
05.04.2024 19:45
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica