Tribuna
PNL
George Constantinescu joacă teatru 25 de ore. Fără pauză
Andra MARINESCU
1975 vizualizari
George Constantinescu  joacă teatru 25 de ore. Fără pauză
Se spune că un om poate trăi câteva zile fără să mănânce ori fără să bea apă. Dar știți cât poate juca teatru neîntrerupt? Asta vom afla la sfârșitul lunii martie, în cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului-maraton "25 de ore de teatru non-stop", când actorul George Constantinescu, de la Teatrul de Artă din București, va veni la Sibiu să joace cât va ține festivalul. Adică o zi întreagă și o oră. Evenimentul demn de Cartea Recordurilor se numește "25 de ore de Pam-Pam".

În noaptea de 28 spre 29 martie, Sibiul nu are voie să doarmă, pentru că trebuie să meargă la teatru. Festivalul "25 de ore de teatru non-stop" are ca scop sărbătorirea Zilei Mondiale a teatrului, printr-un eveniment demn de Cartea Recordurilor. Unic în țară, "25 de ore de Pam-Pam" este un spectacol maraton, în care se testează mai degrabă limitele rezistenței, fiindcă vor fi 25 de ore neîntrerupte de spectacol, cu George Constantinescu, de la Teatrul de Artă București. One-man show-ul va fi jucat după texte scrise de Constantin Tănase, fără întrerupere, în mai multe locații din oraș, de la cafenele, la pietonala Nicolae Bălcescu,  la Teatrul Gong și la cămine pentru vârstnici.
2014, dedicat fotografiatului fără pauză
Aceasta nu este prima provocare a festivalului. Anul trecut, Adrian Bulboacă a fotografiat non-stop evenimentul, preț de 25 de ore, surprinzând în camere sa foto toate spectacolele. Anul acesta, spectacolul "Pam - Pam" care acceptă experiența fără pauză aparține unei companii reprezentative pentru spațiul independent românesc, Teatrul de Artă București. "Prin acest eveniment atragem atenția asupra faptului că se apropie ediția aniversară, ediția cu numărul 5 a festivalului cu moto-ul <<Respiră. Teatru>>", a spus Bogdan Sărătean, directorul Asociației Culturale BIS, organizatorul evenimentului.
În edițiile anterioare, în cadrul festivalului spectatorii i-au putut vedea pe Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Dan Puric, Florin Piersic, Nicular Urs și Ovidiu Niculescu. În 2015, printre invitații de marcă se vor număra și Ada Milea, Bobo de la Fără Zahăr și Coca Bloos. Pe lângă "25 de ore de Pam-Pam", publicul va putea urmări și piesele "Flori pentru Algernon", "Iubitafizică", "Casa din Copac", "Născut în '90", Teatru Labirint, "Doar sunt" și "Povestiri din Miserupia". De asemenea, din cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului nu va lipsi tradiționala înviorare fizică în Piața Mare, în pijamale, și înviorarea spirituală din Piața Mică, cu poezie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica